Facebook tjener tykt på coronapandemien

Facebooks omsætning gik voldsomt frem i 2020. Men det kan være på lånt tid, siger analytiker.

Facebook
Facebook har klaret sig fantastisk godt gennem coronakrisen (Foto: Oleg Magni)

179.000.000.000.

Det er et nærmest ulæseligt og svimlende tal, der står med sort på bundlinjen af Facebooks årsregnskab for 2020.

De 179.000.000.000 er i kroner og lettere læseligt, når det skrives: 179 milliarder kroner. I dollars ser tallet sådan ud: 29,146.

Tallene bliver ikke mindre af, at det er overskuddet, og at overskuddet er steget med kolossale 58 procent sammenlignet med 2019.

Som andre techselskaber – læs om Apples seneste regnskab her – har coronapandemien sat ekstra skub i omsætning og overskud.

Med lidt taljongleren brugte på den anden side af seks milliarder mennesker ved udgangen af december 2020 Facebook eller en af Facebooks andre tjenester som Instagram, WhatsApp og Messenger.

Af dem brugte 2,8 milliarder Facebook, hvilket er en stigning på 12 procent, mens 3,3 milliarder mennesker var aktive på Instagram, WhatsApp og Messenger.

På alle tjenesterne er Facebooks indtjening på reklamer steget, men interessen for “Instagram Shopping” og “Facebook Marketplace” er gennem 2020 også steget.

Har du dit mobilnummer på Facebook kan det være solgt

Omsætning trues

Ifølge techsitet CNET steg Facebooks omsætning alene i fjerde kvartal med 33 procent. Det var virksomheder, som gik på det sociale netværk for at tiltrække kunder, der sidder hjemme på grund af coronapandemien.

CNET noterer i samme moment, at brugerne ikke ønsker, at politik skal dominere oplevelsen på de sociale netværk. Blandt andet derfor kan reklameindtægterne være under pres. Desuden trues de amerikanske sociale medier af en regulering, som kan indskrænke deres forretningsgrundlag.

Således har både demokrater og republikanere foreslået lovændringer, så internetfirmaer ikke i samme grad er beskyttet mod retssager for indhold, som deres brugere deler.

CNET skriver desuden at republikanere klager over, at Facebook censurerer de konservative, mens demokrater siger, at Facebook ikke gør nok for at bekæmpe hadefuld tale.

Fald i både USA og Canada

Samtidig kunne Facebook trods fremgang i brugere notere et fald i USA og Canada.

Det tilskriver analytikeren Debra Aho Williamson, eMarketer, at det kinesisk-ejede TikTok fortsætter sin sejrsgang.

– “TikTok er vokset hurtigt i 2020 og har nogle af de stærkeste brugerengagementer, når det gælder tid, blandt alle de sociale platforme”, vurderer Debra Aho Williamson ifølge Cnet. 

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Facebook blev grundlagt i 2004, og i 2012 gik selskabet gik på børsen. Her blev aktien handlet til 38 dollar. Siden er aktien steget til over 250 dollar.

Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Instagram strammer reglerne

Instagram strammer reglerne for beskeder, men er det godt nok? Nej! Det mener jeg ikke.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram