Power-direktør er knotten: "B&O tror de er på en anden planet"

B&O har sagt Power op som forhandler af B&O's produkter. Det har fået Powers adm. direktør til at slå ud efter den gamle virksomhed.

Jesper Boysen Power
Jesper Boysen, adm. direktør i Power (Foto: Power)

- "B&O mener, at de er på en anden planet end resten af verden. De mener, at de er i liga med Louis Vuitton og Gucci, men kunderne vil sammenligne produkterne, og B&O er særklasse, når det handler om ikke at forstå kundernes behov".

Sådan siger en undrende Jesper Boysen, administrerende direktør i elektronikvarehuset Power, til Finans.

Jesper Boysens udfald mod B&O kommer efter den 95 år gamle ikoniske virksomhed har opsagt samarbejdsaftalen med Power.

Jesper Boysen bruger ord som "ubegribeligt" og tilføjer, at B&O "sætter sig ned med en spand over hovedet".

Uden at ville komme ind på eksakte tal oplyser Power-direktøren til Finans, at Power i år har øget salget af B&O-produkter med 40 procent. Set i det lys er det forståeligt at Jesper Boysen undrer sig. B&O er som bekendt er temmeligt presset på økonomien i disse år.

B&O's salg er gået 30 procent tilbage

Alene i coronamånederne marts, april og maj - som også er fjerde og sidste kvartal i B&O's skæve regnskabsår - er B&O's salg faldet med tæt på 40 procent. På bundlinjen har tabet været på 135 millioner kroner.

I hele regnskabsåret faldt selskabets salg med tæt på 30 procent. Regnskabsåret blev ellers indledt med, at B&O stillede investorerne en encifret salgsvækst i udsigt.

B&O ønsker over for Finans ikke at kommentere forhandler- og partnerforhold. Virksomheden oplyser dog, at man har ændret tilgangen til at udvikle og styrke sine salgskanaler.

Den strategi støtter strategi- og brandingeksperten Martin Roll. Han siger, at motivet langt hen ad vejen er “at beskytte brand, pris og oplevelse", og at det er parametre, som B&O er bange for elektronikkæderne ikke kan leve op til.

En årsag til Jesper Boysens undren kan være at blandt andre elektronikkæderne Elgiganten og Hi-Fi Klubben fortsat arbejder sammen med B&O.

Tilbage i 2018 hvor B&O ellers havde fremgang via produktserien BeoPlay, besluttede virksomheden pludselig at sadle om og droppe BeoPlay-varemærket.

Mere til historien

B&O's forsøg på at nå tidligere tiders storhed har oplevet flere benspænd den seneste tid. Således døde bestyrelsesformand Ole Andersen den 2. juni 2020. Det var dagen før en afgørende bestyrelsesbeslutning om en tiltrængt kapitalindsprøjtning på 400 millioner kroner. Desuden har Mads Nipper forladt bestyrelsen, og forleden forlod designchefen Snorre Kjesbu B&O.

BeoPlay EX headset test | lyder enestående

VIDEO: Ingen kan slå lydkvaliteten fra BeoPlay EX, men headsettet er svine-dyrt. Jeg prøver at drukne det i vand og sand.

(mere…)
B&O Beoplay HX test | lyden er drømmende lækker

TEST: Du kan drømme dig væk i musikken, når du bruger Bang & Olufsen Beoplay HX. Pris, kvalitet og lyd matcher perfekt.

(mere…)
Tidligere Apple-chef skal udvikle B&O

En af topfigurerne fra udviklingsteamet bag den første iPod og iPhone skal hjælpe Bang & Olufsen med produktudviklingen.

(mere…)
Techprodukter behøver ikke forældes med stormskridt

#EP101: Forbrugerelektronik skal holde længere og måske skal der sendes færre produkter på markedet. Danske B&O vil trække techindustrien i en ny retning og de går selv forrest.

(mere…)
Beosound Level test | kvalitet hele vejen

TEST: Jeg elsker designet og materialerne. Lyden er okay, men ikke så god som prisen er høj. Læs min anmeldelse af streaminghøjttaleren Beosound Level her.

(mere…)
Beosound Emerge test | fejler på lydkvaliteten

TEST: Lyden fra Beosound Emerge fejler i forhold til prisen, når jeg sammenligner med billigere alternativer. Designet kan dog noget særligt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram