Et normalt mobilmarked har lange udsigter

Et analyseinstitut vurderer, at der går lang tid før smartphonemarkedet er kommet sig helt over coronakrisen.

Penge Priser økonomi
Coronavirus koster penge og jobs over hele verden. En ny rapport peger på, at smartphoneindustrien først er tilbage ved normalen i 2022.

Smartphonemarkedet er presset på grund af coronakrisen. En ny rapport fra analyseinstituttet IDC estimerer, at det kan tage mere end et år før markedet igen er ovenpå, skriver Android Authority.

Ifølge IDC er det usandsynligt, at salget af smartphones først vil vende tilbage til normalen før 2022. Analytikerne forudser, at markedet kan opleve en stigning på 9 procent i 2021. Det skal dog ses i lyset af et forventet fald på 9,5 procent i 2020.

Trods coronakrise: Apple sætter rekord for omsætning

Indtil nu har der været en forventning om, at hele smartphoneindustrien ville vende tilbage til normalen i løbet af 2020. Men som IDC udtaler, ”sker det tydeligvis ikke”. Selskabet vurderer, at smartphonesalget er faldet med hele 17 procent i andet kvartal, hvor den fulde effekt af coronakrisen har ramt mange lande.

5G kan være vendepunktet

Analytikerne mener, at lanceringen af 5G kan blive udslagsgivende for genoprettelsen af markedet.

Med det nye mobilnetværk vil efterspørgslen på kompatible telefoner givet vis stige. Hvis producenterne samtidigt formår at holde priserne på et fornuftigt niveau, kan det betyde større salg af 5G-telefoner.

Ifølge IDC kan 5G-telefoner stå for så meget som 50 procent af markedet i 2023. Til trods for, at en stor del af telefonerne vil være budget- og mellemklasse-enheder. En anden bidragende faktor kan være efterspørgslen af telefoner i udviklingslande.

Digitale abonnementstjenester i fremgang under coronakrisen

Vi skal dog huske, at der stadigvæk er den store ubekendte; hvornår er coronakrisen overstået? Vi har flere gange set lempede restriktioner som følge af faldende smittetryk. På den anden side har vi også oplevet det omvendte scenarie, hvor smittetrykket er steget i flere lande, hvilket har fået krisen til at tage til.

Derfor kan ingen med sikkerhed sige, hvornår smartphoneindustrien igen kan begynde at rette op på de faldende salgstal.

Mere til historien

Selvom salget af telefoner er hårdt ramt, oplever andre afgreninger af industrien fremgang. Smartwatchmarkedet hår således oplevet vækst under coronakrisen.

Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Hurtigere levering af iPhone 14 Pro

Det er blevet hurtigere at få en iPhone 14 Pro i hånden.

(mere…)
Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget

2022 var et år hvor smartphone-salget gik dårligt, men skal man tro Canalys Research kommer der fremgang i år.

(mere…)
Salget af foldbare vil næsten fordobles i år

Forventningerne til foldbare smartphones er stor i 2023. Der kom interessante modeller i 2022 der solgte godt. Analysefirma forventer tæt på en fordobling.

(mere…)
Xiaomi runder kæmpe milepæl

Xiaomi har netop afsløret, at de har solgt 72 mio. af Redmi Note i Indien siden 2014, men nu er en global milepæl nået.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram