Android 12 kan få “hemmelig” iPhone-knap

Dobbelttryk på bagsiden er en skjult funktion på iPhone i iOS 14. Måske opdateres Android 12 med en tilsvarende mulighed.

Smartphone dobbelttap
Android 12 bliver måske opdateret med en genvej, der kan udløses, ved at dobbelttappe på bagsiden (Foto: MereMobil.dk)

Sammen med iOS 14 kom en hemmelig ”knap” på iPhone. Dobbelttap på bagsiden, kan udløse forskellige genveje. Det kunne være at tage et screenshot eller åbne kameraet.

Her er iPhone-knappen du ikke vidste fandtes

En tilsvarende funktion var spottet i betaversionen af Android 11, men da Google slap opdateringen til offentligheden, var den hemmelige ”knap” forsvundet. Angiveligt fordi der blev registreret for mange falske positive.

Nu viser det sig dog, at funktionen med kodenavnet ”Columbus” måske bliver genintroduceret i en kommende opdatering, skriver 9to5Google.

De er stadig uklart om dobbelttap-funktionen bliver bredt tilgængelig på Android 12 eller om Google holder den eksklusivt på deres egne Pixel-smartphones.

Er du iPhone-bruger og endnu ikke har prøvet dobbelttap-på-bagsiden, så findes muligheden som ”Tryk på bagsiden” via Indstillinger > Tilgængelighed > Berøring > Tryk på bagsiden.

Du kan vælge mellem to eller tre taps på bagsiden, der udløser to forskellige handlinger.

I klippet herunder fra MereMobil.dk på Instagram, kan du se hvordan det fungerer på iPhone. Nu venter jeg spændt på, om Android 12 opdateres med en tilsvarende mulighed.

https://www.instagram.com/p/CB2alAZhQSG/

Mere til historien

Nogle Android-telefoner kommer med en ekstra knap på siden, der kan aktivere Google Assistant. Samsung har på nogle af deres telefoner haft en Bixby-knap, specielt til deres egen tjeneste. Denne er heldigvis fjernet fra de nyeste telefoner.

Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
OnePlus 11 får masser af RAM

Rygterne svirrer om den kommende OnePlus 11 og det tyder på, at den kommer med en masse RAM og et lækkert keramisk cover.

(mere…)
Android 13 på vej til Galaxy Z Flip4 og Galaxy Z Fold4

Ejere af flere Samsung-telefoner kan glæde sig, da Android 13-opdateringen nu vil blive udrullet til Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 og Galaxy A52.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
Ny version af Android Auto er langt om længe på vej

Der er en ny og forbedret version af Android Auto på vej. Den skulle være kommet i sommer, men skulle altså nu være klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram