Flere danskere vil shoppe på Black Friday i år end i 2019

Coronapandemien betyder ikke, at danskerne ikke vil shoppe på dette års Black Friday. Tværtimod vil flere danskere benytte Black Friday til en god handel.

42 procent af danskerne skal shoppe på Black Friday, det viser ny undersøgelse (Kilde: Pricerunner.dk)
42 procent af danskerne skal shoppe på Black Friday, det viser ny undersøgelse (Kilde: Pricerunner.dk)

En ny undersøgelse analysefirmaet YouGov har foretaget for Pricerunner viser, at 42 procent af danskerne i år planlægger at ville shoppe på Black Friday 2020. Det er en stigning, da det sidste år var 32 procent af danskerne, som var på udsalg på Black Friday.

Coronapandemien ser altså langt fra ud til at ændre, at Black Friday er en succes.

I 2019 var rabatten på varerne i gennemsnit 19 procent, men alt efter hvad du søger, så kan varene være endnu billigere.

-”Selvom Black Friday er den største udsalgsdag i Danmark er det lidt overraskende at næsten halvdelen af danskerne i år forventer at gå på udsalg. Det varsler stor vækst i butikkernes omsætning, der har sat rekord hvert år,” siger Martin Andersen, direktør i Pricerunner.dk, i en pressemeddelelse.

Se dig for når priserne går helt i sort

Det er ikke kun Black Friday, som forventes at vækste igen i år, men faktisk hele Black Week. Altså ugen op til Black Friday.

Ifølge E-handelsindekset fra Pricerunner forventer fire ud af 10 butikker, at salget vil stige i forhold til sidste år. Mens halvdelen af butikkerne forventer, at salget bliver ligeså godt som i 2019 og coronapandemien og de mange restriktioner ikke vil få nogen negativ indflydelse på Black Friday udsalget.

Også når det kommer til Cyber Monday, der er mandagen efter Black Friday, er forventningerne store til, at den bliver større i år end i 2019. Sidste år var 9 procent på udsalg på Cyber Monday, mens det ventes at stige til 12 procent i år.

En analyse af priserne på Black Friday udsalget i 2019, viser at 17 procent af produkterne i analysen har laveste pris på Black Friday – de er altså reelt på udsalg. De kan ikke købes billigere hverken før eller efter Black Friday.

Færre penge …

Sjove facts om Black Friday (Kilde: Pricerunner.dk)
Sjove facts om Black Friday (Kilde: Pricerunner.dk)

Undersøgelsen viser dog også, at danskerne vil bruge færre penge end sidste år. Det svarer 16 procent af danskerne i hvert fald. Det er særligt de 18 til 29-årige, som vil bruge færre penge på Black Friday udsalget.

-”Den økonomiske usikkerhed har ramt mange unge, og derfor skruer de ned for forbruget. Det vil give nogen usikkerhed om hvor meget den samlede vækst på Black Friday vil være da netop de unge forbrugere er dem, der oftest går på Black Friday udsalg,” siger Martin Andersen.

Der er dog også 11 procent, som svarer de vil bruge flere penge. Mens 48 procent vil bruge nogenlunde det samme som sidste år. Dermed kan der altså samlet set godt blive slået rekorder alligevel.

Stor ændring rammer Black Friday

Undersøgelsen giver ikke indblik i, hvor mange der vil deltage i shopping i fysiske butikker kontra online shopping. Sikkert er det dog, at onlineshopping nok vil blive foretrukket af flere i år grundet coronapandemien. Generelt har coronapandemien fået ehandlen til at eksplodere, det viser tal fra Foreningen Dansk Internethandel.

Den danske e-handel slår rekord under coronakrisen

Mere til historien

Undersøgelsen bygger på resultaterne fra 1006 danskere over 18 år, som har besvaret et spørgeskema online om Black Friday.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Danskerne beskytter ikke deres telefoner

En ny undersøgelse ser nærmere på danskernes gøren og laden på nettet og resultatet er “skræmmende”, siger ekspert.

(mere…)
Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram