Episode #77: Holder den bæredygtige smartphone?

Fairtrade-guld og genbrugsplast. Holder Fairphone? Kom tæt på en anderledes smartphone. Jeg fortæller også om 5G-mobiler og Wi-Fi i hjemmet.

Podcast, John G, episode 77
Hvad tænker du om miljø, etik og smartphones? Er du parat til at betale mere for at få en renere samvittighed? Jeg sætter fokus på den bæredygtige smartphone Fairphone sammen med Allan Hansen her fra MereMobil.dk.

Hvornår har du sidst tænkt over, om din smartphone er produceret under miljørigtige, etisk korrekte og menneskelige forhold? Formodentlig aldrig eller meget sjældent.

På dette punkt er Fairphone anderledes. Her er bæredygtighed i fokus og firmaet bag arbejder for gode arbejdsforhold i mineralminerne i Den Demokratiske Republik Congo. Desuden leverer de deres telefon Fairphone 3+ med en skruetrækker, så du selv kan skille den ad. Du kan således købe en ny kameramodul, batteri og flere andre reservedele til telefonen.

Fairphone 3+ er blevet testet af Allan Hansen, der skriver her på MereMobil.dk. Jeg har besøgt Allan i hans hjem, for at høre mere om Fairphone. Jeg tør godt sige, at Allan er splittet.

– ”Jeg har bare sådan lyst til at give alle fra Fairphone en kæmpe krammer,” lyder det fra Allan i podcasten.

LÆS OGSÅ: Hands-on med Fairphone 3+

Det skal også handle om ikke ting, der ikke er specielt miljørigtige. Hør blandt andet hvorfor din 5G-telefon ikke nødvendigvis fungerer på 5G-nettet. Jeg taler også om dårligt Wi-Fi i hjemmet og anmelder det system, som p.t. er bedst til at give lækker Wi-Fi dækning hjemme hos dig.

Jeg håber, at du vil lytte med.

Om podcasten fra MereMobil.dk

Vores podcast er for dig, der interesserer dig for teknologi og som gerne vil have noget af det ofte komplicerede stof forklaret.

Podcasten fra MereMobil.dk går tæt på aktuelle emner og interviewer interessante gæster.

Mit mål er, at du skal få mere viden om nogle af de ting teknologien gemmer på – uden det bliver for teknisk.

Podcasten kan lyttes via alle de populære podcastapps til Android, men den er også tilgængelig i Apple Podcasts på Spotify samt via tjenesten Podimo.

Podcasten udkommer med en ny episode cirka en gang om måneden. Tilmeld dig technyheder i indbakken, så du ved, når der udkommer en ny episode.

Mere til historien

Denne episode, nummer 77, er optaget torsdag den 10. september 2020.

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2: Den svære to’er

PODCAST: Apple Watch Ultra 2 er et solidt ur, men det mangler wow-effekten. Hør min episode om Watch Ultra 2 her.

(mere…)
Populære TV 2’s podcasts kræver adgang til Podimo

TV 2 oplyser, at det fremadrettet kræver abonnement hos Podimo, hvis man vil lytte til nogle af de mest populære podcasts fra TV 2.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram