Mere end hver anden dansker forstår ikke 5G

Telebranchen taler om 5G og 5G omtales i medierne. Alligevel forstår mere end halvdelen af danskerne ikke, hvad 5G egentlig er. Det viser ny undersøgelse.

5G
5G netværkene er så småt klar ved de danske teleselskaber - nogen har åbnet for dem, mens andre gør i nær fremtid (Foto: Mohamed Hassan)

En ny undersøgelse som er fortaget af YouGov for teleselskabet 3 viser, at mere end halvdelen af danskerne ikke ved, hvad 5G er.

Telebranchen taler ellers meget om 5G og medierne dækker det ret intenst. Alligevel ved mange ”almindelige” danskere altså ikke, hvad 5G er og hvad det kan betyde for dem.

5G telefoner vil stå for 20 procent af mobilsalget i 2020

75 procent af de adspurgte danskere forventer heller ikke, at 5G vil gøre en forskel i deres hverdag lige foreløbig.

Der er 1.000 danskere, som har deltaget i undersøgelsen og hele 42 procent af disse siger, at de ikke ved, hvad 5G står for. Hver tredje svarer, at det står for 5 gigabit netværk. Og over halvdelen mener ikke, at det adskiller sig fra 4G. Kun 17 procent svarer, at det i ”høj grad” eller ”i meget høj grad” adskiller sig fra 4G.

Danskerne mener heller ikke, at 5G er en teknologi, som vil forandre vores samfund fra det ene øjeblik til det andet. 76 procent af de adspurgte har ingen forventninger om, at 5G vil gøre en forskel for dem i det daglige i løbet af det næste år.

-”Lige nu kan man primært bruge 5G til at downloade film i HD og dele tunge filer på få sekunder. Og det er endda kun, hvis man er en af de få, som har en 5G-klar smartphone. Det er jo ikke noget, der gør den store forskel i ret mange danskeres hverdag,” siger Frederik Grønlund Scholten, der er Head of Marketing & Proposition hos 3 i en pressemeddelelse.

Frederik Grønlund Scholten fremhæver også, at den brede befolkning først for alvor får glæde af 5G, når de hurtigere hastigheder og kortere svartider giver et boost til mobilt bredbånd.

Hurtigere 5G kommer først i 2021 – auktion er udskudt

-”Rigtig mange danskere lever med en slatten bredbåndsforbindelse i dag, hvor højhastighedsinternet langt fra er tilgængeligt på alle adresser. Og der, hvor det kan fås, kan det koste store beløb at få gravet de nødvendige kabler ned til i vej og indkørsel. Men det laver vi om på til sommer, når vi lancerer den næste generation af mobilt bredbånd via 5G – det bliver som at få trådløs fiber lige ind i stuen. Til den tid kan en stor del af danskerne se frem til en helt anden hverdag,” lyder det fra Frederik Grønlund Scholten.

Hvad er 5G? Se denne 5G-explainer | Forstå 5G NR og mmWave

Mere til historien

Undersøgelsen blev foretaget af YouGov for teleselskabet 3 i september 2020. Der medvirkede 1.000 danskere.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram