Uventet fald i dataforbruget

I ferier ses der ofte en stigning i dataaktiviteter som streaming og gaming. Men coronakrisen har ændret det mønster. Nye tal viser et uventet fald i dataforbruget.

Normalt bliver der skruet op for forbruget af underholdningstjenester i ferierne, men i vinterferien i år har dataforbruget på fx Netflix, Disney+, TikTok og YouTube været stort set uændret (Foto: Teleselskabet 3)
Normalt bliver der skruet op for forbruget af underholdningstjenester i ferierne, men i vinterferien i år har dataforbruget på fx Netflix, Disney+, TikTok og YouTube været stort set uændret (Foto: Teleselskabet 3)

Coronakrisen har generelt betydet, at danskerne bruger mere data end tidligere. Faktisk har danskernes dataforbrug opnået historiske højder, hvilket skyldes mange arbejder hjemme, hjemmeundervisning og fritidsaktiviteter er aflyst. Med andre ord har der været mere tid til alt fra gaming til streaming.

Derfor er det også overraskende, at dataforbruget i vinterferien har været stort set uændret på tjenester som Netflix, Disney+, TikTok og YouTube.

Det er første gang, at dataforbruget har været lavere i vinterferien end det har været i ugen op til.

Danskernes dataforbrug er eksploderet

I 2020 steg dataforbruget cirka 10 procent fra uge 6 til uge 7, mens det altså her i 2021 faldt cirka 1 procent fra uge 6 til uge 7.

Det betyder dog ikke, at dataforbruget var lavt i vinterferien. Faktisk var det fortsat højere end i 2020. Så det tyder mere på, at vi har vænnet os til det høje dataforbrug.

-”Normalt bliver der skruet op for forbruget af underholdningstjenester i ferierne, men i år kan vi se, at dataforbruget på fx Netflix, Disney+, TikTok og YouTube har været stort set uændret. Det er endnu et tegn på, at det højere forbrug af digitale tjenester, vi har vænnet os til under coronakrisen, er kommet for at blive. Til gengæld blev dataforbruget på Microsoft Teams halveret i uge 7, hvilket bl.a. har været med til at trække den anden vej,” siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3 i en pressemeddelelse.

3 oplyser, at dataforbruget i deres netvæk normalt vokser cirka 40 procent om året, men i uge 7 2021 var det 57 procent højere end i uge 7 2020.

Danskerne elsker streaming

Dataforbruget er generelt på et konstant højt niveau, som tidligere kun var så højt når det var spidsbelastet. Men på trods af det kan netværkene godt følge med. Teleselskaberne forbereder sig dog på, at udviklingen fortsætter.

Trods at 5G-netværkene så småt åbner, så foregår meget af dataforbruget fortsat på 4G-netværket og sådan vil det fortsætte i en rum tid fremover, udtaler Kim Christensen.

Inside Facebook i Danmark

Mere til historien

Radio høres i dag også på nettet. Ikke kun via FM. Radiostationerne streamer på nettet i forskellige kvaliteter. DR P3 “koster” 40 MB i timen i standard-kvalitet. Hvis du vælger den højeste kvalitet vil den samme time fylde 130 MB.

Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Så meget data bruger danskerne på mobilen

Her kan du læse, hvor stor en datapakke den gennemsnitlige danske mobilkunde, har brug for.

(mere…)
”Fri data” skal være ubegrænset

AFGØRELSE: Et mobilabonnement med ”fri data” må ikke indeholde begrænsninger, slås det nu fast.

(mere…)
Fri data: Se hvor fri data er billigst lige nu

PRISTJEK: Her er de billigste abonnementer med fri data. Se listen over hvor fri data er billigst.

(mere…)
Gratis datastreaming for YouSee’s mobilkunder – på egne tjenester

Har du mobilabonnement fra YouSee, kan du nu streame film, serier og musik via YouSee's apps uden du bruger af din mobildata.

(mere…)
Var din telefon også rødglødende i 2020? Her er grunden

Skulle du oplade oftere i 2020 end du er vant til? Du er ikke den eneste. Her er årsagen til problemet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram