Apple Watch fortsat markedsleder på smartwatches

Mange af konkurrenterne oplevede et fald i salget i 2020, men Apple fik en stor vækst i salget af Apple Watch. Dermed har de øget markedsandelene.

Apple Watch SE
Apple Watch SE blev lanceret i efteråret 2020 og har haft stor succes, da det henvender sig til de der ikke vil betale så høj pris, som Apple Watch Series 6 koster (Foto: Apple)

Apple solgte i 2020 hele 19 procent flere smartwatch-enheder end de gjorde i 2019, viser nye tal.

Dermed ser det ikke ud til, at salget af Apple Watch er blevet påvirket af coronakrisen. Man ved selvfølgelig ikke, hvordan de havde set ud ellers – altså om det havde været endnu højere. Men salgstallene er i hvert fald tydeligt bedre i 2020 end i 2019. Tallene stammer fra Counterpoint Research.

Ifølge Counterpoint Research solgte Apple 33,9 millioner Apple Watches i 2020 mod ”kun” 28,4 millioner i 2019. Det er dermed en stigning på 19 procent og hvad der svarer til 5,5 millioner enheder. Apples markedsandel steg fra 34 procent i 4. kvartal 2019 til 40 procent i 4. kvartal 2020.

Analytiker: Mere end 100 millioner har et Apple Watch

Apple opgiver ikke officielle salgstal, men ifølge Counterpoint Research blev Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE solgt i 12,9 millioner eksemplarer og stod for 40 procent af Apples salg i fjerde kvartal 2020. Det oplyses ikke nærmere, hvordan de mener salget af de forskellige modeller fordeler sig.

Mange af konkurrenterne oplevede et fald i salget. Ifølge Counterpoint Research var det kun Huawei der også oplevede en stigning i salget. De havde en stigning på 26 procent på markeder uden for Nord Amerika. Det betød 11,1 millioner solgte enheder.

Opladeproblem på Apple Watch

Til sammenligning fik Samsung 1 procent markedsandel mindre i 4. kvartal 2020 mod samme kvartal året før. Også Fitbit og BKK oplevede et fald i 2020.

SE OGSÅ: Se de aktuelle priser på det nyeste smartwatch hos Telia Sponseret link

Mere til historien

I januar 2021 kom det frem, ved fremlæggelsen af kvartalsregnskabet, at der nu er mere end 1 milliarder aktive iPhone-brugere.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram