Google undersøger problemer med smittestop-apps

Google er i gang med at undersøge de problemer, som i månedsvis har ramt smittestop-apps på Android-platformen.

smittestop-app
Den danske Smittestop-app har også haft problemer på Android-platformen. (Foto: Smittestop.dk)

Der har i månedsvis været problemer med Smittestop-appen på Android. Google er nu ved at undersøge problemet, som betyder at corona-apps til Android platformen, der benytter Google og Apples API, ikke tjekker for smitte-eksponeringer regelmæssigt. Det skriver The Verge.

Tilbage i slutningen af 2019 skrev vi, at mange Android-brugere oplevede problemer med, at deres app ikke regelmæssigt tjekkede for eksponeringer i baggrunden.

ARRGH…. Smittestop app fejler på Android-telefoner

Det er altså ikke kun den danske app, som er ramt af problemerne. Ifølge The Verge har NHS’s smitteopsporings-app for COVID-19 også været ramt af problemerne. Og her er coronavirus netop nu rigtig slemt, hvor også den britiske variant huserer i stor stil.

Men faktisk har alle apps på verdensplan, som gør brug af Google og Apples API været ramt af fejl.

Google oplyser til The Verge, at de undersøger problemerne.

-”Vi er opmærksomme på et problem, som berører Android-apps, der er udviklet med Android Exposure Notifications System,” sådan lyder det til The Verge fra en talsperson hos Google.

Apple retter fejl i covid-19 beskeder på ældre iPhones

The Verge skriver også:

-“Sent om aftenen den 12. januar begyndte et problem med Exposure Notifications System på Android at forårsage forsinkelser i kontrollen af potentielle eksponeringer for dem med installerede apps. Vi har udstedt en rettelse. Det kan tage et par timer for enheder at indhente, og i nogle tilfælde vil vi arbejde direkte med udviklere for at hjælpe med opsving. Problemet medførte ikke tab af data eller potentielle eksponeringer,” sagde en talsmand fra Google.

Det er uvist om det så betyder, at den fejl som også har påvirket danske Android-brugere nu er fikset.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Den danske Smittestop app er i skrivende stund downloadet mere end 2,1 millioner gange. Hvordan fordelingen er på iOS og Android, det er uvist.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram