Apple dropper Bang & Olufsen i over 200 butikker

Apple fokuserer på sine sager, og vi fokuserer på vores, siger Bang & Olufsens topchef efter den amerikanske tech-gigant har afbrudt samarbejdet.

Beolit17
Produkter som Beolit17 fra B&O fjernes nu fra Apples butikker (Foto: Bang & Olufsen)

Ikke nok med at hæderkronede danske Bang & Olufsen tirsdag måtte konstatere endnu et stort tab, så mister Struer-virksomheden også sine pladser på hylderne i Apples butikker.

Ifølge Børsen er det således slut med at blive fristet af B&O's produkter i Apple-butikkerne.

Bang & Olufsens topchef Kristian Teär afviser dog overfor Børsen, at det sender den danske elektronik-producent i kanvassen.

- "Det er klart, at det har været godt at være i Apples butikker, men så vigtigt er det heller ikke for os. Apple fokuserer på sine sager, og vi fokuserer på vores,” siger Kristian Teär til avisen.

Minus på 576 millioner kroner

Bang & Olufsen har under coronakrisen - altså marts, april og maj - tabt 135 millioner kroner.

Det kom frem ved fremlæggelsen af årsregnskabet tirsdag. Her viste bundlinjen et minus på 576 millioner kroner og et fald i omsætningen på 29 procent.

I det nye regnskabsår ventes salget igen at vokse.

Det bliver dog uden hjælp fra Apples amerikanske butikker, som der er over 200 af.

Årsagen til at Apple opløser samarbejdet med Bang & Olufsen er ifølge Børsen, at den amerikanske tech-gigant ikke længere vil sælge produkter, der konkurrerer direkte med selskabets egne produkter.

Kristian Teär siger til Børsen, at "der findes andre, store spillere, vi gerne vil samarbejde med, og det fokuserer vi på".

En af de spillere kan være Google, hvor Bang & Olufsen for nylig har åbnet for understøttelse af Chromecast. Så har du BeoSound 35 eller BeoSound Essence (2. generation), så er Google Cast en mulighed.

I juni offentliggjorde B&O desuden et samarbejde med Xbox, der er amerikanske Microsofts spillekonsol. B&O skal udvikle nye lydprodukter, som henvender sig til high-end-segmentet inden for gaming.

Vil du læse mere om B&O og Apple samt få flere technyheder direkte i indbakken, så tilmeld dig vores gratis opdateringer i boksen herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Bang & Olufsen ansatte tidligere på året grevinde Alexandra. Grevinden, som tidligere har været gift med prins Joachim, skal arbejde med kundeprogrammer, marketing og salg. Ansættelsen er sket i en nyoprettet deltidsstilling, hvor hun har fået titlen som "Director, Client Programmes".

Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
B&O samler 50 års design og lyd i ét vildt produkt

B&O-aficionados og ditto samlere skal grave dybt i lommerne, hvis de vil have fingre i den Hi-Fi-producentens nye gennemtænkte genbrugsprodukt.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
iPhone 15 Pro bliver vildere – og dyrere

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien til efteråret med endnu større forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram