Nytårsaften rykkede over på video- og taleopkald

Nytårsaften var mange sammen med venner og familier på virtuelle tjenester. WhatsApp havde ikke færre end 1,4 milliarder video- og taleopkald.

Nytår årsskifte new year
(Foto: Olia Danilevich)

Coronapandemien satte ikke kun sit præg på julen, men også nytårsaften. I Danmark blev der stukket anbefalinger ud om, at være så få som muligt sammen i højtiden og henover årsskiftet, mens der i andre dele af verden var strammet en del mere.

Således tvang pandemien mange til, at holde virtuelle nytårsaftener for at være “sammen” med venner og familier. Og det kunne tydeligt aflæses i de virtuelle tjenesters tal. Således melder Facebook om rekordstore tal for video- og taleopkald.

Den Facebook-ejede Whatsapp satte således en svimlende rekord. Da 2020 blev til 2021 var der registreret ikke færre end 1,4 milliarder video- og taleopkald.

Det var ikke kun svimlende og rekord, men også en stigning på hele 50 procent i forhold til året før. Samtidig var det også væsentlig flere video- og taleopkald i forhold til coronapandemiens første dage i marts.

Også trafikken på Facebook Messenger svulmede op. Her blev der noteret den største mængde ​​gruppevideoopkald i USA nogensinde.

Således blev der lavet næsten dobbelt så mange gruppevideoopkald som på en gennemsnitlige dag.

Facebook Live og Instagram Live blev også flittigt brugt, og havde ved årsskiftet tilsammen 55 millioner udsendelser verden over.

Facebook var klar

Den enorme mængde video- og taleopkald var forudset af Facebook, som oplyser til techsitet Engadget, at man i forvejen - på grund af stigende trafik under coronaen - har foretaget "hidtil usete effektivitetsforbedringer" for at håndtere belastningen fra de forskellige apps under pandemien. 

Desuden var der sat ekstra mandskab på nytårsaften for at sikre, at alt gik glat.

Med den igangsatte vaccinering mod COVID-19 vil rekorderne fra årsskiftet 2020/2021 formentlig komme til at stå i lang tid i og med, at forventninger til året fra blandt andre flere danske viruseksperter er, at der til efteråret vil genopstå en normalitet i vores hverdag.

Der foreligger ingen tal specifikt for Danmark.

Oplevede du højere strømforbrug på din mobil i 2020? Her er grunden...

Mere til historien

Som altid kårede vi ved årsskiftet Årets Mobil. Se resultatet og vinderen af Årets Mobil 2020 her.

De mest læste guides i 2022

OVERBLIK: Her er de mest læste guides i 2022.

(mere…)
De 10 mest læste tips i 2022

OVERBLIK: Mange er glade for et godt tip i ny og næ. Se her hvilke af vores tip-artikler, der blev de mest læste i 2022.

(mere…)
Det læste du i 2022

TOP-10: Vi ser tilbage på 2022, der bød på mange spændende nyheder. Du kan her se, hvilke nyhedsartikler, som blev læst mest.

(mere…)
Godt nytår! – tak for 2022 ❣️

Velkommen til 2023 og rigtigt godt nytår. Vi håber, at du er kommet godt ind i det nye år og klar til en masse technyheder.

(mere…)
Afstemning: Hvilken var din favorit i 2022?

Årets Mobil 2022.

(mere…)
SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram