Samsung kan overhale Apple med SmartTags

Der er intet nyt om AirTags fra Apple. Til gengæld kan Samsung nu overhale Apple med sine Galaxy SmartTags.

Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)
Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)

9to5mac var først med nyheden om, at Apple arbejder på en tracker til ting, som din pung, dine nøgler og din taske. Men nyheden stammer fra april i år, og der er stadig intet tegn på en lancering af de såkaldte AirTags.

Apple AirTags kommer snart i to forskellige størrelse

For en måned siden lancerede Samsung så deres SmartThings Find, som kan hjælpe med at finde producentens telefoner, headsets og så videre. Det har fået SamMobile til at spekulere i, at Samsung snart lancerer sine egne sporingsenheder – eller ’tags’.

En ny enhed, med navnet Galaxy Smart Tag og modelnummer EI-T5300, blev for nyligt certificeret i Indonesien. Ud fra navnet kunne det meget vel tyde på, at Samsung arbejder på en sporingsenhed og faktisk er relativt langt i processen.

Det vil dog ikke være den første af sådanne enheder fra den koreanske producent. Tilbage i 2018 lancerede Samsung nemlig en SmartThings-tracker. Der er dog tale om en klodset enhed, som skal bruge mobilnetværk til sporing. Derfor skal enheden også have sit eget SIM-kort for konstant at være forbundet til netværket.

iOS 14.3 beta afslører muligt AirPods Studio-design

Den mere moderne løsning er baseret på såkaldt crowdsourcing, som automatisk indhenter data fra brugere. Tile bruger det til sine trackere, hvor man kan spore sin enhed ved at andre brugere har været i nærheden af den. Google bruger også metoden til blandt andet trafikoplysninger på Google Maps i realtid.

Apples AirTags forventes at benytte sig af Ultra-WideBand, som skulle give en meget præcis placering. På den måde kan du spore dine enheder med en præcision på helt ned til nogle få centimeter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apple har faktisk installeret Ultra-WideBand-chips i alle iPhones siden iPhone 11, derudover har både Apple Watch 6 og HomePod Mini fået samme chip.

Det koster Galaxy S23’erne hos 3

PRISER: Du kan købe Samsung Galaxy S23 billigt hos 3. Der er dobbelt op på GB uden at det koster ekstra.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Samsung Galaxy S23-serien – pris og tilgængelighed

OVERBLIK: Samsung Galaxy S23 koster 7.499 kroner for den billigste. Få prisoverblikket på Galaxy S23-serien her.

(mere…)
Køb Galaxy S23 nu og få dobbelt lagerplads uden merpris

Samsung frister mobilkøbere med dobbelt lagerplads til samme pris, hvis du køber Galaxy S23, Galaxy S23+ eller Galaxy S23 Ultra i særligt intro-tilbud.

(mere…)
Så længe bliver Samsung Galaxy S23-serien opdateret

Samsung er klar med Galaxy S23-serien. Det bliver de Android-telefoner, som modtager opdateringer i længst tid.

(mere…)
Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram