Apple Watch fortsat markedsleder på smartwatches

Mange af konkurrenterne oplevede et fald i salget i 2020, men Apple fik en stor vækst i salget af Apple Watch. Dermed har de øget markedsandelene.

Apple Watch SE
Apple Watch SE blev lanceret i efteråret 2020 og har haft stor succes, da det henvender sig til de der ikke vil betale så høj pris, som Apple Watch Series 6 koster (Foto: Apple)

Apple solgte i 2020 hele 19 procent flere smartwatch-enheder end de gjorde i 2019, viser nye tal.

Dermed ser det ikke ud til, at salget af Apple Watch er blevet påvirket af coronakrisen. Man ved selvfølgelig ikke, hvordan de havde set ud ellers – altså om det havde været endnu højere. Men salgstallene er i hvert fald tydeligt bedre i 2020 end i 2019. Tallene stammer fra Counterpoint Research.

Ifølge Counterpoint Research solgte Apple 33,9 millioner Apple Watches i 2020 mod ”kun” 28,4 millioner i 2019. Det er dermed en stigning på 19 procent og hvad der svarer til 5,5 millioner enheder. Apples markedsandel steg fra 34 procent i 4. kvartal 2019 til 40 procent i 4. kvartal 2020.

Analytiker: Mere end 100 millioner har et Apple Watch

Apple opgiver ikke officielle salgstal, men ifølge Counterpoint Research blev Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE solgt i 12,9 millioner eksemplarer og stod for 40 procent af Apples salg i fjerde kvartal 2020. Det oplyses ikke nærmere, hvordan de mener salget af de forskellige modeller fordeler sig.

Mange af konkurrenterne oplevede et fald i salget. Ifølge Counterpoint Research var det kun Huawei der også oplevede en stigning i salget. De havde en stigning på 26 procent på markeder uden for Nord Amerika. Det betød 11,1 millioner solgte enheder.

Opladeproblem på Apple Watch

Til sammenligning fik Samsung 1 procent markedsandel mindre i 4. kvartal 2020 mod samme kvartal året før. Også Fitbit og BKK oplevede et fald i 2020.

SE OGSÅ: Se de aktuelle priser på det nyeste smartwatch hos Telia Sponseret link

Mere til historien

I januar 2021 kom det frem, ved fremlæggelsen af kvartalsregnskabet, at der nu er mere end 1 milliarder aktive iPhone-brugere.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram