Grønland dropper fastnetkablerne og satser på 4G

2

De grønlandske bygder dropper fastnettet og satser på mobilnettet til tale og data. 4G LTE er fremtidens kommunikationsform i Grønland.

Tele-Post, der er det Grønlandske hjemmestyres teleselskab, dropper i en ny strategi fastnettet i en række grønlandske bygder. Fastnettet vil simpelthen blive udfaset til fordel for mobiltelefoni og mobildata i alle bygder og mindre byer.

Grønland IT-infrasttuktur (Foto: Tele-post)

– Podcast #21: Så fascinerede er mobilnettet i Grønland

Den nye strategi kaldes “mobile first”, som betyder, at der satses på mobilnettet fremfor de kablede forbindelser.

Det betyder helt konkret, at grønlænderne ikke længere skal tilgå internettet via en kablet ADSL-forbindelse, men i stedet bliver internetforbindelsen fremover leveret via en trådløs 4G-router, som sender signalet tilbage til nærmeste mobilmast.

Fra mobilmasten sendes signalet videre gennem enten satellit, radiolink eller det undersøiske Greenland Connect fiberkabel, der forbinder Grønland med resten af verdenen.

For at kunne transportere al data via mobilnettet vil Tele-Post opgradere mobilnettet til 4G LTE i alle egne af Grønland senest i 2018.

Mobiltelefoni er fremtiden

Men det er ikke kun internetforbindelsen, som dropper kablet. Det er også en del af strategien, at fastnettet skal lukkes ned, og grønlænderne må fremover ty til mobiltelefonen, hvis de vil ringe til hinanden.

– Greenland Connect udvides og opgraderes

Som en anden del af strategien udvides det undersøiske Greenland Connect fiberkabel til flere bygder i den nordvestlige del af Grønland, hvilket vi for et par uger siden fortalte om på MereMobil.dk.

Læs mere om den fremtidige strategi her (PDF-fil).

Mere til historien

Den nye strategi går fra 2017 til og med år 2020.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer