Telenor øger antallet at mobilkunder

Telenor er kommet gennem andet kvartal og coronakrisens første måneder med både større overskud og flere abonnenter.

Telenor butik, Odense
Telenor har 1,654 millioner mobilkunder i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Telenor Danmarks indtjening var i andet kvartal i år under pres af coronapandemien. Dette har givet sig udslag i blandt andet lukningen af en række butikker.

Dertil kommer at indtjeningen blev påvirket af, at mange erhvervskunder har måttet skære udgifter og organisationer til på grund af coronakrisen. Alligevel kan Telenor notere en markant fremgang i antallet mobilkunder på det danske marked.

Det fremgår af halvårsregnskabet fra den norske televirksomhed, som efter TDC er næststørst på det danske telemarked.

Telenor hentede desuden i andet kvartal 11.000 nye mobilkunder i Danmark, og har nu 1,654 millioner mobilkunder i Danmark.

Rustet til fremtiden

- "Vi har investeret i en mangeårig digital transformation. Det har gjort os mere effektive", siger Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor Danmark, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at den digitale transformation har banet vejen for nye væksttiltag og udvikling af nye produkter i alle segmenter.

- "Vi er godt rustet til fremtidens udfordringer. Vi har en fortsat ambition om sund vækst på både kundebase og indtjening", siger Jesper Hansen videre.

Isoleret set har Telenors danske forretning fået et driftsresultat før blandt andet afskrivninger samt særlige poster på 328 millioner norske kroner.

I samme periode sidste år lød resultatet på 317 millioner norske kroner.

Også den samlede forretning hos Telenor, der foruden Danmark også har aktiviteter i blandt andet Thailand og Pakistan, er indtjeningen steget i andet kvartal.

Driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger er i kvartalet endt på lidt under 13 milliarder norske kroner. Det er en stigning på cirka en milliard i forhold til samme kvartal året før.

Telenor lukkede ved udgangen af juni 13 butikker i Danmark. Blandt andet blev der lukket butikker i det centrale Odense, Esbjerg og København. "Optimering af salgskanaler", var de ord Telenor satte lukningerne, som betød opsigelse af 59 medarbejdere.

Mere til historien

Telenor Danmarks samlede vækst i 2020 betyder, at mobilkundebasen er øget med 17.000 mobilkunder.

30 år siden: Sonofon brød telefonmonopolet

Kort efter hele Danmark havde jublet med på EM-sejren i fodbold satte Sonofon stikket i og brød telefonmonopolet.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Ny kundeflugt fra Nuuday

TV-kunderne siver forsat væk fra TDC Group, mens Nuuday trækker flere og flere mobilkunder til sig.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
PlayStation 5 er fortsat svær at skaffe

Sony har fremlagt deres seneste kvartalsregnskab, samt de nyeste salgsstal for PlayStation 5, som Sony fortsat har problemer med at levere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram