Kun én smartphone-producent undgik et kæmpe drop i salget

Smartphone-markedet styrtede fælt under coronapandemien. Kun én producent kom relativt uskadt gennem andet kvartal, viser nye tal.

iPhone SE 2020-model
iPhone SE var med til at forhindre et kæmpe drop i smartphonesalget hos Apple, lyder det fra Gartner (Foto: MereMobil.dk)

Den globale coronapandemi smadrede stort set smartphone-salget på verdensplan, viser tal fra Gartner. Det globale salg af smartphones faldt med 20,3 procent i andet kvartal 2020. I kvartalet blev der derfor ”kun” solgt 294,6 millioner smartphones.

Det gik særligt hårdt ud over Samsung, Xiaomi og Oppo. De tre oplevede den største nedgang i salget.

Samsung havde et træls kvartal hvor de, ifølge Gartner, solgte 54,7 millioner smartphone-enheder. Det er et fald på 27,1 procent, når andet kvartal 2020 sammenlignes med samme kvartal året forinden.

Samsung var særlig uheldige, da forårets store satsning, Galaxy S20-serien, ramte butikkerne stort set samtidigt med, at verden lukkede ned. Nu her på den anden side af sommerferien, er nyhedens interesse for S20-serien ikke længere eksisterende.

De kinesiske smartphone-brands Xiaomi og Oppo klarede sig ikke meget bedre. Her faldet salget med henholdsvis 21,5 og 15,9 procent – Q2 2020 mod Q2 2019. Huaweis salg faldt 6,8 procent.

Apple fik kun få skrammer af corona-krisen

Ifølge Gartner kom Apple relativt godt ud af kvartalet. I andet kvartal 2020 solgte Apple 38 millioner iPhones. Det er kun et fald på 0,4 procent.

Det er primært lanceringen af iPhone SE, der startede salget i Danmark den 24. april 2020, som holder Apple oven vande, men også en positiv udvikling i Kina forhindrede et stort tab for Apple.

Tidligere har det været fremme, at Apple som den eneste smartphoneproducent oplevede en stigning i salget af smartphones under coronakrisen. Desuden blev Apple hjulpet godt på vej af gode iPhone SE-anmeldelser og en skarp pris.

Derudover har flere Android-brugere i kvartalet valgt at skifte til iPhone SE, lød det tidligere fra Counterpoint Research.

KØBSGUIDE: Så let sparer du 2.300 kroner på iPhone SE

Fremgangen i Inden blev ødelagt

Med et fald på 46 procent oplevede de sydasiatiske lande det værste fald i smartphone-salget i Q2 2020 blandt de fem største markeder for telefoner på verdensplan. Før pandemien var Inden ellers et af de få områder, hvor smartphonesalget voksede. Efter strenge lockdown-tiltag ser situationen i Inden nu markant anderledes ud, skriver Gartner.

Mens smartphonesalget droppede under coronakrisen havde digitale abonnementstjenester fremgang. Læs den historie her.

DE STØRSTE NETOP NU

  1. Samsung, 18,6 %
  2. Huawei, 18,4 %
  3. Apple, 13,0 %
  4. Xiaomi, 8,9 %
  5. Oppo, 8.0 %
  6. Andre, 33,2 %

Kilde: Gartner, det globale smartphonemarked, Q2 2020

Mere til historien

I juli udråbte Canalys Huawei til verdens største smartphoneproducent. Det er Gartner i den seneste rapport ikke enig i. Samsung havde i kvartalet en markedsandel på 18,6 procent, mens Huawei ligger lige bagefter på 18,4 procent – Samsung er således nummer ét.

AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram