Telenor og Telia lukker snart 3G-nettet

0

KORT NYT: Allerede næste forår er Telenor og Telia klar til at begynde nedlukningen af 3G-nettet.

Fra april 2021 begynder Telenor og Telia udfasningen af 3G-netværket. Det sker for at give bedre plads til de nye 4G og 5G teknologier.

I takt med den gradvise udfasning bliver trafikken flyttet over på 4G og den kommende 5G-teknologi. Ifølge TT Netværket, Telenor og Telias fælles netværksselskab, er trafikken allerede i dag på 3G efterhånden begrænset.

Udfasningen vil ske over en længere periode. Hvor lang denne periode oplyser selskaberne ikke.

– ”Udfasningen af 3G-netværket er en naturlig teknologiudvikling, der vil give vores kunder endnu bedre kapacitet og hastighed i 4G-netværket. Hvad enten du anvender mobil eller tablet til tale eller data, så giver 4G en meget bedre oplevelse. Og når vi introducerer 5G inden for de nærmeste år, vil det give endnu et væsentligt løft af den digitale infrastruktur i Danmark”, siger Henrik Kofod, teknologidirektør i Telia i en fælles pressemeddelelse.

Alle teleselskaberne i Danmark er ved at gøre klar til 5G-teknologien. Teleselskabet 3 vil lancere 5G i indeværende år. Det samme vil ske hos TDCs netværk.

I efteråret mødtes jeg med Kim Christensen, netværksdirektør hos 3, til en snak om 5G-udviklingen. Du skal høre min tech-podcast episode 66 i din favorit podcastapp. Episoden kan du også høre herunder. Gå frem til 4:45 minutter.

De første telefoner på det danske marked med 5G er blandt andet Samsung Galaxy S20-serien og den kommende Sony Xperia 1 II. Her kan du læse min anmeldelse af Samsung Galaxy S20 Ultra.

Mere til historien

Fusionen mellem Telia og Telenors daværende to netværk til ét fælles mobilnet blev påbegyndt i 2012. Netværket dækker 99,8 procent af Danmark med 4G, oplyser parterne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer