Nyt design på vej til Android – nyt fra Android 12

Den næste store Android-opdatering er Android 12. Der kommer store ændringer i designet. Se de første billeder af Android 12 her.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 er den nyeste telefon i en flagskibsserie, der er lanceret med Android 11 fra salgsæsken. Den opdateres til Android 12 på et tidspunkt.(Foto: MereMobil.dk)

Den ”rene” Android har gennem årene ændret sig. Faktisk kan man sige, at Android ikke ”bare” er Android, da mange af producenterne ligger deres egen brugerflade ovenpå, hvilket kan ændre designudtrykket en del.

TILBAGEBLIK: Android fylder 13 år – husker du starten?

Google introducerede i 2014 deres ”material design” og siden dengang har der ikke været mange ændringer, men det kommer der i 2021.

Hjemmesiden XDA-developers er via anonyme kilder kommet i besiddelse af en tidlig udgave af et dokument, som Google har udsendt til producenter af Android-telefoner. I dette dokument forbereder Google de forskellige producenter på nogle af de ændringer, som vil komme i Android 12. Du kan længere nede på siden se screenshots.

Der kommer blandt andet ændringer i notifikationspanelet. I Android 12 vil det hele, ifølge billederne, være ”farvet”, hvor der i Android 11 er lidt ”luft” øverst. Der vil også ”kun” være plads til fire ”knapper” i ”kvikmenuen” mod tidligere seks pladser. Opdelingen af indholdet fra Google er ens.

Det ventes også, at Google i Android 12 vil komme med et nyt temaværktøj, som gør det muligt for brugerne at ændre farverne på systemelementer og apps. Derfor er det ikke sikkert, at man skal forvente det kun vil være den farve, som ses på de screenshots fra føromtalte dokument.

I Android 12 vil der også blive introduceret nye privatlivsfunktioner. Her kan man aktivere eller deaktivere adgangen til kamera, mikrofon og placering.

I forhold til widgets bliver der en del ligheder med iOS. Det skal dog siges, at Android har været før iOS med widgets generelt. Da iOS først med iOS 14 introducerede widgets, men udformningen af widgets kunne i Android 12 godt ligne, at der er hentet lidt inspiration fra Apple.

En anden ”iPhone”-funktion der ventes i Android 12 er muligheden for, at lave ”double tap” på bagsiden og dermed benytte en funktion, som man selv har valgt. Der kommer også nye emojis og meget andet til Android 12.

Android 12 kan få hemmelig “iPhone-knap”

https://www.instagram.com/p/CB2alAZhQSG/?utm_source=ig_embed

Galleri: Sådan ser Android 12 ud

Du kan herunder se billeder af, hvordan Android 12 altså ser ud i en tidlig version. Det kan ændre sig inden den endelige version.

Hvornår kommer Android 12

Du sidder nok nu og tænker, hvornår kommer Android 12 så? Og det er desværre endnu uvist. Men det ventes, at Google inden længe vil fremvise den første betaversion af Android 12 – kendt som “Developer Preview”.

Sidste år afslørede Google Android 11 Developer Preview den 19. februar. Og hvis Google gør det samtidig i år – ja så kan du altså snart se første udgave.

Android 11 – her er 11 nyheder

Den endelige version af Android 12 vil formentlig først blive frigivet i løbet af tredje kvartal – måske starten. Alt efter hvilken Android-telefon man har, kan der være lange udsigter til, at opdateringen er klar til ens enhed. Der er i skrivende stund fortsat flere Android-telefoner, som er lovet Android 11-opdateringen, der endnu ikke er opdateret.

Følg MereMobil.dk på Instagram
klik her

Mere til historien

Android 12 kan se anderledes ud på nogle producenters telefoner, da de selv designer brugerfladen. Dette gør producenterne for at sætte deres præg på softwaren.

iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram