Nokia 9.3 PureView – en rigtig Nokia-topmodel er på vej

6

RYGTER: 120 Hz-OLED-skærm, Snapdragon-topprodcessor og 5G. Nokia 9.3 PureView når ud inden julehandlen.

Nokia
Nokiafans kan se frem til, at der i november/december kommer en egentlig topmodel (Foto: HMD Global)

Jeg har netop afsluttet anmeldelsen af Nokia 8.3 5G der efter en forsinkelse på omkring seks måneder, endelig kommer ud til slutbrugerne.

Nokia 8.3 5G er en rigtig god telefon, men dens timing er dårlig i forhold til konkurrenterne. Den skulle have ramt butikkerne i marts/april, men blev forsinket på grund af coronasituationen. Derfor har konkurrenterne overhalet Nokia-telefonen indenom med bedre specifikationer og lavere pris.

Nu håber vi så ikke, at HMD Global misser det næste åbne vindue. Ifølge rygterne startes masseproduktionen af Nokia 9.3 PureView i september eller oktober, skriver Nokia Power User.

Nokia 9.3 PureView er en rigtig topmodel

I modsætning til Nokia 8.3 5G er Nokia 9.3 PureView en ægte topmodel, der kører på Qualcomm Snapdragon 865 chipset.

Skærmen, der er af OLED-typen, vil have 120 Hz-opdateringshastighed i lighed med eksempelvis Samsungs Galaxy S20-modeller, der kom i foråret.

Nokia 9.3 PureView vil desuden have 108 megapixels og 64 megapixels sensorer med optik levere af Zeiss. 8K-videooptagelse er desuden en mulighed.

Det tegner dermed til, at HMD Global bringer Nokia-varemærket up-to-speed.

Efter min vurdering afhænger en succes for Nokia 9.3 PureView af prisen. Nok er specifikationerne gode lige nu, men da de minder meget om hvad topmodellerne havde i foråret 2020, så hjælper det ikke at komme i julehandlen med ”forældede” specifikationer til en alt for høj pris.

To mellemklasse-telefoner er også på vej

Udover PureView-modellen kommer også en Nokia 7.3 i mellemklassesegmentet med 5G. Denne vil have Snapdragon 690-chipset samt 90 eller 120 Hz refreshrate i skærmen.

Kameraoptikken vil ligeledes være fra Zeiss. Angiveligt en 48 megapixels hovedsensor samt 12 megapiels ultra vidvinkel og to stk 2-megapixels-moduler.

Nokia 6.3 bliver et 4G-alternativ til Nokia 7.3. Måske med Snapdragon 670 eller 675 chipset, mindre ram og med quad-kamera og optik fra Zeiss.

Prissætningen er ukendt på nuværende tidspunkt, men det skulle være rimeligt sandsynligt, at de nye modeller når ud til salgsstart i november eller december.

Du kan læse flere artikler om Nokia-telefoner her.

Mere til historien

Det er uklart hvis af modellerne, der rammer det danske marked. HMD Global har ikke kommenteret på rygterne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer