Samsung kan overhale Apple med SmartTags

Der er intet nyt om AirTags fra Apple. Til gengæld kan Samsung nu overhale Apple med sine Galaxy SmartTags.

Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)
Apple AirTags koncept baseret på Jon Prossers læk (Kikde: MacRumors / Voicu Apostol)

9to5mac var først med nyheden om, at Apple arbejder på en tracker til ting, som din pung, dine nøgler og din taske. Men nyheden stammer fra april i år, og der er stadig intet tegn på en lancering af de såkaldte AirTags.

Apple AirTags kommer snart i to forskellige størrelse

For en måned siden lancerede Samsung så deres SmartThings Find, som kan hjælpe med at finde producentens telefoner, headsets og så videre. Det har fået SamMobile til at spekulere i, at Samsung snart lancerer sine egne sporingsenheder – eller ’tags’.

En ny enhed, med navnet Galaxy Smart Tag og modelnummer EI-T5300, blev for nyligt certificeret i Indonesien. Ud fra navnet kunne det meget vel tyde på, at Samsung arbejder på en sporingsenhed og faktisk er relativt langt i processen.

Det vil dog ikke være den første af sådanne enheder fra den koreanske producent. Tilbage i 2018 lancerede Samsung nemlig en SmartThings-tracker. Der er dog tale om en klodset enhed, som skal bruge mobilnetværk til sporing. Derfor skal enheden også have sit eget SIM-kort for konstant at være forbundet til netværket.

iOS 14.3 beta afslører muligt AirPods Studio-design

Den mere moderne løsning er baseret på såkaldt crowdsourcing, som automatisk indhenter data fra brugere. Tile bruger det til sine trackere, hvor man kan spore sin enhed ved at andre brugere har været i nærheden af den. Google bruger også metoden til blandt andet trafikoplysninger på Google Maps i realtid.

Apples AirTags forventes at benytte sig af Ultra-WideBand, som skulle give en meget præcis placering. På den måde kan du spore dine enheder med en præcision på helt ned til nogle få centimeter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apple har faktisk installeret Ultra-WideBand-chips i alle iPhones siden iPhone 11, derudover har både Apple Watch 6 og HomePod Mini fået samme chip.

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram