Apple dropper Bang & Olufsen i over 200 butikker

Apple fokuserer på sine sager, og vi fokuserer på vores, siger Bang & Olufsens topchef efter den amerikanske tech-gigant har afbrudt samarbejdet.

Beolit17
Produkter som Beolit17 fra B&O fjernes nu fra Apples butikker (Foto: Bang & Olufsen)

Ikke nok med at hæderkronede danske Bang & Olufsen tirsdag måtte konstatere endnu et stort tab, så mister Struer-virksomheden også sine pladser på hylderne i Apples butikker.

Ifølge Børsen er det således slut med at blive fristet af B&O's produkter i Apple-butikkerne.

Bang & Olufsens topchef Kristian Teär afviser dog overfor Børsen, at det sender den danske elektronik-producent i kanvassen.

- "Det er klart, at det har været godt at være i Apples butikker, men så vigtigt er det heller ikke for os. Apple fokuserer på sine sager, og vi fokuserer på vores,” siger Kristian Teär til avisen.

Minus på 576 millioner kroner

Bang & Olufsen har under coronakrisen - altså marts, april og maj - tabt 135 millioner kroner.

Det kom frem ved fremlæggelsen af årsregnskabet tirsdag. Her viste bundlinjen et minus på 576 millioner kroner og et fald i omsætningen på 29 procent.

I det nye regnskabsår ventes salget igen at vokse.

Det bliver dog uden hjælp fra Apples amerikanske butikker, som der er over 200 af.

Årsagen til at Apple opløser samarbejdet med Bang & Olufsen er ifølge Børsen, at den amerikanske tech-gigant ikke længere vil sælge produkter, der konkurrerer direkte med selskabets egne produkter.

Kristian Teär siger til Børsen, at "der findes andre, store spillere, vi gerne vil samarbejde med, og det fokuserer vi på".

En af de spillere kan være Google, hvor Bang & Olufsen for nylig har åbnet for understøttelse af Chromecast. Så har du BeoSound 35 eller BeoSound Essence (2. generation), så er Google Cast en mulighed.

I juni offentliggjorde B&O desuden et samarbejde med Xbox, der er amerikanske Microsofts spillekonsol. B&O skal udvikle nye lydprodukter, som henvender sig til high-end-segmentet inden for gaming.

Vil du læse mere om B&O og Apple samt få flere technyheder direkte i indbakken, så tilmeld dig vores gratis opdateringer i boksen herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Bang & Olufsen ansatte tidligere på året grevinde Alexandra. Grevinden, som tidligere har været gift med prins Joachim, skal arbejde med kundeprogrammer, marketing og salg. Ansættelsen er sket i en nyoprettet deltidsstilling, hvor hun har fået titlen som "Director, Client Programmes".

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram