Her er Android 11-planen for Nokia-telefoner

Flere Nokia-telefoner bliver opdateret til Android 11 inden årets udgang. Her kan du se planerne for Android 11 på Nokia-mobilerne.

HMD Global Android 11 schedule
Opdateringsplanerne til Android 11 på Nokia-telefoner (Grafik: HMD Global)

Når en ny Android-udgave frigives fra Google, vil mange gerne vide, hvornår den nye version bliver tilgængelig til netop ens egen telefon.

Hvis du har en Nokia-telefon, er det spørgsmål let at besvare. HMD Global, der står bag Nokia-telefonerne, har nemlig frigivet opdateringsplanen, der gælder for opdateringer til Android 11.

I fjerde kvartal 2020 forventes udrulningen af Android 11 til Nokia 8.3 5G at begynde. Telefonerne Nokia 2.2, Nokia 5.3 og Nokia 8.1 vil også få Android 11 inden årsskiftet.

En tidligere toptelefon Nokia 9 PureView, ligger sammen med Nokia 1 Plus sidst i fødekæden. Her er Android 11-opdateringen programsat til andet kvartal 2021.

Vigtig sikkerhedsnyhed i Android 11

Android 11 indeholder mange spændende nyheder. En af de vigtigste findes nok i sikkerhedsdelen.

Som noget nyt tilbagekalder systemet automatisk tilladelser til en app, hvis ikke du har brugt den i et stykke tid. Det kan være, at du har givet et spil adgang til din position og mikrofon, men nu ligger spillet bare og roder. Derfor giver det god mening, at sikre, at udviklerne ikke pludselig kan suge nogle private data ud i baggrunden uden du ved det.

Du kan se en video fra Google om Android 11 herunder.

Nokia-telefoner er de smartphones, der hurtigst bliver opdateret med sikkerheds- og funktionsopdateringer, viser en analyse fra Counterpoint. 94 procent af alle Nokia-telefoner er opdateret til den hidtil nyeste Android-udgave inden for et år efter softwaren er frigivet, oplyser HMD Global i en pressemeddelelse.

Helt forrest står Googles egne Pixel-telefoner, når det handler om at få Android opdateret hurtigst. Således startede Google udrulningen af Android 11 til Pixel-telefoner den 8. september 2020. Pixel-telefonerne er desværre ikke tilgængelige i Danmark.

Den mest aktuelle Nokia-telefon er Nokia 8.3 5G, som jeg netop har anmeldt. Du kan læse anmeldelsen af Nokia 8.3 5G her.

LÆS OGSÅ: Nokia 9.3 PureView er på vej inden længe

Google om Android 11

Mere til historien

Det er allerede nu kommunikeret, at Nokia 2.4 og Nokia 3.4 er blandt de telefoner, der næste år vil modtage Android 12 – trods det faktum at disse telefoner hører til i den billigste kategori af smartphones.

Disse Mac-computere kan opdateres til macOS Sequoia

LISTE: I efteråret 2024 frigives macOS Sequoia. Her kan du se, hvilke Mac-computere, der kan opdateres til macOS Sequoia.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Her er de største nyheder til dit Apple Watch

Apple har givet en forsmag på, hvad vi kan forvente af den næste store opdatering til Apple Watch. Læs om hvad watchOS 11 bringer med sig.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram