Her er Android 11-planen for Nokia-telefoner

0

Flere Nokia-telefoner bliver opdateret til Android 11 inden årets udgang. Her kan du se planerne for Android 11 på Nokia-mobilerne.

HMD Global Android 11 schedule
Opdateringsplanerne til Android 11 på Nokia-telefoner (Grafik: HMD Global)

Når en ny Android-udgave frigives fra Google, vil mange gerne vide, hvornår den nye version bliver tilgængelig til netop ens egen telefon.

Hvis du har en Nokia-telefon, er det spørgsmål let at besvare. HMD Global, der står bag Nokia-telefonerne, har nemlig frigivet opdateringsplanen, der gælder for opdateringer til Android 11.

I fjerde kvartal 2020 forventes udrulningen af Android 11 til Nokia 8.3 5G at begynde. Telefonerne Nokia 2.2, Nokia 5.3 og Nokia 8.1 vil også få Android 11 inden årsskiftet.

En tidligere toptelefon Nokia 9 PureView, ligger sammen med Nokia 1 Plus sidst i fødekæden. Her er Android 11-opdateringen programsat til andet kvartal 2021.

Vigtig sikkerhedsnyhed i Android 11

Android 11 indeholder mange spændende nyheder. En af de vigtigste findes nok i sikkerhedsdelen.

Som noget nyt tilbagekalder systemet automatisk tilladelser til en app, hvis ikke du har brugt den i et stykke tid. Det kan være, at du har givet et spil adgang til din position og mikrofon, men nu ligger spillet bare og roder. Derfor giver det god mening, at sikre, at udviklerne ikke pludselig kan suge nogle private data ud i baggrunden uden du ved det.

Du kan se en video fra Google om Android 11 herunder.

Nokia-telefoner er de smartphones, der hurtigst bliver opdateret med sikkerheds- og funktionsopdateringer, viser en analyse fra Counterpoint. 94 procent af alle Nokia-telefoner er opdateret til den hidtil nyeste Android-udgave inden for et år efter softwaren er frigivet, oplyser HMD Global i en pressemeddelelse.

Helt forrest står Googles egne Pixel-telefoner, når det handler om at få Android opdateret hurtigst. Således startede Google udrulningen af Android 11 til Pixel-telefoner den 8. september 2020. Pixel-telefonerne er desværre ikke tilgængelige i Danmark.

Den mest aktuelle Nokia-telefon er Nokia 8.3 5G, som jeg netop har anmeldt. Du kan læse anmeldelsen af Nokia 8.3 5G her.

LÆS OGSÅ: Nokia 9.3 PureView er på vej inden længe

Google om Android 11

Mere til historien

Det er allerede nu kommunikeret, at Nokia 2.4 og Nokia 3.4 er blandt de telefoner, der næste år vil modtage Android 12 – trods det faktum at disse telefoner hører til i den billigste kategori af smartphones.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer