Mobiltrafikken afslører populære danske turistmål

1

Telenor kan konstatere stigninger på 800 procent visse steder i Danmark. Mobiltrafikken afslører populære turiststeder.

Stevns Klint
Stevns Klint (Foto: Kalklandet)

Telenor kan med et spritnyt dyk i databasen konstatere, at hele 800 procent flere af teleselskabets mobilkunder har været på Stevns Klint.

Besøgende på den indtagende 17 kilometer lange og op til 41 meter høje klint kan da også melde om, at stedet har været et af de mest populære udflugtsmål i denne sommer. Folk har stået som sild i en tønde og i kolonner har taget de flere hundrede trappetrin op og ned ad klinten, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

I en pressemeddelelse skriver Telenor, at nummer to på selskabets liste er den knap syv kvadratkilometer store ø Agersø mellem Storebælt og Smålandsfarvandet.

Her er datatrafikken steget med 385 procent, men det kan næppe være de cirka 175 beboere, som har presset mobiltrafikken. Det er nok nærmere turister, som har benyttet sig af, at i alt 53 danske færgeruter – inklusiv den til Agersø – er gratis at benytte for gående og cyklister.

Sommerhuse har været populære

Turist på Agersø
Turist på Agersø (Foto: Carsten Lundager/Færgesekretariatet

At turisterne også har brugt tid i sommerhuset vidner Telenors tal fra sommerhusområderne om. Her er datatrafikken steget med 80 procent sammenlignet med sidste år.

Kigges der alene på uge 28 og 29, så er det ikke kun i de sædvanligvis befolkede steder som Skagen og Bornholm, hvor der ses en øget datatrafik. I blandt andet Asserbo – en god spadseretur fra populære Liseleje – er stigningen på 350 procent. Ligeledes tyder noget også på, at Vesterhavet har været en populær destination. Alene i Harboøre er Telenors datatrafik tredoblet.

– “Tallene fra vores netværk viser tydeligt, at mange danskere har valgt at holde ferien i Danmark i år. Derudover ser vi, at nogle steder overrasker mere end andre, i det datatrafikken i udvalgte byer nærmest er eksploderet sammenlignet med sommerferien sidste år”, udtaler netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak, i pressemeddelelsen. 

Jesper Mølbak tilføjer, at Telenor overvåger mobilnetværket og opgraderer løbende kapaciteten for at kunne følge med den stigende aktivitet. 

Mere til historien

Telenor har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark. I første halvdel af 2020 blev mobilkundebasen øget med 17.000, fremgik det af det seneste kvartalsregnskab. Læs mere om regnskabet her

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer