iPhone SE tiltrækker Android-brugere

Analyse viser, at iPhone SE tiltrækker de brugere, der gerne vil skifte fra Android.

iPhone SE 2020-model
Det er angiveligt den nye iPhone SE, der holder Apples salgstal oppe under Coronakrisen. (Foto: MereMobil.dk)

Nye data fra Counterpoint Research fremhæver den effekt, som COVID-19 har haft på salget af smartphones, skriver 9to5mac. Dataen viser, at på det amerikanske marked er salget er faldet med 25 procent i Q2. Der er dog et lyspunkt i form af iPhone SE.

KØBSGUIDE: Her er 5 grunde til at købe iPhone SE

Samsung viser sig at være den producent, der er mindst berørt af Coronavirus. Det betyder et fald i salget på 10 procent i Q2 for den koreanske gigant. Næst efter Samsung har Alcatel klaret sig bedst igennem krisen indtil nu, med et fald på 11 procent.

Et fald på 23 procent

Knapt så godt er det gået for Apple. Den amerikanske producent har oplevet et fald på 23 procent i forhold til sidste år. Ifølge Jeff Fieldhack fra Counterpoint Research kunne det dog være meget værre for Apple.

Jeff Fieldhack forklarer, at Apples salgstal i Q2 er blevet drastisk hjulpet af den nye iPhone SE. Den billige iPhone sælger efter sigende langt over forventning. Til gengæld skulle den ikke have negativ indflydelse på salget af den kommende iPhone 12.

iPhone SE skulle angiveligt være interessant for især Android-brugere. Eller nærmere bestemt, dem, der vil skifte fra Android til iOS. Mere end 26 procent af alle iPhone SE-brugere kommer angiveligt fra en Android-enhed.

Counterpoint estimerer, at smartphonesalget er steget uge for uge gennem maj og juni. Juni 2020 oplevede desuden bedre salgstal end juni 2019. Ifølge Counterpoint tyder det på, at markedet er ved at vende igen – i hvert fald i USA.

Undrer du dig over, hvad der gør den nye iPhone SE så populær? Så læs John G’s anmeldelse af den budgetvenlige telefon fra Apple.

Mere til historien

Apple er langt fra den producent, der er hårdest ramt af Coronakrisen. Ifølge analysen fra Counterpoint Research, har Oneplus oplevet et fald i salget på hele 62 procent, i forhold til sidste år. For Motorola er tallet 62 procent.

Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram