Samsung kan overhale Apple med SmartTags

5

Der er intet nyt om AirTags fra Apple. Til gengæld kan Samsung nu overhale Apple med sine Galaxy SmartTags.

Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)
Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)

9to5mac var først med nyheden om, at Apple arbejder på en tracker til ting, som din pung, dine nøgler og din taske. Men nyheden stammer fra april i år, og der er stadig intet tegn på en lancering af de såkaldte AirTags.

Apple AirTags kommer snart i to forskellige størrelse

For en måned siden lancerede Samsung så deres SmartThings Find, som kan hjælpe med at finde producentens telefoner, headsets og så videre. Det har fået SamMobile til at spekulere i, at Samsung snart lancerer sine egne sporingsenheder – eller ’tags’.

En ny enhed, med navnet Galaxy Smart Tag og modelnummer EI-T5300, blev for nyligt certificeret i Indonesien. Ud fra navnet kunne det meget vel tyde på, at Samsung arbejder på en sporingsenhed og faktisk er relativt langt i processen.

Det vil dog ikke være den første af sådanne enheder fra den koreanske producent. Tilbage i 2018 lancerede Samsung nemlig en SmartThings-tracker. Der er dog tale om en klodset enhed, som skal bruge mobilnetværk til sporing. Derfor skal enheden også have sit eget SIM-kort for konstant at være forbundet til netværket.

iOS 14.3 beta afslører muligt AirPods Studio-design

Den mere moderne løsning er baseret på såkaldt crowdsourcing, som automatisk indhenter data fra brugere. Tile bruger det til sine trackere, hvor man kan spore sin enhed ved at andre brugere har været i nærheden af den. Google bruger også metoden til blandt andet trafikoplysninger på Google Maps i realtid.

Apples AirTags forventes at benytte sig af Ultra-WideBand, som skulle give en meget præcis placering. På den måde kan du spore dine enheder med en præcision på helt ned til nogle få centimeter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apple har faktisk installeret Ultra-WideBand-chips i alle iPhones siden iPhone 11, derudover har både Apple Watch 6 og HomePod Mini fået samme chip.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer