Alle iPhones i år vil få LiDAR-scanner, forlyder det

7

Et nyt rygte peger på, at alle telefoner i iPhone 13-serien får den såkaldte LiDAR-scanner, som hidtil har været forbeholdt Pro-modellerne.

iPhone 12 Pro Max og iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max og iPhone 12 Pro er de første telefoner fra Apple med LiDAR-sensor. (Foto: MereMobil.dk)

Den såkaldte LiDAR-scanner blev introduceret i starten af 2020, da Apple frigav den seneste iPad Pro. Efterfølgende blev den også integreret i iPhone 12 Pro og 12 Pro Max, som Apple lacnerede sidst på året.

Navnet LiDAR er en sammentrækning af ordene ’light’ og ’radar’, og scanneren bruges til at foretage afstandsmålinger med høj præcision. Det betyder blandt andet, at LiDAR forbedrer oplevelsen med Augmented Reality – eller blot AR.

GUIDE: Hvilket Apple Watch skal du vælge?

Indtil nu har scanneren dog været forbeholdt Apples Pro-modeller, både på iPad og iPhone. Ifølge et nyt rygte, vil dette ændre sig i år, hvor LiDAR angiveligt finder vej til alle Apples telefoner.

Rygtet kommer fra Digitimes, der skriver, at LiDAR-scanneren kommer til ”alle 2021 iPhone-modeller”. Derudover forklarer Digitimes, at Apple vil fortsætte brugen af LiDAR-scannere frem til og med 2023, som minimum.

Sony, der leverer sensorer til Apple, har angiveligt indgået en treårig aftale med den amerikanske producent. Ifølge aftalen skal Sony levere en ny generation af nær infrarød-sensorer til Apples LiDAR-scanner. Dermed tyder det på, at Apple vil fortsætte brugen af scanneren i iPhones de næste år. Derudover spekuleres der i, at LiDAR-scanneren også introduceres til andre af Apples produkter – blandt andet den billigere iPad Air-serie.

Hvad kan du forvente af smartphones i 2021?

Vi ved stadig ikke meget om dette års kommende iPhones. Vi ved faktisk ikke engang, hvorvidt serien kommer til at hedde iPhone 13, iPhone 12S eller noget helt tredje. Det er også for tidligt at spå om, hvorvidt Apple lancerer endnu en iPhone SE – og om denne også vil få den famøse LiDAR-scanner.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Det er fuldt forståeligt, hvis hele LiDAR-begrebet virker lidt forvirrende. Det kan være svært at gennemskue, hvilken forskel scanneren gør i daglig brug. Heldigvis har John G lavet denne anmeldelse af iPhone 12 Pro Max, hvor du kan blive lidt klogere på Apples kameraer og ikke mindst LiDAR.

Tidligere artikelDiscovery+ har sat prisen ned
Næste artikelNy kabelløs dørklokke med kamera fra Arlo
Robin er tech-journalist med flere års erfaring fra danske og internationale medier. Han ved, hvad der er værd at vide om det danske telemarked og har en stor forkærlighed for forbrugerelektronik; telefoner, bærbar lyd eller smarthome. Robin lever af at dække nyheder og skrive anmeldelser om alt fra mobilabonnementer til el-løbehjul. Robin tager også gerne en nørdet snak om videospil.
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer