Apple Watch fortsat markedsleder på smartwatches

22

Mange af konkurrenterne oplevede et fald i salget i 2020, men Apple fik en stor vækst i salget af Apple Watch. Dermed har de øget markedsandelene.

Apple Watch SE
Apple Watch SE blev lanceret i efteråret 2020 og har haft stor succes, da det henvender sig til de der ikke vil betale så høj pris, som Apple Watch Series 6 koster (Foto: Apple)

Apple solgte i 2020 hele 19 procent flere smartwatch-enheder end de gjorde i 2019, viser nye tal.

Dermed ser det ikke ud til, at salget af Apple Watch er blevet påvirket af coronakrisen. Man ved selvfølgelig ikke, hvordan de havde set ud ellers – altså om det havde været endnu højere. Men salgstallene er i hvert fald tydeligt bedre i 2020 end i 2019. Tallene stammer fra Counterpoint Research.

Ifølge Counterpoint Research solgte Apple 33,9 millioner Apple Watches i 2020 mod ”kun” 28,4 millioner i 2019. Det er dermed en stigning på 19 procent og hvad der svarer til 5,5 millioner enheder. Apples markedsandel steg fra 34 procent i 4. kvartal 2019 til 40 procent i 4. kvartal 2020.

Analytiker: Mere end 100 millioner har et Apple Watch

Apple opgiver ikke officielle salgstal, men ifølge Counterpoint Research blev Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE solgt i 12,9 millioner eksemplarer og stod for 40 procent af Apples salg i fjerde kvartal 2020. Det oplyses ikke nærmere, hvordan de mener salget af de forskellige modeller fordeler sig.

Mange af konkurrenterne oplevede et fald i salget. Ifølge Counterpoint Research var det kun Huawei der også oplevede en stigning i salget. De havde en stigning på 26 procent på markeder uden for Nord Amerika. Det betød 11,1 millioner solgte enheder.

Opladeproblem på Apple Watch

Til sammenligning fik Samsung 1 procent markedsandel mindre i 4. kvartal 2020 mod samme kvartal året før. Også Fitbit og BKK oplevede et fald i 2020.

Mere til historien

I januar 2021 kom det frem, ved fremlæggelsen af kvartalsregnskabet, at der nu er mere end 1 milliarder aktive iPhone-brugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer