Facebook tjener tykt på coronapandemien

Facebooks omsætning gik voldsomt frem i 2020. Men det kan være på lånt tid, siger analytiker.

Facebook
Facebook har klaret sig fantastisk godt gennem coronakrisen (Foto: Oleg Magni)

179.000.000.000.

Det er et nærmest ulæseligt og svimlende tal, der står med sort på bundlinjen af Facebooks årsregnskab for 2020.

De 179.000.000.000 er i kroner og lettere læseligt, når det skrives: 179 milliarder kroner. I dollars ser tallet sådan ud: 29,146.

Tallene bliver ikke mindre af, at det er overskuddet, og at overskuddet er steget med kolossale 58 procent sammenlignet med 2019.

Som andre techselskaber - læs om Apples seneste regnskab her - har coronapandemien sat ekstra skub i omsætning og overskud.

Med lidt taljongleren brugte på den anden side af seks milliarder mennesker ved udgangen af december 2020 Facebook eller en af Facebooks andre tjenester som Instagram, WhatsApp og Messenger.

Af dem brugte 2,8 milliarder Facebook, hvilket er en stigning på 12 procent, mens 3,3 milliarder mennesker var aktive på Instagram, WhatsApp og Messenger.

På alle tjenesterne er Facebooks indtjening på reklamer steget, men interessen for "Instagram Shopping" og "Facebook Marketplace" er gennem 2020 også steget.

Har du dit mobilnummer på Facebook kan det være solgt

Omsætning trues

Ifølge techsitet CNET steg Facebooks omsætning alene i fjerde kvartal med 33 procent. Det var virksomheder, som gik på det sociale netværk for at tiltrække kunder, der sidder hjemme på grund af coronapandemien.

CNET noterer i samme moment, at brugerne ikke ønsker, at politik skal dominere oplevelsen på de sociale netværk. Blandt andet derfor kan reklameindtægterne være under pres. Desuden trues de amerikanske sociale medier af en regulering, som kan indskrænke deres forretningsgrundlag.

Således har både demokrater og republikanere foreslået lovændringer, så internetfirmaer ikke i samme grad er beskyttet mod retssager for indhold, som deres brugere deler.

CNET skriver desuden at republikanere klager over, at Facebook censurerer de konservative, mens demokrater siger, at Facebook ikke gør nok for at bekæmpe hadefuld tale.

Fald i både USA og Canada

Samtidig kunne Facebook trods fremgang i brugere notere et fald i USA og Canada.

Det tilskriver analytikeren Debra Aho Williamson, eMarketer, at det kinesisk-ejede TikTok fortsætter sin sejrsgang.

- "TikTok er vokset hurtigt i 2020 og har nogle af de stærkeste brugerengagementer, når det gælder tid, blandt alle de sociale platforme”, vurderer Debra Aho Williamson ifølge Cnet. 

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Facebook blev grundlagt i 2004, og i 2012 gik selskabet gik på børsen. Her blev aktien handlet til 38 dollar. Siden er aktien steget til over 250 dollar.

Elon Musk stiller betingelser for Twitter-handlen

Det gav masser af overskrifter, da det blev meldt ud, at Elon Musk havde købt Twitter, men nu stilles der betingelser.

(mere…)
Instagram kopierer TikTok med nyt format

En ny opdatering fra Instagram vil bringe nyhedsfeedet frem i et helt anderledes format.

(mere…)
TikTok er den mest downloadede app i første kvartal

Den mest downloadede app i årets første kvartal på verdensplan er den tidligere meget udskældte TikTok.

(mere…)
Elon Musk har købt Twitter til 44 milliarder dollar

Verdens rigeste person, Elon Musk, har købt det sociale medie Twitter for et svimlende beløb på omkring 305 milliarder danske kroner.

(mere…)
Donald Trumps app ”Truth Social” klar til iOS og Android

Truth Social er navnet på et nyt socialt medie. Donald Trump står bag en konkurrent til blandt andet Twitter.

(mere…)
Instagram vil bede dig om at tage en pause

Fanges du af algoritmen i Instagram og scroller og scroller i Instagrams "ekkokammer" vil du snart blive bedt om, at holde en pause.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram