Regeringen: Anonyme taletidskort skal afskaffes

Ved at afskaffe anonyme taletidskort, vil det blive sværere for kriminelle at udøve kriminalitet.

Taletid, taletidskort, prepaid
Ifølge et forlsag skal man fremover registeres, når man køber et taletidskort (Foto: MereMobil.dk)

Der er rigtigt mange kriminelle, som gør brug af anonyme taletidskort til organiseret kriminalitet. Derfor vil regeringen nu afskaffe disse kort.

Det er faktisk ikke fordi, det er noget nyt. Dette har flere regeringer i årevis har haft som ønske. Det er dog blot endnu ikke gennemført.

Taletidskort er vanvittig dyre

De anonyme taletidskort er heller ikke lige så populære i dag, som de var før i tiden.

Der er tale om taletidskort, som kan købes i kiosker og lignende, hvor der er taletid + et telefonnummer inkluderet i pakken. Dermed kan de altså undgå at skulle identificere sig overfor et mobilselskab, som man ellers skal, hvis man tegner et almindeligt mobilabonnement.

-”Det foreslås på den baggrund, at der stilles krav om, at der (...) fremadrettet ved salget af taletidskort er en forpligtelse til at registrere oplysninger om køberens civile identitet,” lyder det onsdag i en lovskitse fra regeringen. Det endelige forslag fremsættes til efteråret. Det skriver Berlingske, ifølge Ritzau.

Forslaget vil give politiet adgang til oplysninger om, hvem et taletidskort tilhører – præcis som de i dag har adgang til oplysninger om, hvem der ejer et telefonabonnement. PET og politiet skal fortsat have muligheden for at bruge teleoplysninger til efterforskning af terror, bandekriminalitet og anden grov kriminalitet.

PAS PÅ: Falske COVID-19 beviser og vaccinecertifikater sælges

Hele anledningen er, at Danmark skal stoppe den generelle registrering af mobilkunders oplysninger. Det er noget EU-Domstolen i årevis har kaldt ulovligt. Her frygter regeringen så, at det bliver sværere at fange kriminelle, hvorfor de fortsat ønsker at registrere borgere mobiloplysninger, så vidt muligt.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

De fleste teleselskaber har allerede stoppet deres salg af taletidskort. Mobiltelefoni er i dag blevet så billigt, at de fleste har råd til et abonnement og roaminggebyrer er ikke så skyhøje længere, som de har været.

Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Fastnet bliver nu endnu dyrere hos YouSee

YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.

(mere…)
Mange har ikke styr på deres abonnementer – har du?

Nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end hver femte betaler for et abonnement, som de ikke bruger. Har du styr på dine?

(mere…)
Find nemmere rundt i mobilselskaber og sammenlign abonnementer nemt

Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

Smartphone
Tag et tele-pristjek på mp.dk og sammenlign de bedste mobilabonnementer netop nu (Foto: Jonas Leupe)

####

Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.

Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.

Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.

mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.

Gennemskuelighed med priserne

I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.

Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.

Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.

Find det rette tilbud

Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.

Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.

Mere information og flere detaljer

Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.

Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov. 

Det koster PlayStation Plus - se priser og indhold i pakkerne

OVERBLIK: Se priserne og indholdet i de nye PlaySration Plus abonnementer til PlayStation.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram