Smartwatch markedet har vækstet under coronakrisen

Alt har ikke været skidt under coronakrisen. Ifølge den seneste opgørelse fra Strategy Analytics, så er markedet for smartwatches vokset.

Smartphonemarkedet er i forhold til de foregående mange år historisk lavt indtil videre i år, hvilket skyldes coronakrisen. Dette budskab har vi hørt flere gange.

Derfor er det måske også overraskende, at det faktisk på ingen måde gør sig gældende på smartwatchmarkedet. Min logiske sans ville måske tænke, at det havde set lige sådan ud. Men markedet for smartwatches fortsætter tendensen fra slutningen af 2019. Også i første kvartal 2020 har det vækstet, ifølge analytikere.

Smartwatch markedet vokser – Apple dominerer fortsat

Skal vi tro de seneste tal fra analysefirmaet Strategy Analytics, så oplevede kategorien en vækst på hele 20 procent i første kvartal sammenlignet med første kvartal sidste år. Det anslås at der er solgt 14 millioner smartwatches. Det skriver GSMArena.com.

Apple var den mest dominerende producent med omkring 7,6 millioner solgte enheder. Det betyder også, at de har en markedsandel på omkring 55 procent i årets første kvartal.

ANMELDELSE: Apple Watch Series 5 er stadig et fremragende smartwatch

På andenpladsen kommer Samsung med 1,9 millioner solgte eksemplarer, mens Garmin er på tredjepladsen med 1,1 millioner, hvilket var en stigning på 38 procent sammenlignet med sidste år.

Apple, Fossil, Garmin og Samsung oplevede alle et øget salg i kvartalet. Samsungs markedsandel faldt dog fra 14,9 procent til 13,9 procent fra første kvartal 2019 til første kvartal 2020.

Samsung på vej med app til blodtryksmåling på smartwatches

Analytikerne forventer dog, at salget igen kan falde i andet kvartal, da det meste af verden har været lukket ned i april måned. Det er dog endnu for tidligt at sige om dette holder stik.

Mere til historien

Coronakrisen har også været baggrunden for, at der på Android- og Samsung smartwatches er kommet en ny funktion. Denne minder brugerne om at vaske hænder hyppigt.

Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch 7 er lækket

Galaxy Watch 7 og Watch Ultra er angiveligt blevet lækket inden Galaxy Unpacked eventet. Se detaljerne her.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
OnePlus Pad Go og OnePlus Watch 2 er i handlen

Den nye tablet OnePlus Pad Go og nye variant af OnePlus Watch 2 er klar i handlen. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram