Smartwatch markedet har vækstet under coronakrisen

Alt har ikke været skidt under coronakrisen. Ifølge den seneste opgørelse fra Strategy Analytics, så er markedet for smartwatches vokset.

Smartphonemarkedet er i forhold til de foregående mange år historisk lavt indtil videre i år, hvilket skyldes coronakrisen. Dette budskab har vi hørt flere gange.

Derfor er det måske også overraskende, at det faktisk på ingen måde gør sig gældende på smartwatchmarkedet. Min logiske sans ville måske tænke, at det havde set lige sådan ud. Men markedet for smartwatches fortsætter tendensen fra slutningen af 2019. Også i første kvartal 2020 har det vækstet, ifølge analytikere.

Smartwatch markedet vokser - Apple dominerer fortsat

Skal vi tro de seneste tal fra analysefirmaet Strategy Analytics, så oplevede kategorien en vækst på hele 20 procent i første kvartal sammenlignet med første kvartal sidste år. Det anslås at der er solgt 14 millioner smartwatches. Det skriver GSMArena.com.

Apple var den mest dominerende producent med omkring 7,6 millioner solgte enheder. Det betyder også, at de har en markedsandel på omkring 55 procent i årets første kvartal.

ANMELDELSE: Apple Watch Series 5 er stadig et fremragende smartwatch

På andenpladsen kommer Samsung med 1,9 millioner solgte eksemplarer, mens Garmin er på tredjepladsen med 1,1 millioner, hvilket var en stigning på 38 procent sammenlignet med sidste år.

Apple, Fossil, Garmin og Samsung oplevede alle et øget salg i kvartalet. Samsungs markedsandel faldt dog fra 14,9 procent til 13,9 procent fra første kvartal 2019 til første kvartal 2020.

Samsung på vej med app til blodtryksmåling på smartwatches

Analytikerne forventer dog, at salget igen kan falde i andet kvartal, da det meste af verden har været lukket ned i april måned. Det er dog endnu for tidligt at sige om dette holder stik.

Mere til historien

Coronakrisen har også været baggrunden for, at der på Android- og Samsung smartwatches er kommet en ny funktion. Denne minder brugerne om at vaske hænder hyppigt.

iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2 – læs detaljerne her

Et nyt high-end Apple Watch har set dagens lys. En af nyhederne er en 50 procents lysere skærm, men også en meget mørk skærm.

(mere…)
Apple Watch Series 9 - ny cool dobbelttryk-funktion

Her er nogle af nyhederne i Apple Watch Series 9. Dobbelt-tryk er en ny måde at betjene uret på.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch6 Classic test | Som at have en læge i lommen

TEST: Designet er mega fedt! Mængden af sundheds- og motionsdata er enormt! Når Samsung i mål? Læs min test af Galaxy Watch6 Classic.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram