Regeringen: Anonyme taletidskort skal afskaffes

Ved at afskaffe anonyme taletidskort, vil det blive sværere for kriminelle at udøve kriminalitet.

Taletid, taletidskort, prepaid
Ifølge et forlsag skal man fremover registeres, når man køber et taletidskort (Foto: MereMobil.dk)

Der er rigtigt mange kriminelle, som gør brug af anonyme taletidskort til organiseret kriminalitet. Derfor vil regeringen nu afskaffe disse kort.

Det er faktisk ikke fordi, det er noget nyt. Dette har flere regeringer i årevis har haft som ønske. Det er dog blot endnu ikke gennemført.

Taletidskort er vanvittig dyre

De anonyme taletidskort er heller ikke lige så populære i dag, som de var før i tiden.

Der er tale om taletidskort, som kan købes i kiosker og lignende, hvor der er taletid + et telefonnummer inkluderet i pakken. Dermed kan de altså undgå at skulle identificere sig overfor et mobilselskab, som man ellers skal, hvis man tegner et almindeligt mobilabonnement.

-”Det foreslås på den baggrund, at der stilles krav om, at der (…) fremadrettet ved salget af taletidskort er en forpligtelse til at registrere oplysninger om køberens civile identitet,” lyder det onsdag i en lovskitse fra regeringen. Det endelige forslag fremsættes til efteråret. Det skriver Berlingske, ifølge Ritzau.

Forslaget vil give politiet adgang til oplysninger om, hvem et taletidskort tilhører – præcis som de i dag har adgang til oplysninger om, hvem der ejer et telefonabonnement. PET og politiet skal fortsat have muligheden for at bruge teleoplysninger til efterforskning af terror, bandekriminalitet og anden grov kriminalitet.

PAS PÅ: Falske COVID-19 beviser og vaccinecertifikater sælges

Hele anledningen er, at Danmark skal stoppe den generelle registrering af mobilkunders oplysninger. Det er noget EU-Domstolen i årevis har kaldt ulovligt. Her frygter regeringen så, at det bliver sværere at fange kriminelle, hvorfor de fortsat ønsker at registrere borgere mobiloplysninger, så vidt muligt.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

De fleste teleselskaber har allerede stoppet deres salg af taletidskort. Mobiltelefoni er i dag blevet så billigt, at de fleste har råd til et abonnement og roaminggebyrer er ikke så skyhøje længere, som de har været.

Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Spar penge på TV 2 Play og 5 andre tjenester

CBB har netop lanceret abonnementer med op til 6 kendte streamingtjenester, og der er penge at spare.

(mere…)
Nye abonnementer inkluderer populære Apple-tjenester

Teleselskabet 3 tilbyder nu kendte Apple-tjenester sammen med mobilabonnementet.

(mere…)
Teleselskabet 3 teaser for nye og federe abonnementer

Torsdag lancerer teleselskabet 3 nye abonnementer, som ifølge dem selv bliver "endnu federe".

(mere…)
CBB inkluderer Mofibo og Podimo i CBB Mix

Er du til podcasts, e-bøger eller lydbøger? Så kan du nu med CBB Mix også få adgang til Mofibo og/eller Podimo.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram