Instagram har lanceret QR-kode

Det er nu muligt for alle Instagram-brugere at generere en QR-kode, som kan scannes med enhver understøttende kamera-app.

Fremover bliver det muligt for alle, at generere en QR-kode til sin Instagramprofil. Det åbner blandt andet nye muligheder for forretninger, der bruger Instagram. (Foto: Instagram)

Fremover behøver du ikke åbne Instagram og søge efter en profil, når du skal følge en ny profil, skriver The Verge. Instagram har nemlig lanceret en funktion, der gør det muligt at generere en QR-kode til din konto. Det betyder, at du slipper for en søgning, ved simpelthen at scanne koden med hvilken som helst kamera-app, der understøtter QR-koder.

Det virker måske fjollet for dig at skulle scanne en QR-kode, når du skal følge en ny ven på Instagram. Der er måske heller ikke det største potentiale for private brugere. Men for forretninger er det en rigtig god idé.

Ved at printe QR-koden til en butik på et visitkort, bliver det lettere for kunder at finde butikken på Instagram. Herinde kan kunderne så se åbningstider, købe varer eller blot følge kontoen.

Facebook bringer Messenger-funktioner til Instagram

Sådan genererer du din QR-kode

For at generere din QR-kode, skal du selvfølgelig først og fremmest åbne Instagram. Derfra trykker du ind på din profil, i nederste, højre hjørne. Fra din profil åbner du så menuen i øverste, højre hjørne og vil nu se et vindue med 7 valgmuligheder. Præcis i midten finder du ”QR-kode”, som du naturligvis trykker på. Du har nu genereret din QR-kode.

Under funktionen har du et par muligheder for at personalisere din QR-kode en anelse. Der er valg af baggrund – farve, emoji og selfie. Farvebaggrunden er den mest kedelige, så at sige. Her kan du vælge mellem nogle forudindstillede farver som baggrund. Emoji-baggrunden er lidt mere spændende. Her kan baggrunden prydes med hvilken som helst emoji i kataloget. Farven på QR-koden følger i øvrigt grundfarven på den valgte emoji – eksempelvis bliver skrift og kode rød, hvis du vælger hjertet.

Kiggede Instagram på brugerne gennem kameraet?

Den sidste baggrundsmulighed er selfies. Konceptet giver sig selv – du kan dekorere din QR-kode med et selvportræt. Din selfie er begrænset til en lille oval, der skal huse dit ansigt. Dertil kommer et udvalg af tilbehør, som solbriller, overskæg og så videre, som desværre ikke følger proportionerne på resten af billedet. Det gør dem ret ubrugelige og Instagram skal måske lige arbejde lidt på den del.

Mere til historien

Brugen af QR-koder bliver mere og mere udbredt. Især under coronapandemien, hvor fysisk kontakt skal begrænses vidt muligt. Flere steder i verden er eksempelvis restauranter begyndt at bruge QR-koder til deres menukort. På den måde har man elimineret det fysiske menukort og minimeret muligheden for smitte den vej.

Instagram kopierer TikTok med nyt format

En ny opdatering fra Instagram vil bringe nyhedsfeedet frem i et helt anderledes format.

(mere…)
Instagram vil bede dig om at tage en pause

Fanges du af algoritmen i Instagram og scroller og scroller i Instagrams "ekkokammer" vil du snart blive bedt om, at holde en pause.

(mere…)
Facebook-ejer dropper ikke Europa

Truslen om, at det måske snart var slut med Facebook og Instagram i Europa er manet til jorden.

(mere…)
Instragram og Facebook i fare for europæiske brugere

Mark Zuckerberg truer netop nu med at lukke for Facebook og Instagram i Europa. Tomme trusler?

(mere…)
Sådan ser din ”Best Nine 2021” på Instagram ud

Et år er gået og et nyt i gang. Du kan få en collage med de 9 mest likede billeder på Instagram i 2021. Se hvordan her.

(mere…)
Videnskab.dk: Ikke dokumenteret at Instagram er skadeligt

Ifølge en dansk forsker er der ikke videnskabeligt belæg for, at Instagram kan være skadeligt for børn og unge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram