Nytårsaften rykkede over på video- og taleopkald

Nytårsaften var mange sammen med venner og familier på virtuelle tjenester. WhatsApp havde ikke færre end 1,4 milliarder video- og taleopkald.

Nytår årsskifte new year
(Foto: Olia Danilevich)

Coronapandemien satte ikke kun sit præg på julen, men også nytårsaften. I Danmark blev der stukket anbefalinger ud om, at være så få som muligt sammen i højtiden og henover årsskiftet, mens der i andre dele af verden var strammet en del mere.

Således tvang pandemien mange til, at holde virtuelle nytårsaftener for at være “sammen” med venner og familier. Og det kunne tydeligt aflæses i de virtuelle tjenesters tal. Således melder Facebook om rekordstore tal for video- og taleopkald.

Den Facebook-ejede Whatsapp satte således en svimlende rekord. Da 2020 blev til 2021 var der registreret ikke færre end 1,4 milliarder video- og taleopkald.

Det var ikke kun svimlende og rekord, men også en stigning på hele 50 procent i forhold til året før. Samtidig var det også væsentlig flere video- og taleopkald i forhold til coronapandemiens første dage i marts.

Også trafikken på Facebook Messenger svulmede op. Her blev der noteret den største mængde ​​gruppevideoopkald i USA nogensinde.

Således blev der lavet næsten dobbelt så mange gruppevideoopkald som på en gennemsnitlige dag.

Facebook Live og Instagram Live blev også flittigt brugt, og havde ved årsskiftet tilsammen 55 millioner udsendelser verden over.

Facebook var klar

Den enorme mængde video- og taleopkald var forudset af Facebook, som oplyser til techsitet Engadget, at man i forvejen – på grund af stigende trafik under coronaen – har foretaget “hidtil usete effektivitetsforbedringer” for at håndtere belastningen fra de forskellige apps under pandemien. 

Desuden var der sat ekstra mandskab på nytårsaften for at sikre, at alt gik glat.

Med den igangsatte vaccinering mod COVID-19 vil rekorderne fra årsskiftet 2020/2021 formentlig komme til at stå i lang tid i og med, at forventninger til året fra blandt andre flere danske viruseksperter er, at der til efteråret vil genopstå en normalitet i vores hverdag.

Der foreligger ingen tal specifikt for Danmark.

Oplevede du højere strømforbrug på din mobil i 2020? Her er grunden…

Mere til historien

Som altid kårede vi ved årsskiftet Årets Mobil. Se resultatet og vinderen af Årets Mobil 2020 her.

De mest solgte telefoner i 2023

HITLISTE 2023: Her kan du se, hvilke telefoner der solgte bedst i 2023 hos teleselskaberne.

(mere…)
Er Årets Mobil 2023 alt det?

PODCAST: Bliv klogere på Årets Mobil 2023. Lyt med og hør mine første tanker om tech i 2024.

(mere…)
De mest læste anmeldelser i 2023

Vi elsker smartphones og andre ”smarte” produkter, som vi bruger meget tid på er at anmelde. Du kan her se, de mest læste anmeldelser i 2023.

(mere…)
Her er Årets Mobil 2023

Vinderen af læserafstemningen ”Årets Mobil” er fundet. En sikker sejr. Velfortjent, synes jeg. Hvad tænker du?

(mere…)
Godt nytår! Og tak for 2023

Rigtigt godt nytår og velkommen til 2024. Vi håber, at du er kommet godt ind i det nye år og klar til mange flere tech-nyheder.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram