Samsung kan overhale Apple med SmartTags

Der er intet nyt om AirTags fra Apple. Til gengæld kan Samsung nu overhale Apple med sine Galaxy SmartTags.

Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)
Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)

9to5mac var først med nyheden om, at Apple arbejder på en tracker til ting, som din pung, dine nøgler og din taske. Men nyheden stammer fra april i år, og der er stadig intet tegn på en lancering af de såkaldte AirTags.

Apple AirTags kommer snart i to forskellige størrelse

For en måned siden lancerede Samsung så deres SmartThings Find, som kan hjælpe med at finde producentens telefoner, headsets og så videre. Det har fået SamMobile til at spekulere i, at Samsung snart lancerer sine egne sporingsenheder – eller ’tags’.

En ny enhed, med navnet Galaxy Smart Tag og modelnummer EI-T5300, blev for nyligt certificeret i Indonesien. Ud fra navnet kunne det meget vel tyde på, at Samsung arbejder på en sporingsenhed og faktisk er relativt langt i processen.

Det vil dog ikke være den første af sådanne enheder fra den koreanske producent. Tilbage i 2018 lancerede Samsung nemlig en SmartThings-tracker. Der er dog tale om en klodset enhed, som skal bruge mobilnetværk til sporing. Derfor skal enheden også have sit eget SIM-kort for konstant at være forbundet til netværket.

iOS 14.3 beta afslører muligt AirPods Studio-design

Den mere moderne løsning er baseret på såkaldt crowdsourcing, som automatisk indhenter data fra brugere. Tile bruger det til sine trackere, hvor man kan spore sin enhed ved at andre brugere har været i nærheden af den. Google bruger også metoden til blandt andet trafikoplysninger på Google Maps i realtid.

Apples AirTags forventes at benytte sig af Ultra-WideBand, som skulle give en meget præcis placering. På den måde kan du spore dine enheder med en præcision på helt ned til nogle få centimeter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apple har faktisk installeret Ultra-WideBand-chips i alle iPhones siden iPhone 11, derudover har både Apple Watch 6 og HomePod Mini fået samme chip.

Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Ups! Specs på ny Samsung-mobil er sluppet ud

Amazon har tilsyneladende lagt specifikationer på Galaxy Z Fold4 ud på nettet før tid.

(mere…)
Er det de rigtige priser for nye Galaxy-produkter?

Troværdigt medie citerer troværdig kilde inden Samsungs afsløring af nye smartwatches og nye smartphones.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram