Taletidskort er vanvittig dyre
Pas på med at købe taletidskort til mobilen. Priserne for at bruge dem er uhyggeligt dyre. Læs her hvor meget ekstra du betaler.
Taletidskort af den slags hvor der købes en startpakke med nummer og taletid, er ikke synderligt populært i mobilmarkedet, set i forhold til almindelige abonnementer.
En af årsagerne er sandsynligvis, at mobilabonnementer og tankop-løsninger er voldsomt meget billigere, end taletidskortene. Man kan let komme ud for at betale 2-3 kroner per minut hvis der anvendes et taletidskort.
Hos selskaber som Bibob, Telmore eller Call Me kommer man langt for omkring 120-130 kroner om måneden. Her får du mere end ni timers tale, en stor mængde data og fri SMS. Typisk er der kun en måneds opsigelse.
Så dyre er taletidskort
Eksempelvis koster det 2,89 per minut hos Telenor at anvende kortet til samtaler. Opkaldsafgiften er 99 øre mens en SMS afregnes til 69 øre. En kvittering på, at SMS’en er afleveret koster 20 øre per styk. Data er tilgængelig, men kun som GPRS – uhyggelig langsom 2G, til 99 øre per megabyte.
Priserne hos TDC ligger tæt op af Telenor. Her koster det 2,60 kroner per minut. SMS-beskeder afregnes til 75 øre mens data koster 1,99 kroner per megabyte. Også her er der en opkaldsafgift på 99 øre.
Ved Telia skal du forvente 2,60 kroner per minut. 99 øre i opkaldsafgift og 35 øre for hver SMS der sendes. Data koster 10 kroner for hver megabyte der hentes.
Priserne i overblik hos de store selskaber
TDC | Telenor | Telia | |
Samtale/minut | 2,60 kr. | 2,89 kr. | 2,60 kr. |
SMS/stk | 75 øre | 69 øre | 35 øre |
Opkaldsafgift | 99 øre | 99 øre | 99 øre |
Data/MB | 1,99 kr. | 99 øre | 10 kr |
Som i alle andre teleløsninger er der variationer, udover det vi har vist i ovenstående skema, men fællesnævneren er, at priserne på taletidskort er meget dyrere end optankningsløsninger eller almindelige abonnementer.
3 har ikke taletidskort blandt deres løsninger, men deres lavprisselskab Oister tilbyder det. Her er prisen lavere end hos de øvrige selskaber. Oister har valgt en enhedspris på 50 øre. Dette afregnes uanset om der er tale om taletid, SMS eller data per megabyte.
Et taletidskort er normalt aktivt i 12 måneder fra det er købt. Vær opmærksom på, at du sagtens kan risikere at skulle betale 50 kroner, for at få udbetalt ubrugte penge fra et taletidskort.
Så mange har taletidskort
Ifølge telestatistik fra Erhvervsstyrelsen, andet halvår 2013, var der i den periode 8,2 millioner aktive mobilabonnementer i Danmark.
Antallet af taletidskort-abonnementer var i andet halvår 2013 godt 904.000.
Ifølge en undersøgelse Voxmeter har foretaget for Oister så har seks procent af danskerne et taletidskort. Omkring halvdelen har valgt det, for at holde styr på deres forbrug. Cirka 17 procent benytter taletids til børnenes mobil.
- Baggrund: Så mange megabyte bruger du på Netflix
Mere til historien
Priserne på at anvende taletidskort minder meget om, hvordan priserne så ud for nogle år siden, generelt i mobilmarkedet. Det vil sige dengang der ikke fandtes lavpris-tankop selskaber.
Et abonnement forsvinder, mens Flexii-kunderne får adgang til 5G.
(mere…)Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.
(mere…)Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.
(mere…)YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.
(mere…)Nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end hver femte betaler for et abonnement, som de ikke bruger. Har du styr på dine?
(mere…)Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

####
Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.
Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.
Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.
På mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.
Gennemskuelighed med priserne
I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.
Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.
Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.
Find det rette tilbud
Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.
Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.
Mere information og flere detaljer
Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.
Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov.