Android 12 kan få “hemmelig” iPhone-knap

14

Dobbelttryk på bagsiden er en skjult funktion på iPhone i iOS 14. Måske opdateres Android 12 med en tilsvarende mulighed.

Smartphone dobbelttap
Android 12 bliver måske opdateret med en genvej, der kan udløses, ved at dobbelttappe på bagsiden (Foto: MereMobil.dk)

Sammen med iOS 14 kom en hemmelig ”knap” på iPhone. Dobbelttap på bagsiden, kan udløse forskellige genveje. Det kunne være at tage et screenshot eller åbne kameraet.

Her er iPhone-knappen du ikke vidste fandtes

En tilsvarende funktion var spottet i betaversionen af Android 11, men da Google slap opdateringen til offentligheden, var den hemmelige ”knap” forsvundet. Angiveligt fordi der blev registreret for mange falske positive.

Nu viser det sig dog, at funktionen med kodenavnet ”Columbus” måske bliver genintroduceret i en kommende opdatering, skriver 9to5Google.

De er stadig uklart om dobbelttap-funktionen bliver bredt tilgængelig på Android 12 eller om Google holder den eksklusivt på deres egne Pixel-smartphones.

Er du iPhone-bruger og endnu ikke har prøvet dobbelttap-på-bagsiden, så findes muligheden som ”Tryk på bagsiden” via Indstillinger > Tilgængelighed > Berøring > Tryk på bagsiden.

Du kan vælge mellem to eller tre taps på bagsiden, der udløser to forskellige handlinger.

I klippet herunder fra MereMobil.dk på Instagram, kan du se hvordan det fungerer på iPhone. Nu venter jeg spændt på, om Android 12 opdateres med en tilsvarende mulighed.

Mere til historien

Nogle Android-telefoner kommer med en ekstra knap på siden, der kan aktivere Google Assistant. Samsung har på nogle af deres telefoner haft en Bixby-knap, specielt til deres egen tjeneste. Denne er heldigvis fjernet fra de nyeste telefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer