Apple arbejder på nye MacBooks med egen processor

9

Ifølge den anerkendte analytiker Ming-Chi Kuo, har Apple planer om at lancere tre nye MacBooks i løbet af de næste to år med deres eget chipset.

MacBook Pro 13-tommer med M1 Apple Silicon-chip
MacBook Pro 13-tommer med M1 Apple Silicon-chip er den første MacBook med Apples eget chipset. (Foto: MereMobil.dk)

Apple har planer om at lancere to redesignede MacBook Pro-modeller i 2021 samt en ny MacBook Air i 2022. Ifølge analytiker, Ming-Chi Kuo kommer alle modeller med mini-LED-displays og Apples egen chip, skriver macrumors.com.

Af med låget – sådan ser de nye M1-MacBooks ud

I en såkaldt forskningsnote til investorer forklarer Kuo, at to nye MacBook Pro-modeller, med en helt ny formfaktor, forventes lanceret i 2021. Derudover forventes en ny prisvenlig MacBook Air at blive lanceret i 2022.

Ifølge Kuo, vil Apple være i stand til at udligne de øgede omkostninger, der er ved brug af mini-LED-paneler, fordi prisen på Apples egne chipsets er væsentligt lavere end Intel-processorer.

De kommende mini-LED-enheder forventes også at sælge langt bedre end først antaget. Nu forventes det, at Apple vil sælge mellem 10 og 12 millioner enheder i 2021, hvilket er en stigning på 350 procent i forhold til tidligere forudsigelser. I 2022 forventes salget at være mellem 25 og 28 millioner mini-LED-enheder – en stigning på 450 procent.

Disse programmer virker på M1-Macs

Årsagen til, at man nu forventer endnu højere salgstal er, at prisen på mini-LED-komponenter ser ud til at være lavere end forventet.

MacBook-linjen forventes at sælge langt de fleste mini-LED-enheder, da de bærbare computere får implementeret teknologien før iPad. Kuo har dog tidligere været ude og sige, at der bliver lanceret minimum én ny iPad med mini-LED i 2021.

Hvis Kuos forudsigelser holder stik, kan salget af MacBooks stige med 100 procent over de næste tre år. Det betyder op til 35 millioner solgte enheder – takket være Apples chipset og nye designs.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Er du i tvivl om, hvad Apples chipset reelt betyder for dig som forbruger, kan du læse John G’s test af den nye M1-baserede MacBook Pro.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer