Stor stigning i beskeder og opkald, beretter teleselskab

Beskeder og opkald i julen 2020 er gået frem sammenlignet med 2019, oplyser teleselskab. Årsagen er måske de mange restriktioner, som pandemien er skyld i.

SMS besked iPhone
Mange har juleaften 2020 sendt julehilsner via SMS eller opkald, hvilket for første gang i mange år har betydet en stigning af disse efter flere år med faldende tal.

Teleselskabet 3 har udsendt tal, som viser, at der torsdag den 24. december 2020 blev sendt 15 procent flere SMS’er end juleaften 2019. Der var 13 procent flere opkald, som også varede 23 procent (i gennemsnit) længere end tidligere.

Jule SMS’er er i frit fald

Det er formentlig de mange restriktioner, som danskerne, og for den sags skyld en masse andre lande, netop nu er underlagt på grund af coronapandemien, der antageligt bærer skylden for stigningen i opkald og beskeder.

Det er ikke kun beskeder og opkald, der har været en stigning på. Der blev også brugt hele 61 procent mere data den 24. december 2020 end tilfældet var samme dato sidste år, blandt kunderne på 3's netværk.

Ifølge teleselskabet 3 har der ellers været en tendens til, at tallene for SMS’er og opkald har været faldende.

-”Normalt ser vi fra år til år, at antallet af SMS’er falder, fordi flere og flere benytter datadrevne beskedtjenester som iMessage, Whatsapp og Messenger. Men i år har folk altså fået gang i de almindelige SMS’er,” sådan udtaler teleselskabet 3’s radionetværkschef Stefan Ring Støhrmann i en pressemeddelelse.

Corona har ændret danskernes mobilvaner

Det er uvist, hvordan det kan være, men Stefan Ring Støhrmann har en idé om, at det måske er kommunikation med de ældre familiemedlemmer, der tæller med som årsagen til stigningen.

Tallene der henvises til er opgjort på 3's netværk, der tæller kunder hos 3 og Oister. Der er ikke nødvendigvis tale om en tendens, der rækker alle teleselskaberne i Danmark.

Mere til historien

Tidligere har teleselskaberne meldt tal ud for, hvor mange SMS'er, opkald osv. der har været sendt og foretaget. Dette har teleselskabet 3 ikke gjort i denne forbindelse. Blot fortalt at der i julen 2020 har været en stigning.

Læs også:
Tjek her og få fri tale og masser af data for 100 kroner

3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Teleselskabet 3 har tiltrukket over 5.000 nye kunder

KORT NYT: Årets tredje kvartal har været godt for teleselskabet 3, som har haft succes med at tiltrække mere end 5.000 nye kunder.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
3 fortsætter successen med "let fremgang"

Teleselskabet 3 har igen positiv vækst og kan notere 12.000 nye kunder i andet kvartal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram