Grønland dropper fastnetkablerne og satser på 4G

De grønlandske bygder dropper fastnettet og satser på mobilnettet til tale og data. 4G LTE er fremtidens kommunikationsform i Grønland.

Tele-Post, der er det Grønlandske hjemmestyres teleselskab, dropper i en ny strategi fastnettet i en række grønlandske bygder. Fastnettet vil simpelthen blive udfaset til fordel for mobiltelefoni og mobildata i alle bygder og mindre byer.

Grønland IT-infrasttuktur (Foto: Tele-post)

– Podcast #21: Så fascinerede er mobilnettet i Grønland

Den nye strategi kaldes “mobile first”, som betyder, at der satses på mobilnettet fremfor de kablede forbindelser.

Det betyder helt konkret, at grønlænderne ikke længere skal tilgå internettet via en kablet ADSL-forbindelse, men i stedet bliver internetforbindelsen fremover leveret via en trådløs 4G-router, som sender signalet tilbage til nærmeste mobilmast.

Fra mobilmasten sendes signalet videre gennem enten satellit, radiolink eller det undersøiske Greenland Connect fiberkabel, der forbinder Grønland med resten af verdenen.

For at kunne transportere al data via mobilnettet vil Tele-Post opgradere mobilnettet til 4G LTE i alle egne af Grønland senest i 2018.

Mobiltelefoni er fremtiden

Men det er ikke kun internetforbindelsen, som dropper kablet. Det er også en del af strategien, at fastnettet skal lukkes ned, og grønlænderne må fremover ty til mobiltelefonen, hvis de vil ringe til hinanden.

– Greenland Connect udvides og opgraderes

Som en anden del af strategien udvides det undersøiske Greenland Connect fiberkabel til flere bygder i den nordvestlige del af Grønland, hvilket vi for et par uger siden fortalte om på MereMobil.dk.

Læs mere om den fremtidige strategi her (PDF-fil).

Mere til historien

Den nye strategi går fra 2017 til og med år 2020.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram