Nyt design på vej til Android - nyt fra Android 12

Den næste store Android-opdatering er Android 12. Der kommer store ændringer i designet. Se de første billeder af Android 12 her.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 er den nyeste telefon i en flagskibsserie, der er lanceret med Android 11 fra salgsæsken. Den opdateres til Android 12 på et tidspunkt.(Foto: MereMobil.dk)

Den ”rene” Android har gennem årene ændret sig. Faktisk kan man sige, at Android ikke ”bare” er Android, da mange af producenterne ligger deres egen brugerflade ovenpå, hvilket kan ændre designudtrykket en del.

TILBAGEBLIK: Android fylder 13 år - husker du starten?

Google introducerede i 2014 deres ”material design” og siden dengang har der ikke været mange ændringer, men det kommer der i 2021.

Hjemmesiden XDA-developers er via anonyme kilder kommet i besiddelse af en tidlig udgave af et dokument, som Google har udsendt til producenter af Android-telefoner. I dette dokument forbereder Google de forskellige producenter på nogle af de ændringer, som vil komme i Android 12. Du kan længere nede på siden se screenshots.

Der kommer blandt andet ændringer i notifikationspanelet. I Android 12 vil det hele, ifølge billederne, være ”farvet”, hvor der i Android 11 er lidt ”luft” øverst. Der vil også ”kun” være plads til fire ”knapper” i ”kvikmenuen” mod tidligere seks pladser. Opdelingen af indholdet fra Google er ens.

Det ventes også, at Google i Android 12 vil komme med et nyt temaværktøj, som gør det muligt for brugerne at ændre farverne på systemelementer og apps. Derfor er det ikke sikkert, at man skal forvente det kun vil være den farve, som ses på de screenshots fra føromtalte dokument.

I Android 12 vil der også blive introduceret nye privatlivsfunktioner. Her kan man aktivere eller deaktivere adgangen til kamera, mikrofon og placering.

I forhold til widgets bliver der en del ligheder med iOS. Det skal dog siges, at Android har været før iOS med widgets generelt. Da iOS først med iOS 14 introducerede widgets, men udformningen af widgets kunne i Android 12 godt ligne, at der er hentet lidt inspiration fra Apple.

En anden ”iPhone”-funktion der ventes i Android 12 er muligheden for, at lave ”double tap” på bagsiden og dermed benytte en funktion, som man selv har valgt. Der kommer også nye emojis og meget andet til Android 12.

Android 12 kan få hemmelig "iPhone-knap"

https://www.instagram.com/p/CB2alAZhQSG/?utm_source=ig_embed

Galleri: Sådan ser Android 12 ud

Du kan herunder se billeder af, hvordan Android 12 altså ser ud i en tidlig version. Det kan ændre sig inden den endelige version.

Hvornår kommer Android 12

Du sidder nok nu og tænker, hvornår kommer Android 12 så? Og det er desværre endnu uvist. Men det ventes, at Google inden længe vil fremvise den første betaversion af Android 12 – kendt som "Developer Preview".

Sidste år afslørede Google Android 11 Developer Preview den 19. februar. Og hvis Google gør det samtidig i år – ja så kan du altså snart se første udgave.

Android 11 - her er 11 nyheder

Den endelige version af Android 12 vil formentlig først blive frigivet i løbet af tredje kvartal – måske starten. Alt efter hvilken Android-telefon man har, kan der være lange udsigter til, at opdateringen er klar til ens enhed. Der er i skrivende stund fortsat flere Android-telefoner, som er lovet Android 11-opdateringen, der endnu ikke er opdateret.

Følg MereMobil.dk på Instagram
- klik her -

Mere til historien

Android 12 kan se anderledes ud på nogle producenters telefoner, da de selv designer brugerfladen. Dette gør producenterne for at sætte deres præg på softwaren.

Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Første beta af iOS 16.1 til iPhone har et par nyheder

Apple var klar med iOS 16 i mandags, men allerede nu er den første beta af iOS 16.1 klar.

(mere…)
iOS 16 slår iOS 15 i downloads

Ud fra de første dage er iOS 16 downloadet mere end tilfældet var med iOS 15.

(mere…)
Apple er klar med opdatering til iPad

Apple har frigivet nye store softwareopdatering, iOS 16, men de har også ny version til iPadOS – selvom den ikke er nået version 16 endnu.

(mere…)
iOS 16 er nu klar til download – se nyhederne

Apple har netop frigivet den store softwareopdatering til iPhone og Apple Watch. Du kan downloade iOS 16 og watchOS 9 nu. Se nyhederne her.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16 og watchOS 9 den 12. september

Apple er klar med dette års store softwareopdateringer til iPhone og Apple Watch på mandag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram