Apple arbejder på nye MacBooks med egen processor

Ifølge den anerkendte analytiker Ming-Chi Kuo, har Apple planer om at lancere tre nye MacBooks i løbet af de næste to år med deres eget chipset.

MacBook Pro 13-tommer med M1 Apple Silicon-chip
MacBook Pro 13-tommer med M1 Apple Silicon-chip er den første MacBook med Apples eget chipset. (Foto: MereMobil.dk)

Apple har planer om at lancere to redesignede MacBook Pro-modeller i 2021 samt en ny MacBook Air i 2022. Ifølge analytiker, Ming-Chi Kuo kommer alle modeller med mini-LED-displays og Apples egen chip, skriver macrumors.com.

Af med låget – sådan ser de nye M1-MacBooks ud

I en såkaldt forskningsnote til investorer forklarer Kuo, at to nye MacBook Pro-modeller, med en helt ny formfaktor, forventes lanceret i 2021. Derudover forventes en ny prisvenlig MacBook Air at blive lanceret i 2022.

Ifølge Kuo, vil Apple være i stand til at udligne de øgede omkostninger, der er ved brug af mini-LED-paneler, fordi prisen på Apples egne chipsets er væsentligt lavere end Intel-processorer.

De kommende mini-LED-enheder forventes også at sælge langt bedre end først antaget. Nu forventes det, at Apple vil sælge mellem 10 og 12 millioner enheder i 2021, hvilket er en stigning på 350 procent i forhold til tidligere forudsigelser. I 2022 forventes salget at være mellem 25 og 28 millioner mini-LED-enheder – en stigning på 450 procent.

Disse programmer virker på M1-Macs

Årsagen til, at man nu forventer endnu højere salgstal er, at prisen på mini-LED-komponenter ser ud til at være lavere end forventet.

MacBook-linjen forventes at sælge langt de fleste mini-LED-enheder, da de bærbare computere får implementeret teknologien før iPad. Kuo har dog tidligere været ude og sige, at der bliver lanceret minimum én ny iPad med mini-LED i 2021.

Hvis Kuos forudsigelser holder stik, kan salget af MacBooks stige med 100 procent over de næste tre år. Det betyder op til 35 millioner solgte enheder – takket være Apples chipset og nye designs.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Er du i tvivl om, hvad Apples chipset reelt betyder for dig som forbruger, kan du læse John G’s test af den nye M1-baserede MacBook Pro.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram