Stor stigning i beskeder og opkald, beretter teleselskab

Beskeder og opkald i julen 2020 er gået frem sammenlignet med 2019, oplyser teleselskab. Årsagen er måske de mange restriktioner, som pandemien er skyld i.

SMS besked iPhone
Mange har juleaften 2020 sendt julehilsner via SMS eller opkald, hvilket for første gang i mange år har betydet en stigning af disse efter flere år med faldende tal.

Teleselskabet 3 har udsendt tal, som viser, at der torsdag den 24. december 2020 blev sendt 15 procent flere SMS’er end juleaften 2019. Der var 13 procent flere opkald, som også varede 23 procent (i gennemsnit) længere end tidligere.

Jule SMS’er er i frit fald

Det er formentlig de mange restriktioner, som danskerne, og for den sags skyld en masse andre lande, netop nu er underlagt på grund af coronapandemien, der antageligt bærer skylden for stigningen i opkald og beskeder.

Det er ikke kun beskeder og opkald, der har været en stigning på. Der blev også brugt hele 61 procent mere data den 24. december 2020 end tilfældet var samme dato sidste år, blandt kunderne på 3’s netværk.

Ifølge teleselskabet 3 har der ellers været en tendens til, at tallene for SMS’er og opkald har været faldende.

-”Normalt ser vi fra år til år, at antallet af SMS’er falder, fordi flere og flere benytter datadrevne beskedtjenester som iMessage, Whatsapp og Messenger. Men i år har folk altså fået gang i de almindelige SMS’er,” sådan udtaler teleselskabet 3’s radionetværkschef Stefan Ring Støhrmann i en pressemeddelelse.

Corona har ændret danskernes mobilvaner

Det er uvist, hvordan det kan være, men Stefan Ring Støhrmann har en idé om, at det måske er kommunikation med de ældre familiemedlemmer, der tæller med som årsagen til stigningen.

Tallene der henvises til er opgjort på 3’s netværk, der tæller kunder hos 3 og Oister. Der er ikke nødvendigvis tale om en tendens, der rækker alle teleselskaberne i Danmark.

Mere til historien

Tidligere har teleselskaberne meldt tal ud for, hvor mange SMS’er, opkald osv. der har været sendt og foretaget. Dette har teleselskabet 3 ikke gjort i denne forbindelse. Blot fortalt at der i julen 2020 har været en stigning.

Læs også:
Tjek her og få fri tale og masser af data for 100 kroner

Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Min strømfadæse og SMS-svindel

PODCAST: Strømmen i mit hus gik. Hør historien om min egen dumhed. Jeg sætter også fokus på SMS-svindel.

(mere…)
Værn mod SMS-fusk er hullet

Det bliver sværere for svindlere at udgive sig for noget, de ikke er. Desværre er spamfilteret langt fra bulletproof.

(mere…)
Påbud til 3 og indskærpelse af regler

Ikke alle danske mobilselskaber har fulgt reglerne om bindingsperioder. Afgørelse har tilbagevirkende kraft.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram