Samsung tordner frem, men mister førertrøje

Samsung Electronics hukommelseschips har været trækdyr i 2020. Men også salg af køleskabe og fjernsyn har ført til vækst.

Samsung smartphone
Samsung Electronics er verdens største producent af hukommelseschips, og det er især efterspørgslen på hukommelseschips, som har fået driftsresultatet til at tordne i vejret. (Foto: John Tekeridis)

Køen af techgiganter, som under coronapandemien har haft fremgang, er lang.

Både Facebook og Apple har fremlagt regnskaber, som viser enorme fremgange. Og nu har Samsung Electronics fremlagt et regnskab, og følger trop med de to amerikanske techgiganter.

Techvirksomhedernes fremgang baserer sig blandt andet på, at store dele af verdens befolkning enten arbejder eller undervises hjemme eller bruger gadgets og lignende til, at slå tiden ihjel under nedlukninger af deres samfund.

Således kan også den sydkoreanske elektronikgigant Samsung Electronics melde om solid fremgang.

Samsung Electronics er verdens største producent af hukommelseschips, og det er især efterspørgslen på hukommelseschips, som har fået driftsresultatet til at tordne i vejret.

I løbet af de seneste tre måneder er driftsresultatet dermed steget med 26,4 procent til knapt 50 milliarder kroner.

Salget steg med 2,8 procent til en omsætning på 341 milliarder kroner. Og det er altså kun for 2020’s sidste kvartal.

For hele 2020 steg fortjenesten med 21,5 procent til 140 milliarder kroner, mens salget steg med 2,8 procent til 1310 milliarder kroner.

Det er computere og andet elektronisk udstyr, som er de store trækdyr, men også fjernsyn og Samsungs hårde hvidevarer har skubbet positivt til væksten.

Tronskifte

Apples salg i julekvartalet har betydet et tronskifte i kampen om, hvilken producent der er verdens største smartphoneproducent. Apple overtager førstepladsen blandt de fem største fra Samsung.

Ifølge Berlingske, der refererer til IDC Quarterly Mobile Phone Tracker, ser top 5-listen per 27. januar således ud (med 4. kvartal 2019 i parentes). Det første tal er antal solgte smartphones, det andet tal er andel af verdensmarkedet:

  1. Apple (USA): 90,1 mio. (73,8 mio.) – 23,4% (22,2%)
  2. Samsung (Sydkorea): 73,9 mio. (69,5 mio.) – 19,1% (18,8%)
  3. Xiaomi (Kina): 43,4 mio. (32,8 mio.) – 11,2% (8,9%
  4. Oppo (Kina): 33,8 mio. (30,6 mio.) – 8,8% (8,3%)
  5. Huawei (Kina): 32,3 mio. (56,2 mio.) – 8,4% (15,2%)

Ser man på hele 2020 ser listen således ud:

  1. Samsung (Sydkorea): 266,7 mio. (295,8 mio.) – 20,6& (21,6%)
  2. Apple (USA): 206,1 mio. (191,0 mio.) – 15,9% (13,9%)
  3. Huawei (Kina): 189,0 mio. (240,6 mio.) – 14,6% (17,5%)
  4. Xiaomi (Kina): 147,8 mio. (125,6 mio.) – 11,4% (9,2%)
  5. Vivo (Kina): 111,7 mio. (110,1 mio.) – 8,6% (8,0%)

Mere til historien

Kigger man nøjere på ovenstående lister, så er kinesiske Huawei raslet ned ad listerne i løbet af 2020. Salget er gået tilbage og Huawei er nu kun verdens femtestørste mobilproducent. Det er bemærkelsesværdig i og med, at Huawei for et år siden overhalede Samsung som verdens største. Nedturen er en direkte konsekvens af de senere års amerikanske sanktioner, som blandt andet har betydet, at Google er blevet forbudt at levere sin Android-software til Huawei. Huawei-brugere kan derfor ikke installere Googles tjenester, og det gør Huawei uinteressant uden for Kina, hvor den omfattende censur har forbudt brugen af Google.

Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram