YouTube Shorts - TikTok-konkurrent på vej

YouTube Shots vil tage kampen op med TikTok. YouTube Shorts er en ny måde at optage og udgive korte videoer fra din telefon.

YouTube Shorts (Foto: Tek.no)
YouTube Shorts kommer i første omgang til Androidbrugere i Indien. Herefter vil YouTube udvide med flere lande og iOS. (Foto: Tek.no)

Det har tidligere været kraftigt rygtet, at YouTube er i fuld gang med at udvikle en direkte konkurrent til TikTok. Giganten har tidligere nægtet at kommentere på rygterne, men bekræfter nu den nye tjeneste med navnet ’YouTube Shorts’, skriver Tek.no.

OPDATERING: YouTube Shorts er nu tilgængelig i Danmark

I et blogindlæg fortæller YouTube om den nye tjeneste. Her bliver det fortalt, at YouTube Shorts åbner for betatest indenfor kort tid. Desværre for os i Danmark vil betatesten kun være tilgængelig for brugere i Indien. Resten af verden må altså væbne sig med tålmodighed.

Op til 15 sekunders film

Hvis du allerede er flittig bruger af TikTok, vil YouTubes nye tjeneste næppe byde på de store overraskelser. Som navnet indikerer, er YouTube Shorts beregnet til meget korte videosekvenser. Faktisk er der tale om blot 15 sekunders videoklip, som du blandt andet kan flette med sange og musik.

YouTube Shorts nøglefunktioner

  • Understøtter flere videokilder, så du kan klippe og klistre efter behov
  • Tilføj musik fra et bibliotek med mere end 100.000 numre
  • Juster hastigheden på dit videoklip
  • Selvudløser med timerfunktion, så du kan optage uden at holde din telefon i hånden.

I første omgang kommer betatesten til Android-brugere i Indien. Men YouTube fortæller, at de også vil udvide Shorts til iOS – altså Apples enheder – samt flere lande.

Mere til historien

TikTok var tidligere truet af nedlukning i USA, men nåede lige at blive solgt til Microsoft inden deadline. Dermed er det nu Microsoft og Google, der skal til at kæmpe om de mange millioner af brugere.

YouTube sætter prisen op på Premium-abonnementer

Prisen på YouTube Premium siger i en række lande.

(mere…)
YouTube arbejder på ny platform

KORT NYT: En ny platform kan måske snart se dagens lys. Der svirrer i hvert fald rygter om, at YouTube planlægger en nyhed til efteråret.

(mere…)
YouTube vil være den nye Netflix

En ny post på YouTubes officielle blog fortæller, at de nu vil til at streame film og serier. En konkurrent til Netflix?

(mere…)
YouTube får nyt design på Android og iPhone

YouTube er i gang med udrulningen af en designændring til Android og iPhone, der giver nye muligheder i fuldskærmsvisning.

(mere…)
BabyShark sætter kæmpe rekord på YouTube

Har du børn, så synger du formentlig “BabyShark” i søvne. Den meget catchy sang har sat kæmpe rekord på YouTube.

(mere…)
Danskernes favorit streamingtjenester afsløret

En ny undersøgelse har tydeligt vist, at danskerne særligt har tre foretrukne streamingtjenster. Undersøgelsen viser også, at tidsforbruget ikke er størst på den som bruges oftest. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram