Kun én smartphone-producent undgik et kæmpe drop i salget

4

Smartphone-markedet styrtede fælt under coronapandemien. Kun én producent kom relativt uskadt gennem andet kvartal, viser nye tal.

iPhone SE 2020-model
iPhone SE var med til at forhindre et kæmpe drop i smartphonesalget hos Apple, lyder det fra Gartner (Foto: MereMobil.dk)

Den globale coronapandemi smadrede stort set smartphone-salget på verdensplan, viser tal fra Gartner. Det globale salg af smartphones faldt med 20,3 procent i andet kvartal 2020. I kvartalet blev der derfor ”kun” solgt 294,6 millioner smartphones.

Det gik særligt hårdt ud over Samsung, Xiaomi og Oppo. De tre oplevede den største nedgang i salget.

Samsung havde et træls kvartal hvor de, ifølge Gartner, solgte 54,7 millioner smartphone-enheder. Det er et fald på 27,1 procent, når andet kvartal 2020 sammenlignes med samme kvartal året forinden.

Samsung var særlig uheldige, da forårets store satsning, Galaxy S20-serien, ramte butikkerne stort set samtidigt med, at verden lukkede ned. Nu her på den anden side af sommerferien, er nyhedens interesse for S20-serien ikke længere eksisterende.

De kinesiske smartphone-brands Xiaomi og Oppo klarede sig ikke meget bedre. Her faldet salget med henholdsvis 21,5 og 15,9 procent – Q2 2020 mod Q2 2019. Huaweis salg faldt 6,8 procent.

Apple fik kun få skrammer af corona-krisen

Ifølge Gartner kom Apple relativt godt ud af kvartalet. I andet kvartal 2020 solgte Apple 38 millioner iPhones. Det er kun et fald på 0,4 procent.

Det er primært lanceringen af iPhone SE, der startede salget i Danmark den 24. april 2020, som holder Apple oven vande, men også en positiv udvikling i Kina forhindrede et stort tab for Apple.

Tidligere har det været fremme, at Apple som den eneste smartphoneproducent oplevede en stigning i salget af smartphones under coronakrisen. Desuden blev Apple hjulpet godt på vej af gode iPhone SE-anmeldelser og en skarp pris.

Derudover har flere Android-brugere i kvartalet valgt at skifte til iPhone SE, lød det tidligere fra Counterpoint Research.

KØBSGUIDE: Så let sparer du 2.300 kroner på iPhone SE

Fremgangen i Inden blev ødelagt

Med et fald på 46 procent oplevede de sydasiatiske lande det værste fald i smartphone-salget i Q2 2020 blandt de fem største markeder for telefoner på verdensplan. Før pandemien var Inden ellers et af de få områder, hvor smartphonesalget voksede. Efter strenge lockdown-tiltag ser situationen i Inden nu markant anderledes ud, skriver Gartner.

Mens smartphonesalget droppede under coronakrisen havde digitale abonnementstjenester fremgang. Læs den historie her.

DE STØRSTE NETOP NU

  1. Samsung, 18,6 %
  2. Huawei, 18,4 %
  3. Apple, 13,0 %
  4. Xiaomi, 8,9 %
  5. Oppo, 8.0 %
  6. Andre, 33,2 %

Kilde: Gartner, det globale smartphonemarked, Q2 2020

Mere til historien

I juli udråbte Canalys Huawei til verdens største smartphoneproducent. Det er Gartner i den seneste rapport ikke enig i. Samsung havde i kvartalet en markedsandel på 18,6 procent, mens Huawei ligger lige bagefter på 18,4 procent – Samsung er således nummer ét.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer