Kameraer langs vejene skal knalde mobilbrug under kørsel

To australske stater tager nu kameraer langs vejene i brug for at bekæmpe bilisters brug af mobiltelefoner under kørslen.

Biler veje
Fremtiden for trafikanterne bliver måske, at kameraer holder øje med uacceptabel adfærd bag rattet (Foto: MereMobil.dk)

To australske delstater vil hver for sig lave forsøg med kameraer som kan opfange bilister, som blandt andet bruger deres mobiltelefon under kørslen. Det skriver techsitet ZDnet.

Delstaten Victoria tog hul på en tre måneder lang forsøgsperiode onsdag den 29. juli 2020. Her er der placeret højopløsnings-kameraer på flere strækninger i både storbyerne og på regionale steder. Forsøgsperioden skal sikre, at teknologien fungerer efter hensigten.

Udover at fange bilisternes brug af mobiltelefoner under kørslen vil teknologien også kunne fange andre former for ulovlige aktiviteter bag rattet. For eksempel manglende brug af sikkerhedssele.

– “Denne teknologi er et skridt mod målrettet at stoppe uacceptabel opførsel i trafikken og sikre andre trafikanter,” siger Victorias minister for politi og beredskabstjenester Lisa Neville.

Ingen bøder mens forsøget kører

Lisa Neville garanterer, at der i forsøgsperioden ikke vil blive uddelt bøder. I perioden bliver der alene indsamlet materiale for at sikre at teknologien er i orden. Indsamlede billeder vil blive destrueret.

TIP: Alle bilister skal kende denne funktion i telefonen

I Queensland vil regeringen køre at tilsvarende forsøg, men har afsat seks måneder til forsøget.

Queenslands minister for transport og hovedveje, Mark Bailey, siger ifølge ZDnet, at systemet også vil kunne operere fra flytbare enheder.

– “I første omgang vil vi vurdere kameraets effektivitet,” tilføjer Mark Bailey.

Queensland og Victoria følger således efter delstaten New South Wales, som allerede i 2018 satte testforsøg i gang, og nu er nået så langt, at der bliver uddelt bøder.

I Danmark har det tidligere været fremme, at op mod 10 procent af de unge bilister, spiller mobilspil mens de kører bil.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Udover at sætte andre trafikanters liv på spil, så koster det i Danmark en bøde og et klip i kørekortet, at bruge sin mobil håndholdt under kørslen. Derudover skal man betale 500 kroner til Offerfonden. Det er dog ikke kun mobilen, men også GPS, tablets, computere og andre enheder, som ikke må håndholdes og bruges under kørslen.

Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Hvis du klikker betaler du selv!

Du skal passe på falske beskeder om pakkepost. De vil franarre dig dine penge. Betaler du svindlerne er der ingen hjælp at hente.

(mere…)
Dom: Ulovligt at sælge falske AirPods

Downtown.dk har solgt falske AirPods og Beats by Dr. Dre hovedtelefoner. Det koster nu en pæn bøde og konfiskering af 275.000 kroner.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram