Salget af iPhone 12-opladere er steget markant

Den manglende oplader i salgspakken har fået salget af iPhone 12-opladere til nærmest at eksplodere, viser nye tal.

iPhone 12-oplader
I salgspakken til iPhone 12-serien medfølger et USB-C-til-Lightning kabel, men selve USB-C strømforsyningen er tilkøb (Foto: Meremobil.dk)

Da Apple sendte iPhone 12 og iPhone 12 Pro i butikkerne den 16. oktober 2020, var det uden en oplader i salgspakken. Det er selve strømforsyningen til opladning, der mangler. Et opladekabel medfølger stadig.

ANMELDELSE: iPhone 12 Pro er en fantastisk iPhone

En vigtig detalje er dog, at opladekablet i salgspakken er med USC-C til Lightning tilslutning. På tidligere modeller medfulgte et USB-A til Lightning sammen med en iPhone.

Manglen på strømforsyningen har gjort, at mange iPhone 12-købere har valgt at tilkøbe en kompatibel hurtigoplader efter købet af telefonen. Det fortæller to store netbutikker, der forhandler tilbehør til iPhones, uafhængigt af hinanden, til MereMobil.dk.

Mobilcovers.dk oplyser, at salget af hurtigopladere til iPhone 12 / 12 Pro steg med 1.200 procent fra salgsstarten på iPhone 12 / iPhone 12 Pro og 30 dage frem.

Vurderingen fra Mobilcovers.dk er, at det forøgede salg klart skyldes, at der ikke medfølger en oplader til stikkontakten i salgspakkerne til telefonerne.

En af landets største webshops, Proshop, bekræfter tendensen fra Mobilcovers.dk.

Apples 18 watt USB-C strømforsyning har firedoblet salget, når salget i november 2020 sammenlignes med salget i august 2020. På salget af 20 watt USB-C strømforsyningen fra Apple er salget forøget med en faktor 20 hos Proshop.

Dertil kommer salget af USB-C strømforsyninger fra tredjepartsleverandører, der skal lægges oven i tallene fra Proshop.

GUIDE: Køber du en MagSafe-oplader skal du vide dette

iPhone-kunderne har ikke den rigtige oplader

iPhone12-oplader-USB-A-lightning
Hidtil har Apple vedlagt et USB-A til Lightning kabel til iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Apples argument for ikke at vedlægge en oplader i salgspakken til iPhone 12-serien er, at mange iPhone-ejere allerede har en oplader. Desuden skånes miljøet, når der ikke skal produceres en masse unødvendige opladere.

Dette har desuden ført til, at Apple har kunne reducere vægt og størrelsen af salgspakkerne, hvilket gør de samlede omkostninger til transport og distribution markant mindre. Ifølge Apple kan der nu sendes 70 procent flere kasser med iPhones på en palle, fordi EarPods og strømforsyningen ikke er inkluderet. Det svarer til, at fjerne næsten 450.000 biler fra vejene hvert år – ifølge Apples beregninger.

Hvis tallene fra Mobilcovers.dk og Proshop er en global tendens, kan det tyde på, at miljøbelastningen omkring opladerne, er flyttet et andet sted hen end i distributionen af iPhones.

Apples argumentation fejler ikke noget, men de glemmer, at mange slutkunder ikke har en USB-C oplader i hjemmet fra deres gamle iPhone, da Apple tidligere har kørt med USB-A stikket. Når salgspakken nu indeholder et USB-C stik, må kunderne på jagt efter en løsning. Det får salget af strømforsyninger i løs vægt til at stige.

Over tid vil kunderne naturligvis have opbygget et lager af USB-C opladere, men det sker nok ikke før vi når et års tid eller længere frem i tiden.

Synes du, at dette var en spændende artikel? Tilmeld dig her og få flere interessante artikler i indbakken to gange om ugen.

Hvilken iPhone 12 skal du vælge?

SE OGSÅ: Se prisen på iPhone oplader hos Telia Sponseret link

Mere til historien

Apple har ikke kun fjernet EarPods og strømforsyninger fra iPhone 12-serien. Heller ikke iPhone SE eller Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE, har en strømforsyning i salgspakken.

iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
97 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram