400.000 mobilbrugere kan have problemer med dækningen

Dårlig mobildækning kan plage op mod 400.000 mobilejere i Danmark. Årsagen er blandt andet, at de har en forældet telefon.

Mobilmast telemast netværk
Nogle mobilbrugere oplever dårlig dækning fordi deres telefon kun kan benytte 2G og 3G. Teleselskaberne har de seneste 10 år investeret milliarder af kroner i 4G, hvilket op mod 400.000 mobilejere ikke adgang til fordi deres telefon er forældet (Foto: MereMobil.dk)

Hallo? Er du der? Sådan er hverdagen for mange mobilbrugere, som oplever dårlig mobildækning forskellige steder i Danmark.

Selvom teleselskaberne udbygger netværkenes kapacitet og sætter flere og flere mobilmaster op, har nogle mobilejere stadig problemer med at få ordentligt hul igennem. Og det til trods for, at teleselskaberne over de seneste 10 år har foretaget, hvad branchen kalder ”milliardstore investeringer” i 4G-nettene.

Netop 4G-nettene kan bære en del af ansvaret for den dårlige dækning hos nogle mobilbrugere. Teleselskaberne udfaser nemlig en del af 3G-frekvenserne til fordel for at benytte frekvenserne til 4G-teknologi.

400.000 telefoner er snart teknisk forældet

Problemet er her, at mere end 400.000 aktive mobiltelefoner i mobilnetværkene, udelukkende kan benytte 2G og 3G frekvenser. Så i takt med, at der bliver færre 3G-frekvenser til rådighed, vil de mange mobilbrugere opleve dårligere dækning og mobilhuller nogle steder.

Det er Teleindustrien, teleselskabernes brancheforening, der har bedt teleselskaberne om en status på, hvor mange 3G-telefoner, der fortsat er aktive i Danmark. Resultatet er således, at 400.000 telefoner med adgang til 2G og 3G stadig er aktive i mobilnettene. Tallet skal sættes op mod det samlede antal mobilabonnementer i Danmark på omkring 8 millioner. Det betyder altså, at små 5 procent af alle danske mobiltelefoner er "forældet".

- ”Ind i mellem præsenteres vi for borgerhenvendelser om dårlig mobildækning på steder, hvor vi ikke kan forstå, hvordan der skulle være dårlig dækning. Derfor har indhentet information fra mobilselskaberne om, hvilke telefoner, der er aktive på hvilke teknologier i nettene, og der kan vi se det store antal telefoner, der ikke kan modtage 4G signaler. Vi har i vores opgørelse sorteret de enheder fra, som kører M2M (machine to machine) på 2G nettene,” fortæller Jakob Willer, direktør i Teleindustrien til MereMobil.dk.

Grønland dropper fastnetkablerne og satser på 4G

Hvis du oplever dårlig dækning, så kan det altså betyde, at du har en telefon som ikke understøtter 4G.

På MereMobil.dk følger vi hver dag udviklingen inden for smartphones og teknologi. Følg med på siten eller få de seneste nyheder i indbakken to gange om ugen.

LÆS OGSÅ: Telia og Telenor udfaser 3G-nettet i 2021

Mere til historien

Sideløbende med optimeringerne på 4G er teleselskaberne også ved at opbygge 5G-mobildækning. Her er TDC aktuelt længst fremme og dækker allerede omkring 80 procent af danskerne med 5G.

Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
TDC NET: 4 Gbit/s download over mmWave

Med 5G over mmWave kan man downloade rigtigt hurtigt viser ny test gennemført af TDC NET og Ericsson. 4 Gbit/s er rundet.

(mere…)
Der kommer turbo på 5G i 2022

2021 blev året, hvor 5G for alvor blev udrullet i Danmark. 2022 bliver året, hvor 5G bliver 'mainstream' og med turbo på hastigheden.

(mere…)
5G-status for 3's kunder - så langt er 3

OVERBLIK: 5G-udrulningen hos 3 er bagefter tidsplanen, men det er ventetiden værd. Få en stor status på 3's 5G-planer.

(mere…)
Status på 5G-udrulningen hos Telenor og Telia

De første sites med 5G er nu online på TT-neværket. Det er ikke kun storbyerne, der har fået 5G, viser vores gennemgang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram