Google undersøges i Danmark – har de betalt korrekt skat?

12

Betaler Google den skat de skal i Danmark? Skattemyndighederne undersøger tech-giganten.

Google søg
Har Google betalt den skat de skal i Danmark? Det er Skattestyrelsen ved at undersøge (Foto: Simon Steinberger)

Skattemyndighederne i Danmark undersøger Google Denmark ApS. Det fremgår af regnskabet, skriver Finans.

– ”I løbet af regnskabsåret har de danske skattemyndigheder påbegyndt en vurdering af de åbne skatteår vedrørende virksomhedens skatteposition,” kan der læses i regnskabet for Google Denmark ApS.

Google er ikke enige med skattemyndighederne og har i regnskabet hensat et stort nul til sagen.

Overfor Finans vil Skattestyrelsen ikke be- eller afkræfte undersøgelserne af Google. Det vil Google dog gerne selv.

Ifølge Googles politiske chef i Danmark, Christine Sørensen, er Google i dialog med myndighederne og ”vi betaler generelt den skat, som de beder os om”.

Christine Sørensen fortæller videre, at som en international virksomhed betales størstedelen af skatteforpligtelserne, over 80 procent, i hjemlandet USA. Her peger den politiske chef på, at danske virksomheder som opererer internationalt betaler ”langt størstedelen af deres skat i Danmark”.

Den danske statsminister Mette Frederiksen (S) har gentagne gange siden juli sidste år gjort klart, at hun er klar til at målrette digitale skatter mod techgiganterne.

Google Denmark ApS har mere end 100 ansatte. I 2019 var overskuddet før skat på 21,9 millioner kroner – 16,5 millioner kroner efter skat, skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Google og Facebook er under pres for betaling af indhold

Mere til historien

Google har fornyligt været i skudlinjen fra flere sider fordi de i en periode forsøgte af censurere børneindhold fra DR, ved at fjerne appen fra Google Play. Siden har Google haft et møde med kulturminister Joy Mogensen (S). Om mødet medførte noget konktre, har jeg ikke viden om.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer