Touch ID gør måske come-back på iPhone 13-serien

Touch ID forsvandt på topmodellerne i 2018, men har efterfølgende været en del af iPhone SE og iPad Air 4. Nu kan teknologien være på vej retur i iPhone 13.

Touch ID iPod Touch
Touch ID vender måske tilbage i år indbygget i skærmen (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 13-serien kommer med Touch ID, hvis man skal tro Twitter-brugen L0vetodream, der påstår “Touch ID vil be back soon”. Det skriver Wccftech.com.

Apple har ellers fjernet Touch ID fra deres topmodeller siden 2018. Hvorefter Touch ID kun har været brugt på iPhone SE (2020) og iPad Air 4. Siden 2018 har Apple satset på Face ID i deres flagskibsmodeller. 

Angiveligt vil Touch ID-teknologien måske vende tilbage med iPhone 13-serien. Dog er det “under skærmen” – in-screen fingerprint-reader, som også Samsung har i deres topmodeller.

L0vetodream skriver ikke mange detaljer omkring Touch ID, men mange Android-producenter benytter fingeraftrykslæser i skærmen og det skulle altså være det, som Apple også vil gøre brug af.

Der har tidligere været oplysninger ude om, at Apple testede fingeraftrykslæser i skærmen. Det skriver Wccftech.com. Disse tests startede (ifølge rygterne) få dage efter, at Qualcomm annoncerede deres 3D Sonic Sensor Gen 2

Det er uvist om Apple vil komme med Touch ID i skærmen på alle iPhone 13-modellerne. Ligesom det også er uvist om de vil droppe Face ID. Det vil være tænkeligt, at de billigste modeller får Touch ID i skærmen mens de dyreste kører Face ID.

En anden mulighed er, at Apple gør som på iPad Air 4, der har Touch ID integreret i power-knappen – altså lade iPhone 13 Mini og iPhone 13 få Touch ID i en knap, mens pro-modellerne får det indbygget i skærmen.

ANMELDELSE: Læs testen af iPad Air 4

Hvad er du mest til? Fingeraftrykslæser eller ansigtsgenkendelse? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Der har også tidligere været rygter om, at alle iPhone 13-modeller vil få LiDAR i kameraet.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
CAD-billeder afslører designet på iPhone SE 4

En række 3D-renderinger afslører (måske) designet på den fjerde generation af iPhone SE.

(mere…)
Med ny iPhone-opdatering bliver App Store og browsere friere

Apple låser nu iPhone lidt mere op, men kun for EU-borgere. De nye muligheder kommer dog ikke uden begrænsninger. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram