400.000 mobilbrugere kan have problemer med dækningen

Dårlig mobildækning kan plage op mod 400.000 mobilejere i Danmark. Årsagen er blandt andet, at de har en forældet telefon.

Mobilmast telemast netværk
Nogle mobilbrugere oplever dårlig dækning fordi deres telefon kun kan benytte 2G og 3G. Teleselskaberne har de seneste 10 år investeret milliarder af kroner i 4G, hvilket op mod 400.000 mobilejere ikke adgang til fordi deres telefon er forældet (Foto: MereMobil.dk)

Hallo? Er du der? Sådan er hverdagen for mange mobilbrugere, som oplever dårlig mobildækning forskellige steder i Danmark.

Selvom teleselskaberne udbygger netværkenes kapacitet og sætter flere og flere mobilmaster op, har nogle mobilejere stadig problemer med at få ordentligt hul igennem. Og det til trods for, at teleselskaberne over de seneste 10 år har foretaget, hvad branchen kalder ”milliardstore investeringer” i 4G-nettene.

Netop 4G-nettene kan bære en del af ansvaret for den dårlige dækning hos nogle mobilbrugere. Teleselskaberne udfaser nemlig en del af 3G-frekvenserne til fordel for at benytte frekvenserne til 4G-teknologi.

400.000 telefoner er snart teknisk forældet

Problemet er her, at mere end 400.000 aktive mobiltelefoner i mobilnetværkene, udelukkende kan benytte 2G og 3G frekvenser. Så i takt med, at der bliver færre 3G-frekvenser til rådighed, vil de mange mobilbrugere opleve dårligere dækning og mobilhuller nogle steder.

Det er Teleindustrien, teleselskabernes brancheforening, der har bedt teleselskaberne om en status på, hvor mange 3G-telefoner, der fortsat er aktive i Danmark. Resultatet er således, at 400.000 telefoner med adgang til 2G og 3G stadig er aktive i mobilnettene. Tallet skal sættes op mod det samlede antal mobilabonnementer i Danmark på omkring 8 millioner. Det betyder altså, at små 5 procent af alle danske mobiltelefoner er “forældet”.

– ”Ind i mellem præsenteres vi for borgerhenvendelser om dårlig mobildækning på steder, hvor vi ikke kan forstå, hvordan der skulle være dårlig dækning. Derfor har indhentet information fra mobilselskaberne om, hvilke telefoner, der er aktive på hvilke teknologier i nettene, og der kan vi se det store antal telefoner, der ikke kan modtage 4G signaler. Vi har i vores opgørelse sorteret de enheder fra, som kører M2M (machine to machine) på 2G nettene,” fortæller Jakob Willer, direktør i Teleindustrien til MereMobil.dk.

Grønland dropper fastnetkablerne og satser på 4G

Hvis du oplever dårlig dækning, så kan det altså betyde, at du har en telefon som ikke understøtter 4G.

På MereMobil.dk følger vi hver dag udviklingen inden for smartphones og teknologi. Følg med på siten eller få de seneste nyheder i indbakken to gange om ugen.

LÆS OGSÅ: Telia og Telenor udfaser 3G-nettet i 2021

Mere til historien

Sideløbende med optimeringerne på 4G er teleselskaberne også ved at opbygge 5G-mobildækning. Her er TDC aktuelt længst fremme og dækker allerede omkring 80 procent af danskerne med 5G.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram