Et normalt mobilmarked har lange udsigter

0

Et analyseinstitut vurderer, at der går lang tid før smartphonemarkedet er kommet sig helt over coronakrisen.

Penge Priser økonomi
Coronavirus koster penge og jobs over hele verden. En ny rapport peger på, at smartphoneindustrien først er tilbage ved normalen i 2022.

Smartphonemarkedet er presset på grund af coronakrisen. En ny rapport fra analyseinstituttet IDC estimerer, at det kan tage mere end et år før markedet igen er ovenpå, skriver Android Authority.

Ifølge IDC er det usandsynligt, at salget af smartphones først vil vende tilbage til normalen før 2022. Analytikerne forudser, at markedet kan opleve en stigning på 9 procent i 2021. Det skal dog ses i lyset af et forventet fald på 9,5 procent i 2020.

Trods coronakrise: Apple sætter rekord for omsætning

Indtil nu har der været en forventning om, at hele smartphoneindustrien ville vende tilbage til normalen i løbet af 2020. Men som IDC udtaler, ”sker det tydeligvis ikke”. Selskabet vurderer, at smartphonesalget er faldet med hele 17 procent i andet kvartal, hvor den fulde effekt af coronakrisen har ramt mange lande.

5G kan være vendepunktet

Analytikerne mener, at lanceringen af 5G kan blive udslagsgivende for genoprettelsen af markedet.

Med det nye mobilnetværk vil efterspørgslen på kompatible telefoner givet vis stige. Hvis producenterne samtidigt formår at holde priserne på et fornuftigt niveau, kan det betyde større salg af 5G-telefoner.

Ifølge IDC kan 5G-telefoner stå for så meget som 50 procent af markedet i 2023. Til trods for, at en stor del af telefonerne vil være budget- og mellemklasse-enheder. En anden bidragende faktor kan være efterspørgslen af telefoner i udviklingslande.

Digitale abonnementstjenester i fremgang under coronakrisen

Vi skal dog huske, at der stadigvæk er den store ubekendte; hvornår er coronakrisen overstået? Vi har flere gange set lempede restriktioner som følge af faldende smittetryk. På den anden side har vi også oplevet det omvendte scenarie, hvor smittetrykket er steget i flere lande, hvilket har fået krisen til at tage til.

Derfor kan ingen med sikkerhed sige, hvornår smartphoneindustrien igen kan begynde at rette op på de faldende salgstal.

Mere til historien

Selvom salget af telefoner er hårdt ramt, oplever andre afgreninger af industrien fremgang. Smartwatchmarkedet hår således oplevet vækst under coronakrisen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer