Samsung kan overhale Apple med SmartTags

Der er intet nyt om AirTags fra Apple. Til gengæld kan Samsung nu overhale Apple med sine Galaxy SmartTags.

Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)
Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)

9to5mac var først med nyheden om, at Apple arbejder på en tracker til ting, som din pung, dine nøgler og din taske. Men nyheden stammer fra april i år, og der er stadig intet tegn på en lancering af de såkaldte AirTags.

Apple AirTags kommer snart i to forskellige størrelse

For en måned siden lancerede Samsung så deres SmartThings Find, som kan hjælpe med at finde producentens telefoner, headsets og så videre. Det har fået SamMobile til at spekulere i, at Samsung snart lancerer sine egne sporingsenheder – eller ’tags’.

En ny enhed, med navnet Galaxy Smart Tag og modelnummer EI-T5300, blev for nyligt certificeret i Indonesien. Ud fra navnet kunne det meget vel tyde på, at Samsung arbejder på en sporingsenhed og faktisk er relativt langt i processen.

Det vil dog ikke være den første af sådanne enheder fra den koreanske producent. Tilbage i 2018 lancerede Samsung nemlig en SmartThings-tracker. Der er dog tale om en klodset enhed, som skal bruge mobilnetværk til sporing. Derfor skal enheden også have sit eget SIM-kort for konstant at være forbundet til netværket.

iOS 14.3 beta afslører muligt AirPods Studio-design

Den mere moderne løsning er baseret på såkaldt crowdsourcing, som automatisk indhenter data fra brugere. Tile bruger det til sine trackere, hvor man kan spore sin enhed ved at andre brugere har været i nærheden af den. Google bruger også metoden til blandt andet trafikoplysninger på Google Maps i realtid.

Apples AirTags forventes at benytte sig af Ultra-WideBand, som skulle give en meget præcis placering. På den måde kan du spore dine enheder med en præcision på helt ned til nogle få centimeter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Apple har faktisk installeret Ultra-WideBand-chips i alle iPhones siden iPhone 11, derudover har både Apple Watch 6 og HomePod Mini fået samme chip.

Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram