Uventet fald i dataforbruget

2

I ferier ses der ofte en stigning i dataaktiviteter som streaming og gaming. Men coronakrisen har ændret det mønster. Nye tal viser et uventet fald i dataforbruget.

Normalt bliver der skruet op for forbruget af underholdningstjenester i ferierne, men i vinterferien i år har dataforbruget på fx Netflix, Disney+, TikTok og YouTube været stort set uændret (Foto: Teleselskabet 3)
Normalt bliver der skruet op for forbruget af underholdningstjenester i ferierne, men i vinterferien i år har dataforbruget på fx Netflix, Disney+, TikTok og YouTube været stort set uændret (Foto: Teleselskabet 3)

Coronakrisen har generelt betydet, at danskerne bruger mere data end tidligere. Faktisk har danskernes dataforbrug opnået historiske højder, hvilket skyldes mange arbejder hjemme, hjemmeundervisning og fritidsaktiviteter er aflyst. Med andre ord har der været mere tid til alt fra gaming til streaming.

Derfor er det også overraskende, at dataforbruget i vinterferien har været stort set uændret på tjenester som Netflix, Disney+, TikTok og YouTube.

Det er første gang, at dataforbruget har været lavere i vinterferien end det har været i ugen op til.

Danskernes dataforbrug er eksploderet

I 2020 steg dataforbruget cirka 10 procent fra uge 6 til uge 7, mens det altså her i 2021 faldt cirka 1 procent fra uge 6 til uge 7.

Det betyder dog ikke, at dataforbruget var lavt i vinterferien. Faktisk var det fortsat højere end i 2020. Så det tyder mere på, at vi har vænnet os til det høje dataforbrug.

-”Normalt bliver der skruet op for forbruget af underholdningstjenester i ferierne, men i år kan vi se, at dataforbruget på fx Netflix, Disney+, TikTok og YouTube har været stort set uændret. Det er endnu et tegn på, at det højere forbrug af digitale tjenester, vi har vænnet os til under coronakrisen, er kommet for at blive. Til gengæld blev dataforbruget på Microsoft Teams halveret i uge 7, hvilket bl.a. har været med til at trække den anden vej,” siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3 i en pressemeddelelse.

3 oplyser, at dataforbruget i deres netvæk normalt vokser cirka 40 procent om året, men i uge 7 2021 var det 57 procent højere end i uge 7 2020.

Danskerne elsker streaming

Dataforbruget er generelt på et konstant højt niveau, som tidligere kun var så højt når det var spidsbelastet. Men på trods af det kan netværkene godt følge med. Teleselskaberne forbereder sig dog på, at udviklingen fortsætter.

Trods at 5G-netværkene så småt åbner, så foregår meget af dataforbruget fortsat på 4G-netværket og sådan vil det fortsætte i en rum tid fremover, udtaler Kim Christensen.

Inside Facebook i Danmark

Mere til historien

Radio høres i dag også på nettet. Ikke kun via FM. Radiostationerne streamer på nettet i forskellige kvaliteter. DR P3 “koster” 40 MB i timen i standard-kvalitet. Hvis du vælger den højeste kvalitet vil den samme time fylde 130 MB.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer