Mobiltrafikken afslører populære danske turistmål

Telenor kan konstatere stigninger på 800 procent visse steder i Danmark. Mobiltrafikken afslører populære turiststeder.

Stevns Klint
Stevns Klint (Foto: Kalklandet)

Telenor kan med et spritnyt dyk i databasen konstatere, at hele 800 procent flere af teleselskabets mobilkunder har været på Stevns Klint.

Besøgende på den indtagende 17 kilometer lange og op til 41 meter høje klint kan da også melde om, at stedet har været et af de mest populære udflugtsmål i denne sommer. Folk har stået som sild i en tønde og i kolonner har taget de flere hundrede trappetrin op og ned ad klinten, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

I en pressemeddelelse skriver Telenor, at nummer to på selskabets liste er den knap syv kvadratkilometer store ø Agersø mellem Storebælt og Smålandsfarvandet.

Her er datatrafikken steget med 385 procent, men det kan næppe være de cirka 175 beboere, som har presset mobiltrafikken. Det er nok nærmere turister, som har benyttet sig af, at i alt 53 danske færgeruter - inklusiv den til Agersø - er gratis at benytte for gående og cyklister.

Sommerhuse har været populære

Turist på Agersø
Turist på Agersø (Foto: Carsten Lundager/Færgesekretariatet

At turisterne også har brugt tid i sommerhuset vidner Telenors tal fra sommerhusområderne om. Her er datatrafikken steget med 80 procent sammenlignet med sidste år.

Kigges der alene på uge 28 og 29, så er det ikke kun i de sædvanligvis befolkede steder som Skagen og Bornholm, hvor der ses en øget datatrafik. I blandt andet Asserbo - en god spadseretur fra populære Liseleje - er stigningen på 350 procent. Ligeledes tyder noget også på, at Vesterhavet har været en populær destination. Alene i Harboøre er Telenors datatrafik tredoblet.

- "Tallene fra vores netværk viser tydeligt, at mange danskere har valgt at holde ferien i Danmark i år. Derudover ser vi, at nogle steder overrasker mere end andre, i det datatrafikken i udvalgte byer nærmest er eksploderet sammenlignet med sommerferien sidste år", udtaler netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak, i pressemeddelelsen. 

Jesper Mølbak tilføjer, at Telenor overvåger mobilnetværket og opgraderer løbende kapaciteten for at kunne følge med den stigende aktivitet. 

Mere til historien

Telenor har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark. I første halvdel af 2020 blev mobilkundebasen øget med 17.000, fremgik det af det seneste kvartalsregnskab. Læs mere om regnskabet her

Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
30 år siden: Sonofon brød telefonmonopolet

Kort efter hele Danmark havde jublet med på EM-sejren i fodbold satte Sonofon stikket i og brød telefonmonopolet.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram