iPhone SE tiltrækker Android-brugere

32

Analyse viser, at iPhone SE tiltrækker de brugere, der gerne vil skifte fra Android.

iPhone SE 2020-model
Det er angiveligt den nye iPhone SE, der holder Apples salgstal oppe under Coronakrisen. (Foto: MereMobil.dk)

Nye data fra Counterpoint Research fremhæver den effekt, som COVID-19 har haft på salget af smartphones, skriver 9to5mac. Dataen viser, at på det amerikanske marked er salget er faldet med 25 procent i Q2. Der er dog et lyspunkt i form af iPhone SE.

KØBSGUIDE: Her er 5 grunde til at købe iPhone SE

Samsung viser sig at være den producent, der er mindst berørt af Coronavirus. Det betyder et fald i salget på 10 procent i Q2 for den koreanske gigant. Næst efter Samsung har Alcatel klaret sig bedst igennem krisen indtil nu, med et fald på 11 procent.

Et fald på 23 procent

Knapt så godt er det gået for Apple. Den amerikanske producent har oplevet et fald på 23 procent i forhold til sidste år. Ifølge Jeff Fieldhack fra Counterpoint Research kunne det dog være meget værre for Apple.

Jeff Fieldhack forklarer, at Apples salgstal i Q2 er blevet drastisk hjulpet af den nye iPhone SE. Den billige iPhone sælger efter sigende langt over forventning. Til gengæld skulle den ikke have negativ indflydelse på salget af den kommende iPhone 12.

iPhone SE skulle angiveligt være interessant for især Android-brugere. Eller nærmere bestemt, dem, der vil skifte fra Android til iOS. Mere end 26 procent af alle iPhone SE-brugere kommer angiveligt fra en Android-enhed.

Counterpoint estimerer, at smartphonesalget er steget uge for uge gennem maj og juni. Juni 2020 oplevede desuden bedre salgstal end juni 2019. Ifølge Counterpoint tyder det på, at markedet er ved at vende igen – i hvert fald i USA.

Undrer du dig over, hvad der gør den nye iPhone SE så populær? Så læs John G’s anmeldelse af den budgetvenlige telefon fra Apple.

Mere til historien

Apple er langt fra den producent, der er hårdest ramt af Coronakrisen. Ifølge analysen fra Counterpoint Research, har Oneplus oplevet et fald i salget på hele 62 procent, i forhold til sidste år. For Motorola er tallet 62 procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
32 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer