Kameraer langs vejene skal knalde mobilbrug under kørsel

2

To australske stater tager nu kameraer langs vejene i brug for at bekæmpe bilisters brug af mobiltelefoner under kørslen.

Biler veje
Fremtiden for trafikanterne bliver måske, at kameraer holder øje med uacceptabel adfærd bag rattet (Foto: MereMobil.dk)

To australske delstater vil hver for sig lave forsøg med kameraer som kan opfange bilister, som blandt andet bruger deres mobiltelefon under kørslen. Det skriver techsitet ZDnet.

Delstaten Victoria tog hul på en tre måneder lang forsøgsperiode onsdag den 29. juli 2020. Her er der placeret højopløsnings-kameraer på flere strækninger i både storbyerne og på regionale steder. Forsøgsperioden skal sikre, at teknologien fungerer efter hensigten.

Udover at fange bilisternes brug af mobiltelefoner under kørslen vil teknologien også kunne fange andre former for ulovlige aktiviteter bag rattet. For eksempel manglende brug af sikkerhedssele.

– “Denne teknologi er et skridt mod målrettet at stoppe uacceptabel opførsel i trafikken og sikre andre trafikanter,” siger Victorias minister for politi og beredskabstjenester Lisa Neville.

Ingen bøder mens forsøget kører

Lisa Neville garanterer, at der i forsøgsperioden ikke vil blive uddelt bøder. I perioden bliver der alene indsamlet materiale for at sikre at teknologien er i orden. Indsamlede billeder vil blive destrueret.

TIP: Alle bilister skal kende denne funktion i telefonen

I Queensland vil regeringen køre at tilsvarende forsøg, men har afsat seks måneder til forsøget.

Queenslands minister for transport og hovedveje, Mark Bailey, siger ifølge ZDnet, at systemet også vil kunne operere fra flytbare enheder.

– “I første omgang vil vi vurdere kameraets effektivitet,” tilføjer Mark Bailey.

Queensland og Victoria følger således efter delstaten New South Wales, som allerede i 2018 satte testforsøg i gang, og nu er nået så langt, at der bliver uddelt bøder.

I Danmark har det tidligere været fremme, at op mod 10 procent af de unge bilister, spiller mobilspil mens de kører bil.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Udover at sætte andre trafikanters liv på spil, så koster det i Danmark en bøde og et klip i kørekortet, at bruge sin mobil håndholdt under kørslen. Derudover skal man betale 500 kroner til Offerfonden. Det er dog ikke kun mobilen, men også GPS, tablets, computere og andre enheder, som ikke må håndholdes og bruges under kørslen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer