3 genveje til et billigere mobilabonnement – der er penge at spare

Hvornår har du sidst taget stilling til dit mobilabonnement? Det lyder kedeligt, men der er mange penge at spare. Her er 3 genveje, som du bør kende.

Penge opsparing

Jeg undres ofte over dem, som stadig betaler omkring eksempelvis 200-300 kroner om måneden for et mobilabonnement.

Jeg savner, at flere aktivt tager stilling til mobilabonnementet, fremfor blot at lade det køre måned efter måned. Det er dem, der sidder på hænderne, at teleselskaberne elsker at have som kunder. Passive kunder er der nemlig gode penge i.

Her får du 3 genveje til, hvor der kan være besparelser at hente.

1. Fri data kan være spild af penge

Fri data er en dejlig ”forsikring”; for du kommer aldrig til at løbe tør for data. Sagen er blot, at kun et fåtal af mobilkunder har brug for ubegrænset datatrafik.

I 2019 brugte den gennemsnitlige mobilkunde kun 9,5 GB datatrafik hver måned, viser tal fra Energistyrelsen. Er du bare en smule ”gennemsnitlig”, vil et abonnement med 20, 50 eller 100 GB være RIGELIGT.

Mange fri data-abonnementer har en topgrænse på 1.000 GB datatrafik om måneden, men kaldes alligevel ”fri data”.

Køber du et abonnement med fri data, så skal du virkelig også bruge løs for fuld knald, ellers er det spild af penge.

Hvis du absolut vil have fri data, så start her med at sammenligne, de aktuelle priser på fri data netop nu Sponseret link

2. Få det samme bare billigere

Har du købt en smartphone sammen med et abonnement, er mit bud, at du nok har et alt for dyrt abonnement.

I kalkulen teleselskaberne laver, når de prissætter eksempelvis en iPhone eller en dyr Samsung-telefon, indgår ofte alt for dyre abonnementer. Disse er du bundet til i et halvt år.

Afbetalingsordningen løber op til eksempelvis 12, 24 eller 36 måneder. Mange får derfor ikke skiftet abonnementet efter de første 6 måneder.

Teleselskaberne ved godt, at du ikke gider skifte abonnement hele tiden. Og når du forsætter med det store abonnement, som ikke passer til dit forbrugsmønster, i et par år, så tjener de mange penge på dig.

Løsning: Find et billigere abonnement der indeholder det samme eller passer bedre til dit forbrug. Husk på! Du er jo kun bundet i 6 måneder til abonnementet og du kan sagtens afbetale telefonen hos ét selskab og have abonnementet hos et andet.

Start hos Samlino og søg dig frem til priserne, der passer til netop dit forbrug. Du kan sammenligne abonnementerne her Sponseret link

3. Drop indholdstjenesterne og køb dem du bruger

På papiret lyder det genialt med et mobilabonnement, der giver adgang til tjenester som TV 2 Play, Netflix eller Bookmate. Det er især Telmore, som er store på abonnementer med indbyggede tjenester.

Telmore har blandt andet en pakke til 299 kroner om måneden, der udover fri data og fri tale indeholder Netflix, HBO Nordic og TV 2 Play Basis.

Lad os sige, at du i stedet køber et abonnement hos CBB Mobil med fri data og tale til 179 kroner om måneden og TV 2 Play Basis eller Netflix i ”løs vægt” – fordi du kun bruger en af tjenesterne, ja så har du sparet 492 kroner om året.

Nu har jeg jo tidligere slået fast, at mange slet ikke har brug for fri data. Derfor er der endnu flere penge at hente. Oister har 50 GB data, mens Lebara tilbyder 100 GB datatrafik til 99 kroner om måneden. Nu kan du få både Netflix og TV 2 Play og stadig spare penge – 504 kroner om året – når der sammenlignes med eksemplet fra Telmore.

Tippet her er, at du kraftigt skal overveje, hvilke tjenester du reelt bruger, og regne på, om abonnementet samt den eller de pågældende tjenester, er billigere at købe som ”løsdele”.

Her kan du se Telmores aktuelle priser med og uden streamingtjenester Sponseret link.

Abonnementer til 99 kroner var vildt populære i juli

Lige om omkring 100 kroner lader til at være et sweet-spot for dem, som søger efter abonnementer på tjenesten Samlino.

Det mest populære abonnement i juli var Oisters 50 timers tale og 50 GB data til 99 kroner om måneden efterfulgt af Duka. Duka tilbød 5 timers tale og 5 GB data til 59 kroner.

På top-10-listen for juli, over de mest søgte abonnementer, var ni af dem til en pris på under 100 kroner om måneden.

Mange børn har i dag deres egen smartphone. Derfor kan det være fornuftigt at udstyre ungernes telefoner med et abonnement designet til børn. Her kan du læse, hvad et børneabonnement bør indeholde.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Abonnementstjenester er meget populære i Danmark. I gennemsnit bruger danskerne 5.000 kroner om året på abonnementer. Alt fra barberblade over trusser og briller til mobilabonnementer betaler danskerne for på månedsbasis.

Priserne på Galaxy S23’erne er lækket

De europæiske priser på Samsung Galaxy S23’erne er afsløret. Det tyder på, at du skal betale mere for dette års model.

(mere…)
Apple har hævet priserne på gamle iPhones

Dette års iPhone-modeller er dyrere end sidste års modeller, men mere overraskende er prisen også steget på sidste års modeller.

(mere…)
Det koster iPhone 14-telefonerne

PRISER: Det bliver dyrt at være iPhone 14-ejer. Se de danske priser på iPhone 14-serien her.

(mere…)
Det koster Nothing Phone 1

PRIS: Nu er prisen frigivet på Nothing Phone 1, der skal konkurrere mod blandt andet OnePlus Nord 2T og Motorola Edge 30.

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram