Android 12 kan få “hemmelig” iPhone-knap

Dobbelttryk på bagsiden er en skjult funktion på iPhone i iOS 14. Måske opdateres Android 12 med en tilsvarende mulighed.

Smartphone dobbelttap
Android 12 bliver måske opdateret med en genvej, der kan udløses, ved at dobbelttappe på bagsiden (Foto: MereMobil.dk)

Sammen med iOS 14 kom en hemmelig ”knap” på iPhone. Dobbelttap på bagsiden, kan udløse forskellige genveje. Det kunne være at tage et screenshot eller åbne kameraet.

Her er iPhone-knappen du ikke vidste fandtes

En tilsvarende funktion var spottet i betaversionen af Android 11, men da Google slap opdateringen til offentligheden, var den hemmelige ”knap” forsvundet. Angiveligt fordi der blev registreret for mange falske positive.

Nu viser det sig dog, at funktionen med kodenavnet ”Columbus” måske bliver genintroduceret i en kommende opdatering, skriver 9to5Google.

De er stadig uklart om dobbelttap-funktionen bliver bredt tilgængelig på Android 12 eller om Google holder den eksklusivt på deres egne Pixel-smartphones.

Er du iPhone-bruger og endnu ikke har prøvet dobbelttap-på-bagsiden, så findes muligheden som ”Tryk på bagsiden” via Indstillinger > Tilgængelighed > Berøring > Tryk på bagsiden.

Du kan vælge mellem to eller tre taps på bagsiden, der udløser to forskellige handlinger.

I klippet herunder fra MereMobil.dk på Instagram, kan du se hvordan det fungerer på iPhone. Nu venter jeg spændt på, om Android 12 opdateres med en tilsvarende mulighed.

https://www.instagram.com/p/CB2alAZhQSG/

Mere til historien

Nogle Android-telefoner kommer med en ekstra knap på siden, der kan aktivere Google Assistant. Samsung har på nogle af deres telefoner haft en Bixby-knap, specielt til deres egen tjeneste. Denne er heldigvis fjernet fra de nyeste telefoner.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram