Apple Watch fortsat markedsleder på smartwatches

Mange af konkurrenterne oplevede et fald i salget i 2020, men Apple fik en stor vækst i salget af Apple Watch. Dermed har de øget markedsandelene.

Apple Watch SE
Apple Watch SE blev lanceret i efteråret 2020 og har haft stor succes, da det henvender sig til de der ikke vil betale så høj pris, som Apple Watch Series 6 koster (Foto: Apple)

Apple solgte i 2020 hele 19 procent flere smartwatch-enheder end de gjorde i 2019, viser nye tal.

Dermed ser det ikke ud til, at salget af Apple Watch er blevet påvirket af coronakrisen. Man ved selvfølgelig ikke, hvordan de havde set ud ellers – altså om det havde været endnu højere. Men salgstallene er i hvert fald tydeligt bedre i 2020 end i 2019. Tallene stammer fra Counterpoint Research.

Ifølge Counterpoint Research solgte Apple 33,9 millioner Apple Watches i 2020 mod ”kun” 28,4 millioner i 2019. Det er dermed en stigning på 19 procent og hvad der svarer til 5,5 millioner enheder. Apples markedsandel steg fra 34 procent i 4. kvartal 2019 til 40 procent i 4. kvartal 2020.

Analytiker: Mere end 100 millioner har et Apple Watch

Apple opgiver ikke officielle salgstal, men ifølge Counterpoint Research blev Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE solgt i 12,9 millioner eksemplarer og stod for 40 procent af Apples salg i fjerde kvartal 2020. Det oplyses ikke nærmere, hvordan de mener salget af de forskellige modeller fordeler sig.

Mange af konkurrenterne oplevede et fald i salget. Ifølge Counterpoint Research var det kun Huawei der også oplevede en stigning i salget. De havde en stigning på 26 procent på markeder uden for Nord Amerika. Det betød 11,1 millioner solgte enheder.

Opladeproblem på Apple Watch

Til sammenligning fik Samsung 1 procent markedsandel mindre i 4. kvartal 2020 mod samme kvartal året før. Også Fitbit og BKK oplevede et fald i 2020.

SE OGSÅ: Se de aktuelle priser på det nyeste smartwatch hos Telia %%%%

Mere til historien

I januar 2021 kom det frem, ved fremlæggelsen af kvartalsregnskabet, at der nu er mere end 1 milliarder aktive iPhone-brugere.

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Bagagekaos booster salget af trackingdims til iPhone

Salget af AirTag, der kan bruges til at finde en forsvundet feriekuffert, er eksploderet hen over sommeren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram