3 genopliver byt-til-nyt konceptet

4

Din gamle telefon kan bruges som rabat ved købet af en ny. Det gamle byt-til-nyt koncept genoplives nu af 3.  Læs hvordan det fungerer.

Butiksmedarbejder hos Teleselskabet 3. (Foto: 3)
Butiksmedarbejder fremviser abonnementer til kunde i forretningen. (Foto: 3)

For otte år siden var det helt nye i mobilbranchen et konceptet kaldet ”byt-til-nyt”. Her kunne gamle telefoner indgå i handlen med nye telefoner. I 2013 så vi endnu endnu engang byt-til-nyt. Denne gang hos Telenor, og i sommeren 2014 kom Humac med ordning kaldet Buy Back, hvor gamle telefoner kunne indgå i handlen.

Nu følger teleselskabet 3 trop med et tilsvarende koncept.

Ved købet af en ny telefon kan man indlevere den gamle, og få et beløb fratrukket prisen. 3 giver 1.500 kroner i afslag, hvis en iPhone 5S 16 GB indleveres ved købet. Det maksimale 3 vil give for en brugt telefon er 2.250 kroner.

En Galaxy S5 giver 834 kroner, mens Apples iPhone 4 16 GB er 286 kroner værd. Sony Xperia Z3 ligger til omkring 1.100 kroner.

Sådan afregnes værdien af den gamle telefon

Når man hos lader en telefon indgå i handlen, bliver den ikke direkte fratrukket prisen på den nye telefon. I stedet fordeles beløbet over en periode. Inden for denne periode fratrækkes hver måned et rabatbeløb på abonnementet.

Får en kunde f.eks. 1.500 kroner for den gamle telefon bliver beløbet fratrukket abonnementet henover de efterfølgende 30 måneder. Hvis abonnementet eksempelvis er 200 kroner om måneden, vil der i de 30 måneder være en rabat på 50 kroner per måned, så prisen der skal betales ender på 150 kroner

Opsiger kunden abonnementet når bindingsperioden er udløbet, vil der blive lavet en slutopgørelse, hvorpå hans tilgodehavende vil blive modregnet – eksempelvis i restbetalingen på den nye telefon.

Telefonerne kan bruges som en del af betalingen, selvom der er mindre skader på dem som en flækket skærm, men prisen reduceres kraftigt, såfremt telefonerne har skader. Der tages imod over 500 forskellige modeller, og man kan vente til 14 dage efter købet, med at indlevere den gamle telefon.

Prisfesten er slut. Abonnementerne stiger i Danmark

Prisen for din gamle mobil vurderes i 3’s butikker når du afleverer den. Læs mere om Byt til Nyt på 3.dk.

Historiske problemer med byt-til-nyt

Som nævnt er byt-til-nyt ikke en nyhed, og det har ikke været et koncept uden problemer. Gennem tiden har forhandlerne rigtigt gerne ville markedsføre den lavest mulige pris, hvilket ikke er lovligt.

Tilbage i 2007 var Forbrugerombudsmanden ude med riven efter en række selskaber der praktiserede byt-til-nyt. Her blev det slået fast, at prisen for den nye mobil ikke må sløres overfor kunderne, ved at fratrække brugtprisen for en gammel telefon. Desuden skal rabatten svare til det telefonen reelt er værd.

Forhandlerne Debitel, Telekæden og DanTalk markedsførte dengang telefoner med rabatprisen, som prisen kunderne skulle betale. Altså at telefonen kunne købes for f.eks. 799 kroner kroner, men reelt kostede 1.199 kroner.

Ifølge markedsføringsloven skal den reelle pris markedsføres. Det vil i eksemplet sige 1.199 kroner. Hvorefter man kan fratrække en byttepris på eksempelvis 400 kroner.

Mere til historien

Inden du indleverer din brugte telefon i forbindelse med et mobilkøb, så er det en god idé, at tjekke hvad telefonen sælges for i brugthandel. Du kan nemlig ofte få en højere pris, ved selv at sælge telefonen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer