Hurtigtests registreres for langsomt i Smittestop-app

Hvis man bliver testet positiv i en hurtigtest, kan for langsom registrering i Smittestop-app betyde noget for smitteopsporing, mener ekspert.

Det blev i sidste uge annonceret af Sundheds- og Ældreministeriet, at Smittestop-appen nu også virkede med de private testudbydere.

Dog er der fortsat et problem, da lyntests indberettes for langsomt og derfor kan være med til at bremse smitteopsporingen.

Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Testes man positiv i en lyntest og registrerer sig i appen, så kan indberetningen fra leverandørerne gøre, at den fordel der ellers er ved lyntests forsvinder. Ved Falck og flere andre private udbydere opdateres data om smittede kun en gang om dagen.

Dog oplyser Falck, at de kan sætte hastigheden op, hvis myndighederne beder om det. Det skriver DR.dk.

Det betyder for den smittede, at de kan risikere ikke at kunne melde sig smittet i Smittestop-appen, da appen er forbundet med en database over testresultater. Og er man ikke registreret i denne med det positive resultat af testen, vil man derfor ikke kunne melde sig smittet og få advaret nærkontakterne.

Den langsomme indberetning kan ifølge Viggo Andreasen, der er lektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitet, koste dyrt når det kommer til smitteopsporing.

– “For at smitteopsporingen kan virke, skal den smittede få besked højst 2-3 dage efter, man er blevet smittet. Så der er ikke ret meget tid at løbe på. Men hvis man så lægger data ind sent, så mister man noget af den fordel, der er ved hurtigtest”, siger han.

Smittestop-appen er downloadet 2.189.551 gange og den seneste uge har 708 personer registreret sig positive i appen. Samlet har 56.252 registeret sig smittet i Smittestop appen.

Generelt har der været mange problemer – store som små – med Smittestop appen.

NEJ!!! Nu igen endnu en fejl i Smittestop app

Mere til historien

I sidste uge oplyste Sundheds- og Ældreministeriet, at de private udbydere har to ulemper netop nu. Det er nemlig ikke alle steder, der er koblet på Smittestop appen og så det med at indberetningen går langsommere end de offentlige PCR-tests.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram