Største opdatering nogensinde – mød ”Aula 2.0”

Skolernes fælles IT-system, Aula, får snart den hidtil største opdatering. Aula 2.0 er på vej. Læs mere om Aula 2.0 her.

Aula får nu en større opdatering, som bringer det op på Aula 2.0
Aula får nu en større opdatering, som bringer det op på Aula 2.0

Kombit, der står bag skolernes fælles IT-system Aula, har netop meddelt at den største opdatering indtil videre er på vej til Aula. Selvom der i år har været udsendt to andre opdateringer, er den nye altså så stor, at Kombit har navngivet den til Aula 2.0.

Sanne Mi Poulsen, projektchef i Kombit, fortæller til bladet Folkeskolen, at Aula 2.0 indeholder en lang række nye funktioner. Men inden man glæder sig for tidligt, så er det ikke sikkert, at man som bruger oplever en forskel.

-”Der kommer nogle nye funktioner og nogle forbedringer, som der gør i alle releases. Vi vælger at kalde den 2.0, fordi den indeholder så mange ting, som hver især forbedrer Aula. Den enkelte bruger vil nok ikke opleve det som en kæmpe omvæltning,” siger hun til Folkeskolen.

Dette spurgte danskerne Google om i 2019

Nogle af de nye funktioner, som Aula 2.0 kommer med, er flere muligheder for at se på brugerstatistik, nye muligheder for at anvende infotavler og udvidelser til komme/gå-modulet.

Flere ønskede funktioner mangler fortsat

Nogle af de meget efterspurgte funktioner på langt de fleste lærerværelser mangler dog fortsat.

-”Beskedsystemet er umuligt at søge i, og der er et presserende behov for at kunne synkronisere Aulas kalender med for eksempel Outlook. De funktioner er stærkt efterspurgte og kommer heller ikke med denne opdatering. Det er lidt meget at kalde det en version 2.0. Der er ikke tale om en voldsom udvidelse. Jeg havde nok valgt at kalde den 1.4,” siger John Klesner, formand for Danmarks IT- og medievejlederforening, til Folkeskolen.

Dette bekræftes også af flere lærere, som Folkeskolen har været i kontakt med. Det findes stærkt kritisabelt, at Aulas kernefunktioner fortsat halter et år efter lanceringen.

Forældrene sparkede benene væk under Aula

-”Beskedsystem og kalender er primitive og uoverskuelige og uden udsigt til forbedring i version 2.0. Til gengæld kommer vi nu til at kunne rotere billeder inden upload og omdøbe en mappe. Det havde nyhedsværdi, da Windows 95 blev lanceret,” siger Søren Meinert fra Vipperød Skole.

Kombit fortæller, at forbedringer af både besked- og kalendersystem er højt prioriteret.

Aula er ikke et projekt, som reelt set kan blive færdigt. Det skal gerne udvikles hele tiden.

NYT I AULA 2.0

– Udvidet mulighed for angivelse af titel for medarbejdere
– Rotering af billeder
– Notifikationer for fælles indbakker
– Udvidede muligheder og filtrering for placeringer i komme/gå
– Sletning af egne album
– Omdøbning af beskedmapper
– Forældre og børn kan ikke fjerne følsomhedsmarkering
– Sikre dokumenter åbnes som standard i læsetilstand
– Notifikation om anmeldt indhold til administratorer
– Muligt at dele album med tværgående grupper
– Muligt at opsætte infotavler, som udstiller informationer fra Aula
– Muligt at hente brugsstatistik fra Aula via Serviceplatformen
– Synkronisering af ændringer i kontaktdata mellem Aula og andre administrative systemer i kommunen.

Kilde: Aulainfo.dk

Mere til historien

Det er planen, at børnehaver og vuggestuer fra oktober begynder at tage Aula i brug.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram