Var din telefon også rødglødende i 2020? Her er grunden

Skulle du oplade oftere i 2020 end du er vant til? Du er ikke den eneste. Her er årsagen til problemet.

telefon smartphone
3’s netværk håndterede i 2020 hvert sekund 93 opkald. (Foto: Dani Géza)

Har du siden nedlukningen i marts syntes, at din telefon oftere skulle tilsluttes opladeren, skal du tage det HELT roligt. Det er ikke din telefon, der er i stykker eller trænger til et nyt batteri. Det er højst sandsynligt fordi du bruger den betydeligt mere end tidligere.

Nye tal viser, at dit og mit dataforbrug steg voldsomt i 2020 – højst sandsynligt som en direkte udløber af COVID-19 pandemien, nedlukninger og ikke mindst de mange hjemmearbejdspladser.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd på hjemmearbejdspladsen

Når datatrafikken i 3’s netværk i 2020 sammenlignes med forbruget i 2019, så brugte hver kunde 39 procent mere data. Dataforbruget i 3’s netværk steg generelt 44 procent, når 2019 sammenlignes med 2020.

Selvom 3 og søsterselskabet Oister ikke udgør hele det samlede marked, så har de dog trods alt over 1,4 millioner mobilkunder. Derfor er det nok ikke usandsynligt, at de andre teleselskaber ser lignende tendenser.

- ”Coronakrisen har for alvor fået sat skub i digitaliseringen af vores hverdag, og det kan aflæses i netværket. Særligt streaming, som også omfatter fx videomøder og online-undervisning, øger belastningen, så dataforbruget på hverdage efterhånden permanent ligner det, vi tidligere kun så i weekenden. Og intet tyder på, at vi kommer tilbage til niveauet før corona,” udtaler Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3 i en pressemeddelelse.

Mobiltrafik afslører populære danske turistmål

Nedlukningen i marts udløste rekord

Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet i marts 2020, hæv danskerne for alvor fat i smartphonen. I hele 2020 var det i perioden fra den 11. til den 18. marts, at der blev foretaget flest taleopkald og sendt flest SMS-beskeder i 3’s netværk.

Set hen over året har 2020 givet et fald i antallet af udgående SMS-beskeder på fem procent, viser tallene fra 3. Faldet hænger sammen med, at den skrevne kommunikation nu sker på andre platforme som iMessage, Facebook Messenger og WhatsApp.

I 2020 transmitterede kunderne i 3’s netværk data svarende til datamængden fra 16.600 års konstant Netflix-forbrug i HD-kvalitet. Det er 320.000 terabyte data.

Kan en smartphone dybfryses?

Mere til historien

3’s netværk håndterede i 2020 hvert sekund 93 opkald.

EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram