Gabet mellem biografpremiere og streaming skæres ned til bare 17 dage

Universal Pictures og den amerikanske biografkæde AMC har indgået en aftale, som ventes at sprede sig blandt andet Danmark.

No Time To Die, James Bond
Fans af James Bond forkæles i første omgang ikke af den nye aftale Universal Pictures og biografkæden AMC. Foto: SF Studios

En aftale mellem Universal Pictures og den amerikanske biografkæde AMC betyder, at visse biograffilm bliver tilgængelige som streaming hurtigere end normalt.

Det er websitet Digitalt.tv, som fortæller, at aftalen som inkluderer film fra Universal Pictures og Focus Features efter kun 17 dage i AMC-biograferne, kan sælges som "Premium Video On Demand".

Således ser vi endnu en følgevirkning af coronapandemien. Her var Claus Bülow Christensen, ekspert i tv- og filmbranchen, ude med en spådom om, at pandemien ville flytte på filmindustriens opfattelse af, at film skal ses først i biografen.

I et blogindlæg på det danske film- og medietidskrift Ekkos webudgave, skrev Claus Bülow Christensen allerede i slutningen af marts, at "nu kigger man mod de digitale distributionskanaler og orienterer sig mod en ny fremtid".

Begrebet "Premium Video on Demand" opstod netop, da covid-19 fik globalt fodfæste og lægger sig ind mellem biografpremieren og muligheden for at købe eller leje filmen - bare til en forhøjet pris.

Mens premieren på den 25. James Bond film "No Time To Die" blev flyttet fra april til den 12. november 2020 i Storbritannien og 25. november i USA, så er en række andre biograffilm hurtigt sendt ud som leje- eller købefilm - ganske som er intentionen med aftalen mellem Universal Pictures og AMC. 

Aftalen mellem Universal Pictures og AMC gælder ifølge Digitalt.tv indtil videre kun i USA, men mediet noterer, at det forventes at brede sig til blandt andet Danmark.

"Således ser det ud til, at vi får endnu et såkaldt vindue ind i udgivelseskæden for film", skriver Digitalt.tv.

Streaming er rigtigt populært. Hvis du vil vide mere om, hvad der gør streaming så hot, skal du lytte til denne podcastepisode.

Mere til historien

I Danmark går der oftest omkring fire måneder  - 122 dage, skriver Digitalt.tv - mellem en film har haft premiere i biografen og den kommer til salg eller kan lejes. Det vil med Universal Pictures-AMC-aftalen blive skåret ned med noget der ligner tre en halv måned.

Yousee bland-selv-pakker bliver dyrere

Nuuday, som ejer Yousee, vil fra 1. juli 2022 kræve flere point for kanaler og streamingtjenester i Yousee's bland-selv-pakker.

(mere…)
Disney+ har store forventninger til reklameudgave

Størstedelen af brugerne af Disney+ vil tilvælge reklameudgaven, forlyder det.

(mere…)
Navneskifte: Viaplay satser alt på streaming

KORT NYT: Der skal satses alt på streaming. Derfor skifter Nordic Entertainment Group (Nent) navn til Viaplay.

(mere…)
Disney+ vil få 4 minutters reklamer i timen

Der tales meget om en billigere reklamebaseret variant af Disney+. Nu forlyder det, at den får 4 minutters reklame per time.

(mere…)
Disney+ går flot frem i første kvartal

KORT NYT: Modsat Netflix så har flere af konkurrenterne positive kvartalsregnskaber. Disney+ har næsten fået 8 millioner nye abonnenter.

(mere…)
Billigere Netflix-abonnement med reklamer på vej

Du kan snart få et billigere Netflix-abonnement end de eksisterende, hvis du kan leve med, at der kommer reklamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram