Facebook udvider datacenteret i Odense

Det første spadestik til endnu en bygning på Facebooks datacenter i Odense er taget. Bygningen er klar til brug i 2023. Kom med indenfor hos Facebook her.

Facebook datacenter i Odense udvider med en tredje bygning i 2023 (Foto: Facebook)
Facebook datacenter i Odense udvider med en tredje bygning i 2023 (Foto: Facebook)

Det første spadestik er taget for at udvide Facebooks datacenter i Odense. Udvidelsen er helt efter planen. Dermed bliver datacenterets to nuværende bygninger i 2023 til tre bygninger.

På besøg hos Facebook Odense – kom med

Hos Facebook glæder datacenterchefen sig også over udvidelsen.

-”Odense har været et fantastisk hjem for vores datacenter, og vi er meget glade for, at vi nu kan udvide her i byen. Vi har allerede investeret en masse i lokalområdet, siden vi i 2017 påbegyndte byggeriet af datacenteret, og den nye bygning vil sikre arbejde til bl.a. lokale håndværkere frem til 2023. Byggeriet af den tredje bygning vil beskæftige op mod 900 personer i de travleste perioder,” udtaler Carsten Sørensen, datacenterchef i Odense.

Facebooks tilstedeværelse giver arbejdspladser, men det er ikke det eneste Facebook ønsker. De har også et mål om, at datacenteret skal have en stor rolle og gøre en positiv forskel i lokalområdet.

Dette har også vist sig under coronapandemien, hvor de har støttet midtbyens butikker og udvalgte projekter. Tilbage i april blev der også uddelt legater til 13 skoler, foreninger og nonprofitorganisationer.

Likes konverteres til fjernvarme

Overskudsvarmen fra datacenteret spiller desuen en positiv rolle i og omkring Odense. Facebook og Fjernvarme Fyn har nemlig et tæt samarbejde, hvor de har udviklet og etableret verdens første anlæg for genanvendelse af varme fra datacenteret. Facebook stiller deres 165.000 kWh grønne overskudsvarme fra serverhallerne til rådighed kvit og frit for Fjernvarme Fyn, så de kan sende den ud til tusindvis af fynske husstande.

Kom på besøg hos Facebook i Odense

Der er på nuværende tidspunkt 7.000 husstande, som nyder godt af den aftale. Med den tredje bygning på datacenteret vil det ende med hele 11.000 husstande, der altså kan varme sig med den genanvendte grønne energi fra Facebooks datacenter.

-”Vi var meget begejstrede, da vores varmegenvindingssystem kunne tages i brug tidligere i år, og med udvidelsen af datacenteret kan vi også skrue op for den overskudsvarme, som vi hvert år forærer til Fjernvarme Fyn,” siger Carsten Sørensen. 

På MereMobil.dk har vi besøgt Facebooks datacenter i Odense. I nedenstående video kan du få et eksklusivt kig ind i serverhallerne. 

Vi har besøgt Facebook i Odense

Mere til historien

Facebooks byggeri i Odense er enormt. Centeret ligger uden for byen i et erhvervsområdet kaldet Tietgenbyen.

Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Facebook-ejer dropper ikke Europa

Truslen om, at det måske snart var slut med Facebook og Instagram i Europa er manet til jorden.

(mere…)
Instragram og Facebook i fare for europæiske brugere

Mark Zuckerberg truer netop nu med at lukke for Facebook og Instagram i Europa. Tomme trusler?

(mere…)
Facebook oplever for første gang fald i antal af brugere

For første gang oplevede Facebook i sidste kvartal en nedgang i antallet af daglige brugere. Det kom frem i forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet.

(mere…)
Google og Facebook får milliard-bøder

Det franske datatilsyn mener, at det skal være lettere at sige nej til cookies. Derfor har de udstedt bøder til Facebook og Google. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram