Har du dit mobilnummer på Facebook kan det være solgt

Har du indtastet dit mobilnummer i din Facebook-profil, vil denne nyhed have din interesse.

Facebook
Private mobilnumre fra Facebook kan købes frit

Mere end 500 millioner telefonnumre flyder netop nu rundt på nettet. Og over 600.000 af dem er danske og stammer fra et gigantisk læk hos Facebook. Det skriver Ekstra Bladet med kilde i sitet Motherboard.

Der er tale om de numre, som brugerne har delt med Facebook blandt andet for at kunne sikre deres konto med såkaldt to-faktor bekræftelse.

Da data indeholder navnet på den, som nummeret passer sammen med, kan det være alvorligt, hvis man har brug for at beskytte sin identitet.

En robot sælger dit nummer for 100 kroner

Det er vanen tro uvist, hvem hackeren er.

Men vedkommende har gjort det nemt for interesserede at købe sig adgang til data. Salget sker nemlig med en særlig robot på beskedtjenesten Telegram.

Og prisen? Lidt over 100 kroner for et enkelt nummer, men med rabat hvis du køber mere. Her er prisen fx godt 30.000 kroner for 10.000 numre.

GUIDE: Sådan blokerer du svindelopkald på telefonen

Gammel sag – men mange numre er stadig de samme

Facebook bekræfter over for Motherboard, at numrene stammer fra databasen hos det sociale netværk. Men at numrene er mindst et par år gamle, da lækket skete i 2019.

De data, som Facebook har tjekket fra hackerens database, stammer således fra før det tidspunkt i 2019, hvor sikkerhedshullet blev lukket.

Det ændrer imidlertid ikke på, at mange fortsat bruger de numre, som nu er sat til salg på nettet.

Du kan læse mere om sagen på The Verge, der fortæller, at hackeren giver køberne to muligheder. Nemlig enten at slå en person op ved at bruge vedkommendes Facebook-id. Eller at slå en persons Facebook-detaljer op ved at indtaste vedkommendes telefonnummer.

INFO: Denne artikel er skrevet af Heine Jørgensen og bragt i samarbejde med Ekstra Bladet.

Sådan ser Facebook ud i Danmark

Mere til historien

Det er altid en god ide at sikre, at ens data forbliver sikre. Derfor er et godt password altid vigtigt. Her kan du læse, hvilke passwords du IKKE skal bruge.

Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram