Regeringen: Anonyme taletidskort skal afskaffes

Ved at afskaffe anonyme taletidskort, vil det blive sværere for kriminelle at udøve kriminalitet.

Taletid, taletidskort, prepaid
Ifølge et forlsag skal man fremover registeres, når man køber et taletidskort (Foto: MereMobil.dk)

Der er rigtigt mange kriminelle, som gør brug af anonyme taletidskort til organiseret kriminalitet. Derfor vil regeringen nu afskaffe disse kort.

Det er faktisk ikke fordi, det er noget nyt. Dette har flere regeringer i årevis har haft som ønske. Det er dog blot endnu ikke gennemført.

Taletidskort er vanvittig dyre

De anonyme taletidskort er heller ikke lige så populære i dag, som de var før i tiden.

Der er tale om taletidskort, som kan købes i kiosker og lignende, hvor der er taletid + et telefonnummer inkluderet i pakken. Dermed kan de altså undgå at skulle identificere sig overfor et mobilselskab, som man ellers skal, hvis man tegner et almindeligt mobilabonnement.

-”Det foreslås på den baggrund, at der stilles krav om, at der (…) fremadrettet ved salget af taletidskort er en forpligtelse til at registrere oplysninger om køberens civile identitet,” lyder det onsdag i en lovskitse fra regeringen. Det endelige forslag fremsættes til efteråret. Det skriver Berlingske, ifølge Ritzau.

Forslaget vil give politiet adgang til oplysninger om, hvem et taletidskort tilhører – præcis som de i dag har adgang til oplysninger om, hvem der ejer et telefonabonnement. PET og politiet skal fortsat have muligheden for at bruge teleoplysninger til efterforskning af terror, bandekriminalitet og anden grov kriminalitet.

PAS PÅ: Falske COVID-19 beviser og vaccinecertifikater sælges

Hele anledningen er, at Danmark skal stoppe den generelle registrering af mobilkunders oplysninger. Det er noget EU-Domstolen i årevis har kaldt ulovligt. Her frygter regeringen så, at det bliver sværere at fange kriminelle, hvorfor de fortsat ønsker at registrere borgere mobiloplysninger, så vidt muligt.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

De fleste teleselskaber har allerede stoppet deres salg af taletidskort. Mobiltelefoni er i dag blevet så billigt, at de fleste har råd til et abonnement og roaminggebyrer er ikke så skyhøje længere, som de har været.

Nu udløber Oisters sommertilbud på data

Her er 3 sommertilbud hvor du får masser af data til brug i både Danmark og EU. Se priserne her.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Du kan få Apple AirPods for 0 kroner med dette abonnement

Netop nu kan du tegne et mobilabonnement og modtage et sæt Apple AirPods (2nd generation). Tilbuddet gælder i en begrænset periode.

(mere…)
Sådan sparer du penge på a-kassekontingentet

Betaler du for meget for a-kassen? Læs her hvordan du let vælger en anden og billigere a-kasse.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Søger du et billigt mobilabonnement? Tjek lige dette tilbud

Her er et tilbud, som du skal tjekke ud. Fri tale og op til 80 GB data.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram