Sådan får du widgets på iPhone-hjemmeskærmen

7

TIP: Widgets har været en del af Android-platformen længe, men nu er Apple klar med widgets i iOS 14. Se hvordan du bruger widgets på iPhone.

Widgets på iPhone
Widgets på iPhone er en ny mulighed i iOS 14 opdateringen (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Apple introducerede widgets som noget nyt i forbindelse med iOS 14. Widgets har været kendt på Android platformen i mange år, faktisk siden omkring 2009, hvor de løbende så er udviklet til det de er i dag.

CBB

Køber du en iPhone 12, er det vigtigt med et godt og billigt abonnement. CBB er blandt billigste på markedet. Tjek her hvordan du får en stor bunke data og masser af taletid til din iPhone. Se dagspriserne hos CBB her.

Men nu er widgets langt om længe klar på iOS-platformen. iOS 14 og widgets er ikke kun en mulighed på iPhone 12-serien, men derimod på modeller, der kan opdateres til iOS 14.

Har du ikke allerede widgets på din hjemmeskærm? Så kan du se en lille guide herunder til, hvordan du får de widgets på hjemmeskærmen, som du ønsker.

  1. Hold fingeren på en app og klik på Rediger Hjemmeskærm.
  2. Klik på + i øverste venstre hjørne.
  3. Find fx Google-widget og vælg hvordan det skal se ud.
  4. Skub det ind på forsiden og gå ud af ryste-tilstanden.

Widgets på iPhone – det første kig på iOS 14

Ønsker du en app, der ikke er installeret endnu på hjemmesiden, skal du downloade den først. Det er ikke dog ikke alle apps, som understøtter widgets.

Vil du f.eks. have Google-appen, så skal du downloade den til din enhed og derefter åbne den. Dette er vigtigt for, at den dukker op som mulighed i widgets. Herefter foretager du trin 1-4 igen.

Laver du Google-appen til en widget, så har du den nemmeste måde at få søge-muligheden frem på hjemmeskærmen, og en hurtig genvej til at lave en Google-søgning. Du kan også vælge og lave den lille og kvadratisk, og bruge det til en hurtiggenvej ind til Google.

Har du f.eks. Philips Hue, kan du også oprette widgets igennem dem og dermed bruge widgets til at styre enkelte lamper, zoner eller rum.

Google-widget i iOS 14 (Foto: MereMobil.dk)
Google-appen som widget i iOS 14 (Foto: MereMobil.dk)

Smart Stak – flere widgets i én

Har du brug for flere widgets ”samme sted” på telefonen, kan du benytte smart stak. Her placeres flere widgets ovenpå hinanden. Derefter forsøger din enhed at afkode dit brug. Dermed vil den øverste af de valgte widgets være valgt ud fra, hvornår på dagen du oftest bruger en pågældende app.

I smart stak kan du også manuelt vælge hvilken du vil se og bruge.

Du kan få op til syv muligheder i smart stak. Dette kunne være Siri-forslag, Vejr, Kalender, Nyheder, Fotos, Kort, Musik. At have disse muligheder i en samlet widget, gør det meget nemmere og komme hurtigt frem. Men du kan også vælge nogle andre.

Første kig på widgets på iOS 14

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

En ny undersøgelse fra analysefirmaet Sensor Tower viser, at der er mere end 15 procent af de amerikanske iOS-brugere, der benytter widgets. Har du widgets på dine hjemmeskærme? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer