PAS PÅ: Falske COVID-19 beviser og vaccinecertifikater sælges

Cyberkriminielle har ingen samvittighed, De sælger nu – foruden vacciner – nu også falske COVID-19 testresultater og vaccinationsbeviser.

Udbruddet af coronavirus har betydet, at mange lande udsender egne coronaapps. Danmark er ingen undtagelse. Appen ventes nu at blive lanceret midt i juni (Foto: Piro4D / Pixabay.com)
Coronavirus har også fundet vej til cyberkriminielle, der elsker at udnytte alle situationer

En ny undersøgelse fra Check Point Research viser, at cyberkriminielle er begyndt at tilbyde falske COVID-19 testresultater og -vaccinationscertifikater på internettet. Det såkaldte “dark web”.

Dermed kan personer, som har købt et falsk certifikat påstå, at den enten er testet negative eller er vaccineret mod COVID-19. Men altså uden at være det.

ADVARSEL: Svindlere udgiver sig for at være fra smitteopspring

Check Point har også tidligere afsløret, at de cyberkriminielle også sælger vaccinerne fra bl.a. AstraZeneca, Johnson & Johnson og den russiske Sputnik V-vaccine. Prisen på disse vacciner er steget, så den billigste netop nu koster 500 dollars per dosis. Her skal man være opmærksom på, at der ikke er nogen garanti for, at man modtager et legitimt produkt – eller overhovedet modtager et produkt.

-“I takt med at samfundet åbner mere op, vil der i nogle tilfælde være krav om enten et bevis på, at man er vaccineret eller kan fremvise et negativt COVID-19-testresultat. Det udnytter de cyberkriminielle ved at forsøge at tjene penge på de folk, der har brug for sådan en dokumentation. Men udover at man aldrig kan være sikker på at modtage det, man betaler for, når man handler med cyberkriminielle, så er det også dokumentfalsk, hvilket er ulovligt,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point.

De cyberkriminielle er generelt mest interesseret i at få fat i personlige oplysninger, som de kan udnytte til at tjene endnu flere penge. Og de oplysninger får de cyberkriminielle adgang til, når personer bestiller et falsk certifikat.

Midlertidigt coronapas klar i MinSundhed appen

Derfor er opfordringen ikke kun at lade være at benytte sig af falske certifikater fordi de er ulovlige, men også fordi, at man altså risikerer at give personlige oplysninger til cyberkriminielle, som efterfølgende udnytter dette.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

I Danmark er testkapaciteten stor og man skal ikke selv betale for test. Derfor er risikoen for falske certifikater mindre herhjemme. Men der er personer, som ikke vil lade sig teste og de kunne måske falde for sådan et.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram