Telenor og Telia lukker snart 3G-nettet

KORT NYT: Allerede næste forår er Telenor og Telia klar til at begynde nedlukningen af 3G-nettet.

Fra april 2021 begynder Telenor og Telia udfasningen af 3G-netværket. Det sker for at give bedre plads til de nye 4G og 5G teknologier.

I takt med den gradvise udfasning bliver trafikken flyttet over på 4G og den kommende 5G-teknologi. Ifølge TT Netværket, Telenor og Telias fælles netværksselskab, er trafikken allerede i dag på 3G efterhånden begrænset.

Udfasningen vil ske over en længere periode. Hvor lang denne periode oplyser selskaberne ikke.

– ”Udfasningen af 3G-netværket er en naturlig teknologiudvikling, der vil give vores kunder endnu bedre kapacitet og hastighed i 4G-netværket. Hvad enten du anvender mobil eller tablet til tale eller data, så giver 4G en meget bedre oplevelse. Og når vi introducerer 5G inden for de nærmeste år, vil det give endnu et væsentligt løft af den digitale infrastruktur i Danmark”, siger Henrik Kofod, teknologidirektør i Telia i en fælles pressemeddelelse.

Alle teleselskaberne i Danmark er ved at gøre klar til 5G-teknologien. Teleselskabet 3 vil lancere 5G i indeværende år. Det samme vil ske hos TDCs netværk.

I efteråret mødtes jeg med Kim Christensen, netværksdirektør hos 3, til en snak om 5G-udviklingen. Du skal høre min tech-podcast episode 66 i din favorit podcastapp. Episoden kan du også høre herunder. Gå frem til 4:45 minutter.

De første telefoner på det danske marked med 5G er blandt andet Samsung Galaxy S20-serien og den kommende Sony Xperia 1 II. Her kan du læse min anmeldelse af Samsung Galaxy S20 Ultra.

Mere til historien

Fusionen mellem Telia og Telenors daværende to netværk til ét fælles mobilnet blev påbegyndt i 2012. Netværket dækker 99,8 procent af Danmark med 4G, oplyser parterne.

Telenor taber mobilkunder og millioner

Telenor Danmark har store forventninger til 5G.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram