TikTok advarer mod selvmordsvideo

0

TikTok arbejder netop nu på højtryk for at sikre sig mod en selvmordsvideo, som kan ses på deres app. TikTok advarer folk om at åbne videoen.

TikTok er et kæmpehit blandt særligt børn - også dem under 13 år, hvilket giver problemer (Kilde: Pixabay.com)
TikTok er et kæmpehit blandt særligt børn – også dem under 13 år, hvilket giver problemer (Kilde: Pixabay.com)

En video af en amerikansk mand som begår selvmord ved at skyde sig selv i hovedet, florerer netop nu på det populære sociale medie TikTok. TikTok har ikke været i stand til at lukke ned for upload af denne. Det skriver Mirror, ifølge BT.dk.

Datatilsynet: TikTok gør ikke nok for at sikre sig forældres samtykke

Den pågældende video er en amerikansk mand, som begik selvmord og sendte det live på hans Facebook-profil den 31. august 2020. Videoen af den 33-årige mand er efterfølgende fjernet fra Facebook. Men den har altså formået at blive delt flere gange – og på TikTok er dette sket gentagne gange.

TikTok har filtre, som normalt automatisk skal fjerne videoer, der er i strid med deres regler. Men dette er altså ikke sket og den florerer fortsat på det sociale medie, hvor brugerne særligt er børn.

På TikTok findes en ”Til Dig”-side, hvor appen selv foreslår ting, som måske er noget fra dig. Dette gør den ud fra, hvad du tidligere har set.

TikTok arbejder dog på, at det atter skal være dansevideoer og sjove ”life hacks”, som skal fylde mediet.

-”Vi lukker alle kontoer, der gentagne gange prøver at uploade klip, og vi sætter pris på vores medlemmer, der rapporterer og advarer andre mod at se, kommentere på og dele sådan noget videoer i respekt for personen og deres familie,” siger talsperson for TikTok Hilary McQuaide til Buzzfeed.

TikTok lukker ned i USA hvis frasalget ikke lykkedes

Så bruger du eller dine børn TikTok, så er det altså vigtigt at være opmærksom netop nu.

Selvmord er en meget alvorlig beslutning. Og selvom livet nogle gange gør rigtig ondt og opleves helt uoverskueligt, ønsker de fleste med selvmordstanker ikke at dø. Derfor er det vigtigt at vide, at der er altid hjælp at hente. I Danmark kan man eksempelvis kontakte Psykiatrifondens rådgivning på 3925 2525 eller Livslinjen på 7020 1201 – helt anonymt.

Mere til historien

TikTok er i modvind i vesten og denne sag gør det nok ikke bedre. Eksempelvis mener Datatilsynet ikke, at TikTok gør nok for at sikre sig forældres samtykke. Den historie kan du læse her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer