Teleselskabet 3 forsøger igen med byttekoncept

1

Det er nu muligt at indlevere gamle mobiler og tablets i 3Butikker og dermed få tilskud til en ny. Teleselskabet er atter klar med byt til nyt koncept.

Telebutik, 3
3 prøver igen med “Byt til nyt”. Senest forsøgte de sig med byt til nyt konceptet i 2015 (Foto: MereMobil.dk)

Teleselskabet 3 er klar med et koncept, der giver danskerne mulighed for at skille sig af med gamle smartphones og tables ved køb af et nyt produkt. Konceptet ”Byt til nyt” gør det muligt, at få lidt penge til køb af ny mobil ved indlevering af gammel. Det er ikke et nyt koncept. 3 har også forsøgt sig med det i 2015. Der er også andre, som tilbyder byt-til-nyt. Er du til iPhones, så giver Apple også penge for din gamle, så du kan få tilskud til den nye.

En ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af teleselskabet 3 viser, at 66 procent af danskerne har mindst én mobil liggende i skuffen, som de ikke længere bruger. Gamle mobiler kan dog i mange tilfælde være penge værd. Og så er det godt for miljøet at genbruge.

En gammel mobil kan repareres og få nyt liv hos en ny bruger. Men er den for gammel til det, så kan flere materialer, som plastik og metaller sorteres fra og genanvendes.

– ”Vores undersøgelse viser, at mange danskere ikke ved, hvad de skal stille op med genstande, som de ikke længere bruger, men som stadig har en vis værdi – f.eks. telefoner. I stedet for at lade de forskellige værdigenstande overleve den ene hovedrengøring efter den anden, vil vi gerne opfordre danskerne til at gå lidt kritisk til værks. Gå i gemmerne og se, om det er muligt at få omsat nogle af de aktiver, som andre kan få glæde af, og som alligevel bare ligger og samler støv. Det giver luft i budgettet og ro i sindet,” siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked i en pressemeddelelse.

Endelig vurdering i 3Butikkerne

3 tager imod alle mobiler og tablets, men standen på enheden afgør værdien. Kan den ikke tændes, er låst, ødelagt skærm eller andre skrammer – ja alt efter hvor slemt det er, så påvirkes enhedens værdi.

GUIDE: Sådan får du mest for din brugte smartphone

Man kan via 3s hjemmeside få et estimat på, hvad ens gamle enheder er værd. Dette sker ved at man svarer på en række spørgsmål omkring produktet. Dog foretages den endelige vurdering af medarbejderne i en 3Butik.

Den pris, enheden er værd, bliver modregnet din abonnementsbetaling. Det følger så som udgangspunkt den afdragsperiode, man vælger på sin nye enhed. Men køber man sin nye enhed kontant, kan man selv vælge, om man vil have tilbagebetalingen over 10, 20, 30 eller 40 måneder. 

Husk også, at du kan sælge din gamle mobil på brugtmarkedet og i stedet finde et billigt abonnement.

PRISER: Billigt mobilabonnement? Så let sparer du penge

Mere til historien

Alle indleverede mobiler og tablets renses selvfølgelig for al data, apps, billeder, beskeder m.m. Derefter sendes det videre til 3’s samarbejdspartner, Replace Group, som er specialiseret i håndtering af brugt elektronik og certificeret efter internationale standarder. De vurderer, om en telefon eller tablet er i god nok stand til at blive repareret og genbrugt. Hvis ikke, bliver alle genanvendelige komponenter sorteret fra, hvorefter de sidste rester bliver miljøvenligt destrueret.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer