ADVARSEL: Pas på mobilen – tricktyve på spil

Københavns Politi er ude med en advarsel mod kvindelige tricktyve, som har glæde af, at caféerne atter er åbne.

Par på café (Foto: Pixabay)
Er du på café skal du passe på tricktyve, som de sidste dage har floreret i København (Foto: Pixabay)

Caféerne har åbnet og det gode vejr, som vi har haft de seneste mange dage har også gjort, at danskerne har nydt at sidde udendørs på caféer, restauranter og barer. Men man skal være opmærksom.

Fup-SMS politiet advarer om SMS fra iTunes

Københavns Politi er ude med en advarsel mod kvindelige tricktyve, som udnytter folk, der nyder forårssolen i det offentlige rum.

Advarslen lyder, at man skal bede folk gå væk, som virker mistænkelige – og sikre ens ejendele.

Tirsdag (red. i går) var der 6-7 tilfælde i hovedstaden, hvor gæster på caféer og restauranter fik stjålet deres mobiltelefoner – og metoden som blev brugt, var den samme.

-”En eller to kvinder henvender sig med en tiggende adfærd, og så har de haft et lamineret skilt, som de har stukket helt op i hovedet på de forurettede. Samtidig har de taget deres telefon, der har ligget på bordet,” fortæller Nicklas Stage Poulsen fra Københavns Politi.

Fælles var også at kvinderne talte ”gebrokkent engelsk”.

Det er dog uvist, hvor mange tricktyve der er tale om. Signalementet af en af kvinderne er gået igen. Men det er altså uvist om det er en stor gruppe af personer eller kun få.

Svindel-SMS’er i omløb – NemID og Statens Serums Institut

Tricktyverierne tirsdag foregik primært i indre by, Vesterbro og Nørrebro. Men det kan altså sprede sig til andre område både i og udenfor hovedstaden. Derfor opfordrer Københavns Politi også til, at man ikke lægger mobiltelefonen eller andre værdifulde genstande fra sig.

Mere til historien

Selvom tricktyvene altså er spottet i hovedstaden kan det også ske andre steder i landet. Derfor gælder advarslen i hele landet.

Nyt svindeltrick: Politiet klar med advarsel til særligt forældre

Vær opmærksom og husk den sunde fornuft - det gælder særligt forældre. Svindlere udgiver sig for at være "dit barn".

(mere…)
Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en 'hoax' - altså svindel.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
Sundhed.dk advardede om falske SMS’er ved en fejl

En advarsel om falske SMS-beskeder, er trukket i land.

(mere…)
Pas på falsk YouSee-mail

ADVARSEL: Opdater dine betalingsoplysninger, lyder det i mailen. Læs her hvad du IKKE må gøre.

(mere…)
Sådan blokerer du svindelopkald på telefonen

GUIDE: Falske opkald er i vækst. Vi hjælper dig med at blokere svindelopkald. Læs her hvordan falske opkald blokeres på din smartphone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram